Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Άλιμος: Η επικίνδυνη διασταύρωση Λεωφόρου Ιωνίας - Μυρτιδιωτίσσης - Θεσπρωτίας

Είναι γνωστές οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η διασταύρωση Λεωφόρου Ιωνίας - Μυρτιδιωτίσσης - Θεσπρωτίας σε όσους
διέρχονται από αυτή:

Μεγάλη, ανοιχτή διασταύρωση δρόμων διπλής κατεύθυνσης με συχνή κίνηση, το δε ανηφορικό οδόστρωμα της Μυρτιδιωτίσσης, σε συνδυασμό με το διάζωμα της Λεωφ. Ιωνίας, έχει ως αποτέλεσμα την εξαιρετικά μειωμένη ορατότητα για τους οδηγούς που κινούνται και στους δύο δρόμους.

Το προβλήματα επιτείνονται από την ανεξέλεγκτη ή και παράνομη στάθμευση των πελατών των καταστημάτων που βρίσκονται εκεί γύρω. Οι συνθήκες κυκλοφορίας είναι επικίνδυνες για ατυχήματα για πεζούς και αυτοκίνητα.

Δημότισσα και μέλος της Κίνησής μας κατέθεσε στον Δήμο Αλίμου αίτηση στις 31/10/17 (για δεύτερη φορά, καθώς την είχε επαναλάβει προ διετίας περίπου), για να εξεταστεί και να βρεθεί λύση, ενώ ζητούσε να γίνονται συχνοί έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία για παράνομη στάθμευση που συχνά μπορεί να οδηγήσει σε μοιραίες καταστάσεις.

Προς μεγάλη μας έκπληξη, η αντίδραση του Δήμου ήταν να την ενημερώσει εγγράφως ότι διαβίβασε την Αίτησή της στην Περιφέρεια Αττικής. Η άμεση απάντηση της Περιφέρειας ήταν ότι «οι όποιες απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις […] περιλαμβανομένων και των ζητημάτων φωτεινής σηματοδότησης, αποτελούν αρμοδιότητ;a σας», του Δήμου δηλαδή, και τον παραπέμπει σε διαδικασίες που κατά τεκμήριο είναι γνωστές στις υπηρεσίες του.

Τι να υποθέσουμε; Άγνοια αρμοδιοτήτων; Έλλειψη βούλησης για λύση;

Όποια κι αν είναι η υποθετική μας ρητορική απάντηση, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: απραξία για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα στην καθημερινότητα των κατοίκων του Αλίμου…

anokatostokalamaki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου