Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Το πρόγραμμα προβολών Μαΐου 2018 στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

Τέσσερις εξαιρετικές ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο και ένα ακόμη αφιέρωμα, στον Pedro Almodóvar αυτή τη φορά, συνθέτουν το πρόγραμμα προβολών του Μαΐου στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του «Καλλίπολις», το αφιέρωμα στον Pedro Almodóvar περιλαμβάνει 4 χαρακτηριστικές ταινίες του μεγάλου ισπανού σκηνοθέτη που θα προβάλλονται διαδοχικά κάθε Τρίτη
στις 9.00μμ, ενώ και οι προβολές της Κυριακής θα γίνονται πλέον στις 9.00μμ.

Αναλυτικότερα το Πρόγραμμα Προβολών του Μαΐου

Κυριακή 6 Μαΐου, 9.00μμ

Η Ολοκαίνουργια Καινή Διαθήκη - Le Tout Nouveau Testament


Βελγο-γαλλική κωμωδία, 2015, έγχρωμη, 112΄, σε σκηνοθεσία Ζακό Βαν Ντορμέλ, με τους: Μπενουά Πελβούλρντ, Γιολάντ Μορό, Κατρίν Ντενέβ, Πιλί Γκροΐν.


Ο Θεός υπάρχει και ζει στις Βρυξέλλες. Κυνικός, σαδιστής και αυταρχικός, διασκεδάζει σκαρώνοντας φάρσες και καταστροφές στην ανθρωπότητα.


Η μικρή του κόρη, όμως, επαναστατεί, δραπετεύει από το διαμέρισμα στο οποίο είναι κλεισμένη και κατεβαίνει στον κόσμο αποφασισμένη να τον αλλάξει και να ξαναγράψει την Καινή Διαθήκη.


Κυριακή 13 Μαΐου, 9.00μμ


Αίσθηση Αμαρτίας - A Touch of Sin


Κινέζικη κοινωνική/δραματική ταινία, 2013, έγχρωμη, 126΄, σε σκηνοθεσία Ζία Ζιάνγκ Κε, με τους: Ζάο Τάο, Ζιάνγκ Γου, Μενγκ Λι.


Τέσσερις ιστορίες που εξελίσσονται από τον Βορρά ως τον Νότο της Κίνας και οδηγούν τους πρωταγωνιστές τους σε ένα βίαιο, φονικό ξέσπασμα.


Βραβείο σεναρίου στις Κάνες για την τολμηρή κοινωνική ακτινογραφία μιας χώρας που αλλάζει ραγδαία, μαζί με τις ηθικές αξίες και την εσωτερική συνοχή της.


Κυριακή 20 Μαΐου, 9.00μμ


Σιωπηλός Γάμος - Nunta Muta


Ρουμάνικη κοινωνική κωμωδία, 2008, έγχρωμη, 87΄, σε σκηνοθεσία Οράτιου Μαλέλε, με τους: Μέντα Αντρέα Βίκτορ, Αλεξάντρου Ποτοτσεάν, Ντόρου Αν.


Το 1953 σ' ένα ρουμάνικο χωριό δυο νέοι αποφασίζουν να παντρευτούν. Τη μέρα του γάμου, όμως, πεθαίνει ο Στάλιν και οι γιορτές απαγορεύονται. Έτσι, το γλέντι εξελίσσεται στα βουβά…


Κυριακή 27 Μαΐου, 9.00μμ


Σήκωσε τα Κόκκινα Φανάρια - Raise the Red Lantern


Κινέζικη δραματική ταινία, 1991, έγχρωμη, 126΄, σε σκηνοθεσία Ζαν Γιμού, με τους: Γκονγκ Λι, Χε Καιφέι, Μα Ζινγκβού.


Στην προεπαναστατική Κίνα μια μορφωμένη κοπέλα από τα φτωχά κοινωνικά στρώματα, γίνεται με τη θέλησή της η τέταρτη σύζυγος ενός πλούσιου μεσήλικα, αλλά σύντομα διαπιστώνει ότι βρίσκεται κλεισμένη σε χρυσή φυλακή.

Το αφιέρωμα στον Pedro Almodóvar


Τρίτη 8 Μαΐου, 9.00μμ

Julieta


Ισπανική δραματική ταινία, 2016, έγχρωμη, 99΄, σε σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τους Ρόσι ντε Πάλμα, Έμα Σουάρες, Αδριάνα Ουγάρτε, Ντανιέλ Γκράο.


Μια τυχαία συνάντηση αλλάζει ξαφνικά τα σχέδια της Χουλιέτα για μετακόμιση από τη Μαδρίτη στη Λισαβόνα. Αποφασίζει να μείνει στην ισπανική πρωτεύουσα, περιμένοντας νέα από την κόρη της, την οποία έχει να δει 12 χρόνια.


Τρίτη 15 Μαΐου, 9.00μμ


Όλα για τη μητέρα μου - Todo sobre mi madre


Ισπανική δραματική ταινία, 1999, έγχρωμη, 101΄, σε σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τους Σεσίλια Ροθ, Μαρίζα Παρέδες, Πενέλοπε Κρουζ, Αντόνια Σαν Χουάν, Καντέλα Πένια, Ελόι Αζορίν.


Η Μανουέλα χάνει το 18χρονο γιο της σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Έρχεται στη Βαρκελόνη για να αναζητήσει τον πατέρα του παιδιού της κι εκεί μπαίνει στην υπηρεσία μιας λεσβίας ηθοποιού, ενώ γίνεται φίλη με μια νεαρή καλόγρια, η οποία έχει μείνει έγκυος από τον παλιό εραστή της - έναν τρανσέξουαλ που είναι φορέας του AIDS.


Τρίτη 22 Μαΐου, 9.00μμ


Ψηλά τακούνια - Tacones lejanos


Ισπανο-γαλλική δραματική/αστυνομική ταινία, 1991, έγχρωμη, 112΄, σε σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τους Μαρίζα Παρέντες, Μιγκουέλ Μποζέ, Φεοντόρ Ατκίν.


Μια διάσημη ηθοποιός επιστρέφει ύστερα από πολλά χρόνια στην πατρίδα της και πληροφορείται ότι η κόρη της παντρεύτηκε έναν πρώην εραστή της.


Τρίτη 29 Μαΐου, 9.00μμ


Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης - Mujeres Al Borde De Un Ataque de Nervios


Ισπανική δραματική κωμωδία, 1988, έγχρωμη, 88΄, σε σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τους Κάρμεν Μάουρα, Αντόνιο Μπαντέρας, Βερόνικα Φορκέ, Τζουλιέτα Σεράνο.


Μια ηθοποιός βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, περιμένοντας ένα τηλεφώνημα από τον εραστή της.


Για το «Καλλίπολις»:


Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.


Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά από τις 6.00μμ.
Ειδικά για τα Σαββατοκύριακα, λειτουργεί και το μεσημέρι από τις 12.00 μέχρι τις 3.00μμ.


Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.


Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου