Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Η Λέσχη Ανάγνωσης «Βιβλιοταξιδευτές» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», από την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου



Και το όνομα αυτής «Βιβλιοταξιδευτές». Στον φιλόξενο και όμορφο χώρο της συλλογικότητας «Καλλίπολις», Καλλιπόλεως 33 στο Ελληνικό, η Λέσχη Ανάγνωσης «Βιβλιοταξιδευτές» ανοίγει από την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου διάπλατα τα φτερά της στον ονειρικό κόσμο της φιλαναγνωσίας.

Για την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 6.30μμ, οι «Βιβλιοταξιδευτές» έχουν προγραμματίσει το μυθιστόρημα «Το Μικρό Παριζιάνικο Βιβλιοπωλείο» της
Nina George, εκδ. Κλειδάριθμος.


Κάθε δεύτερη (2η) Παρασκευή του μήνα στις 6.30μμ οι «Βιβλιοταξιδευτές» συναντιούνται με αφορμή το βιβλίο που έχουν προεπιλέξει για να συζητήσουν γι αυτό και όχι μόνον. Η παρέα των «Βιβλιοταξιδευτών» είναι ανοιχτή, δίχως συνδρομή και αυστηρούς κανόνες διαβάσματος.

Η επιλογή των βιβλίων γίνεται από τα μέλη που φτιάχνουν ένα πλάνο τριμήνου, έτσι ώστε να υπάρχει πρωτίστως επαρκής χρόνος ανάγνωσης αλλά και να προγραμματίζεται καλύτερα η αγορά ή ο δανεισμός ή η ανταλλαγή κτλ των βιβλίων που επιλέγονται και τα οποία καλύπτουν όλο το λογοτεχνικό φάσμα (ελληνική και ξένη πεζογραφία, κλασική ή σύγχρονη κτλ).

Στις δραστηριότητες των «Βιβλιοταξιδευτών» συγκαταλέγονται η γνωριμία με τους συντελεστές των βιβλίων (συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές κ.α.) στα πλαίσια της μηνιαίας συνάντησης, αλλά και η διοργάνωση εκδηλώσεων ευρύτερης δυναμικής (παρουσιάσεις συγγραφέων, συζητήσεις λογοτεχνικών θεμάτων κ.α.).

Για τους δυο επόμενους μήνες (με μια ημερολογιακή παρέκκλιση λόγω Πάσχα) το πρόγραμμα των «Βιβλιοταξιδευτών» είναι:

Παρασκευή, 9 Μαρτίου, 6.30μμ: «Αγαπημένη», Τόνι Μόρισον, εκδ. Νεφέλη.

 













Παρασκευή, 20 Απριλίου, 6.30μμ: «Ταξείδιον Απαράμιλλον», Έφη Βατανίδου, εκδ. Αρμός.
Μαζί μας θα είναι η συγγραφέας του βιβλίου και τη συζήτηση μπορεί να έρθει να την παρακολουθήσει όποιος/α, θέλει ανεξάρτητα από το αν είναι τακτικό μέλος.










Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου