Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Η Αριστερά δεν άφησε ποτέ την κοινωνία να γονατίσει. Δεν θα την αφήσει ούτε τώρα, που ο φασισμός ελλοχεύει από παντού.


Το παρακράτος είχε, έχει και θα έχει μια προβλέψιμη μεθοδολογία, πανομοιότυπη σε όλες τις εκφάνσεις του και όλες τις εποχές στη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας.

Η αρχή γίνεται πάντα με την απόπειρα να φοβίσει έναν αγωνιστή στοχοποιώντας τον. Αν φοβηθεί ο αγωνιστής ή υπογράψει "δήλωση", λουφάζει και η κοινωνία.

Αν ο αγωνιστής δεν μασάει, το παρακράτος προειδοποιεί έμπρακτα με δολιοφθορές σε πράγματα που του ανήκουν ή απειλώντας τη σωματική του ακεραιότητα. Αν κωλώσει ο αγωνιστής, λουφάζει και η κοινωνία.

Αν ο αγωνιστής μείνει όρθιος και δεν φροντίσει το ίδιο το κράτος να τον στείλει σε κάποια φυλακή ή ξερονήσι, το παρακράτος κάνει τη δουλειά του με τον τρόπο που την έκαναν ο κάθε Γκοτζαμάνης, ο κάθε Καλαμπόκας. Το αποτέλεσμα ίδιο, λουφάζει η κοινωνία.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, το παρακράτος έχει για κάθε ενέργεια έτοιμη τη δικαιολογία: "κομμουνιστοσυμμορίτης", "αναρχοκομμουνιστής", "εθνοπροδότης", "πράκτορας της Μόσχας"... αρκεί να λουφάζει η κοινωνία.

Δεν υπάρχει ούτε στο χώρο της Αριστεράς, ούτε στο χώρο του αναρχισμού έστω και μία σοβαρή ιδεολογική προσέγγιση που να ομνύει σε μια κοινωνία γονατιστή, μια κοινωνία που να σταυροκοπιέται καθημερινά περιμένοντας τον σωτήρα που θα τη σώσει. Το αντίθετο ισχύει.

Αντίθετα, υπάρχουν θρασύδειλα που κυκλοφορούν στο σκοτάδι, χρειάζονται τις κουκούλες ακόμα και στο σκοτάδι, θρασίμια πληρωμένα ή ανεγκέφαλα που εξυπηρετούν επιδιώξεις μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Κι αναφερόμαστε στα θρασίμια, γιατί ούτε ο Γκοτζαμάνης, ούτε ο Καλαμπόκας, ούτε ο Κορκονέας ήταν/είναι "μεγάλα οικονομικά συμφέροντα", αλλά τη βρώμικη δουλειά την έκαναν.

Ο Τάσος Ταστάνης στοχοποιήθηκε απρόκλητα για πρώτη φορά σε εκδήλωση που ήταν καλεσμένος να απευθύνει χαιρετισμό, από άτομο απρόσκλητο που έχει αναλάβει εργολαβικά την "εργατική επανάσταση".

Ο Τάσος Ταστάνης δέχθηκε νυχτερινή επίθεση στο σπίτι του, του έσπασαν το χιλιαράκι αυτοκίνητό του και έγραψαν "χτυπήστε τον Ταστάνη", γιατί αυτό το σύνθημα έχει αξία - το άλλο που μιλάει για τις συγκοινωνίες είναι η συνήθης δικαιολογία κάθε παρακρατικού.


Ο Τάσος Ταστάνης από χθες απειλείται και επειδή "είναι ΣΥΡΙΖΑ" ότι "την επόμενη φορά θα έρθουμε για σένα" με μια γελοία προκήρυξη "ανάληψης ευθύνης" (δίνοντας ως γνήσιοι απόγονοι των καταδοτών και το όνομα του δρόμου που μένει), την οποία φρόντισε να κάνει ευρύτερα γνωστή πρώτο το zougla.gr.

"Ξέρουμε τα σπίτια σας. Ξέρουμε τις φάτσες σας", απειλούν με την χωρίς πρόσωπο προκήρυξη οι σερίφηδες της νύχτας, επιβεβαιώνοντας την επιδίωξη που αναφέραμε από την αρχή: να λουφάξει η κοινωνία.

Ξέχασαν κάτι: Η κοινωνία είχε, ακόμα και στα πιο μαύρα χρόνια, και έχει δίπλα της την Αριστερά και τους αριστερούς που δεν την άφησαν να λουφάξει. Ούτε τώρα, που ο φασισμός ελλοχεύει από παντού, θα την αφήσουν να γονατίσει.

Υ.Γ.: Ο Τάσος έχει στο προφίλ του στο facebook τον κυρ-Παναγιώτη και την κυρα-Φιλιώ, τους γονείς του δηλαδή, σε μια φωτογραφία από εκείνες τις Μαραθώνιες Πορείες που οργάνωνε ο Γρηγόρης Λαμπράκης. Δεν έχω ακούσει ποτέ, ούτε τους γονείς του, ούτε τον Τάσο, να αυτοαποκαλούνται "αγωνιστές"...

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου