Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Η πολυβραβευμένη ταινία του Pedro Almodóvar «Όλα για τη μητέρα μου» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Με την πολυβραβευμένη ισπανική δραματική ταινία «Όλα για τη μητέρα μου - Todo sobre mi madre», του Pedro Almodóvar, συνεχίζεται το αφιέρωμα της Ομάδας Κινηματογράφου του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» στον μεγάλο ισπανό δημιουργό, την Τρίτη 15 Μαΐου στις 9.00μμ.

Το αφιέρωμα στον
Pedro Almodóvar περιλαμβάνει ακόμα δύο  χαρακτηριστικές ταινίες του (έχει προβληθεί η αριστουργηματική «Julieta»), που θα προβάλλονται διαδοχικά κάθε Τρίτη στις 9.00μμ, ενώ την ίδια ώρα θα γίνονται και οι προβολές της Κυριακής.


 
Η επόμενη εκδήλωση στο «Καλλίπολις» είναι το Σάββατο 19 Μαΐου στις 8.00μμ με λαϊκό - παραδοσιακό σχήμα που αποτελείται από μαθητές των γύρω περιοχών, την Τρίτη 22 Μαΐου στις 7.30μμ διοργανώνεται «καφενείο στις όμορφες γωνιές της αυλής», ενώ οι εκδηλώσεις του μήνα ολοκληρώνονται με αφιέρωμα  στον Μάη του ’68.

Λίγα λόγια για την ταινία:


Ισπανική δραματική ταινία, 1999, έγχρωμη, 101΄, σε σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τους Σεσίλια Ροθ, Μαρίζα Παρέδες, Πενέλοπε Κρουζ, Αντόνια Σαν Χουάν, Καντέλα Πένια, Ελόι Αζορίν.

Όταν χάνει το 18χρονο γιο της σε αυτοκινητιστικό ατύχημα μια νοσοκόμα πάει στη Βαρκελώνη για να ψάξει τον πάτερα του. Χώρισαν πριν γεννηθεί το παιδί γιατί εκείνος έγινε τραβεστί. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης συναντά μια νεαρή καλόγρια με έιτζ και μια σταρ του θεάτρου. Ζει μια μικρή περιπέτεια στον κόσμο των τραβεστί με δραματικό τέλος.

Το οριστικό πέρασμα του Πέδρο Αλμοδόβαρ σε μια νέα -πιο μελοδραματική- σελίδα της φιλμογραφίας του, ένα αριστούργημα που απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας καθώς και βραβείο σκηνοθεσίας και οικουμενικό βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών.

Έχει διακριθεί επίσης με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, BAFTA Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και Σκηνοθεσίας, καθώς και 7 βραβεία Goya.

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.



Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά από τις 6.00μμ.
Ειδικά για τα Σαββατοκύριακα, λειτουργεί και το μεσημέρι από τις 12.00 μέχρι τις 3.00μμ.


Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου