Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Το μυθιστόρημα «Ταξείδιον Απαράμιλλον» της Έφης Βατανίδου από τη Λέσχη Ανάγνωσης «Βιβλιοταξιδευτές» στο «Καλλίπολις»

Η Λέσχη Ανάγνωσης «Βιβλιοταξιδευτές» υποδέχεται τη συγγραφέα Έφη Βατανίδου στον φιλόξενο Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» (Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό, 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό).

Η συγγραφέας θα παρευρεθεί στον Χώρο και θα παρουσιάσει το τελευταίο μυθιστόρημά της «Ταξείδιον Απαράμιλλον», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αρμός», την Παρασκευή 20 Απριλίου στις 6.30μμ.


Η είσοδος, όπως σε όλες τις εκδηλώσεις του Χώρου, είναι ελεύθερη.


Οι επόμενες συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης «Βιβλιοταξιδευτές»:

Παρασκευή 11 Μαΐου, ώρα 6.30μμ: Παρουσίαση της θαυμάσιας επιστολικής νουβέλας «Δώδεκα Γραμματόσημα στον Τοίχο», του Ιορδάνη Κουμασίδη που θα είναι καλεσμένος της Λέσχης.


Παρασκευή 8 Ιουνίου, ώρα 6.30μμ: «Ο Φύλακας στη Σίκαλη» ή «Στη Σίκαλη, στα Στάχια, ο Πιάστης», βιβλίο μύθος και φετίχ και πολλά ακόμα του Τζ. Ντ Σάλιντζερ στις δυο του ελληνικές μεταφράσεις από την Τζένη Μαστοράκη.

Για το «Ταξείδιον Απαράμιλλον»:

Ένα μυθιστόρημα που ξεκινά το 1896.
Ο Τηλέμαχος Καραμάνος, νεαρός υπαξιωματικός στην Ευελπίδων, θα καταφέρει το ακατόρθωτο. Στους Α΄ Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στην Αθήνα, Θα στεφθεί αργυρός Ολυμπιονίκης στην σπαθασκία, με τον Κουμπερτέν και τον Γεώργιο Α΄ να τον χειροκροτούν.

Μια παράφορη αγάπη όμως θα αναστατώσει την ευζωία του και θα προκαλέσει τις ηθικές νόρμες της εποχής του. Η αλήθεια της, γερά γαντζωμένη στο οικογενειακό DNA, θα επιβιώσει τελικά μέσα από δυο γενιές νιάτα. Πρώτα η Ίριδα και στη συνέχεια η κόρη της θα τον φέρουν μέχρι την δεκαετία του ’70, στη Θεσσαλονίκη.

Τίποτα δεν θα πάει χαμένο!

Η Θωμαή, μέσα στην ορφάνια της, θα καταφέρει να κουρσέψει την ζωή και να δρέψει αληθινά διαμάντια, που θα στρώσουν τον δρόμο της μέχρι την μακρινή Αστόρια.

Βαλκανικοί και Παγκόσμιοι Πόλεμοι αφήνουν το αποτύπωμά τους.
Οι κραυγές απ’ το Άουσβιτς θα αναστατώνουν τον Τηλέμαχο.
Η ελληνική ιστορία βάλθηκε να τρέχει και ’κείνος στοίχειωσε εκεί…, άλλοτε σαν πρωταγωνιστής κι άλλοτε σαν θλιβερός κομπάρσος.


Για την Έφη Βατανίδου:


Η Έφη Βατανίδου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ζει. Σπούδασε Νομικά και Αγγλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο. Τα τελευταία δεκαέξι χρόνια είναι εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους.


Έχει γράψει τα βιβλία:
«Χαλάλι σου - Helal Olsun», Novel Books - Ι. Σιδέρης, 2013
«Η Ζωή Χωρίς Μπούσουλα», Novel Books - Ι. Σιδέρης, 2015
«Ταξείδιον Απαράμιλλον», Αρμός, 2017.


Για τη Λέσχη Ανάγνωσης «Βιβλιοταξιδευτές»:


Κάθε δεύτερη (2η) Παρασκευή του μήνα στις 6.30μμ οι «Βιβλιοταξιδευτές» συναντιούνται στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» με αφορμή το βιβλίο που έχουν προεπιλέξει για να συζητήσουν γι αυτό και όχι μόνον. Η παρέα των «Βιβλιοταξιδευτών» είναι ανοιχτή, δίχως συνδρομή και αυστηρούς κανόνες διαβάσματος.


Η επιλογή των βιβλίων γίνεται από τα μέλη που φτιάχνουν ένα πλάνο τριμήνου, έτσι ώστε να υπάρχει πρωτίστως επαρκής χρόνος ανάγνωσης αλλά και να προγραμματίζεται καλύτερα η αγορά ή ο δανεισμός ή η ανταλλαγή κτλ των βιβλίων που επιλέγονται και τα οποία καλύπτουν όλο το λογοτεχνικό φάσμα (ελληνική και ξένη πεζογραφία, κλασική ή σύγχρονη κτλ).


Στις δραστηριότητες των «Βιβλιοταξιδευτών» συγκαταλέγονται η γνωριμία με τους συντελεστές των βιβλίων (συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές κ.α.) στα πλαίσια της μηνιαίας συνάντησης, αλλά και η διοργάνωση εκδηλώσεων ευρύτερης δυναμικής (παρουσιάσεις συγγραφέων, συζητήσεις λογοτεχνικών θεμάτων κ.α.).


Για το «Καλλίπολις»:


Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.




Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά από τις 6.00μμ.
Ειδικά για τον Απρίλιο, τα Σαββατοκύριακα λειτουργεί πιλοτικά και το μεσημέρι 11.00πμ έως 3.00μμ.


Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Η επόμενη εκτός προγράμματος εκδήλωση στο «Καλλίπολις»:

Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Απριλίου από τις 11.00πμ: «Φτιάχνουμε τον ωραιότερο κήπο της Νότιας Αθήνας»

Πάρτε μαζί σας ένα ή περισσότερα φυτά, λουλούδια, πρασινάδες και αναρριχητικά, πάρτε και εργαλεία (εφόσον έχετε, αλλιώς θα δανειστείτε) και ελάτε να μεταμορφώσουμε τη φιλόξενη αυλή του «Καλλίπολις» στον ωραιότερο κήπο της Νότιας Αθήνας.



Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου