Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ελληνικού για τις εξελίξεις σε σχέση με την επένδυση στον Μητροπολιτικό Πόλο του Ελληνικού & του Αγίου Κοσμά

Με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Μελών Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, το οποίο ομόφωνα απέρριψετο Σ.Ο.Α.
και τη Σ.Μ.Π.Ε. που κατέθεσε το επενδυτικό σχήμα για τον Μητροπολιτικό Πόλο του Ελληνικού & του Αγίου Κοσμά.

Η Ο.Μ. Ελληνικού αισθάνεται δικαιωμένη καθώς είχε αντιδράσει στα σχέδια των επενδυτών και του ΤΑΙΠΕΔ ήδη από τον Αύγουστο του 2017 (εδώ η ανακοίνωση), όταν αυτά τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση.


Με νόημα και με πολλούς αποδέκτες τονίζει ότι η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής δημιουργεί νέες συνθήκες και συσχετισμούς και καλεί «τα κινήματα, τους φορείς και τους πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο δίκαιο αγώνα για την απόρριψη του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και την κατάργηση στην πράξη της σύμβασης για αυτή την καταστροφική και αποικιοκρατικού τύπου επένδυση, που σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με τις ανάγκες των πολλών και το Δημόσιο Συμφέρον».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Η Οργάνωση Μελών Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την αξιοποίηση του χώρου των 6.200 στρεμμάτων στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού και την Παραλία, επισημαίνουμε τα εξής:

· Χαιρετίζουμε την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, που ομόφωνα απέρριψε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που κατέθεσαν οι επενδυτές για το Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, θεωρώντας ότι το σχέδιο αυτό δεν περιέχει τα στοιχεία εκείνα που θα οδηγούσαν σε οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη την Περιοχή αλλά και ευρύτερα την Αττική.
· Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρότι έχει μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα, δημιουργεί νέες συνθήκες και νέους συσχετισμούς υπέρ του αγώνα και των διεκδικήσεων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, καθώς η Περιφέρεια Αττικής εκπροσωπεί τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας.
· Αισθανόμαστε δικαίωση γιατί -αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του Σ.Ο.Α και της Σ.Μ.Π.Ε. από την πλευρά του επενδυτικού σχήματος- και αφού μελετήσαμε το τερατούργημα που επιχειρείται να κατασκευαστεί στο χώρο, ζητήσαμε και πιέσαμε τους αρμόδιους φορείς να εναντιωθούν στο έκτρωμα αυτό και να προτάξουν, αντί για τα υπερκέρδη των λίγων, αξίες και έννοιες όπως η δίκαιη ανάπτυξη, η ποιότητα ζωής, η προστασία του περιβάλλοντος, η αξιοπρέπεια του λαού (εδώ το ΔΤ του Αυγούστου 2017).
· Καλούμε τα κινήματα, τους φορείς και τους πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο δίκαιο αγώνα για την απόρριψη του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και την κατάργηση στην πράξη της σύμβασης για αυτή την καταστροφική και αποικιοκρατικού τύπου επένδυση, που σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με τις ανάγκες των πολλών και το Δημόσιο Συμφέρον.
Η Ο.Μ. Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζουμε τον αγώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση με βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, που θα δημιουργήσει θέσεις αξιοπρεπούς εργασίας και παράλληλα θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας, για την έξοδο από τα μνημόνια και την ασφυκτική μέγγενη της επιτροπείας, για να πορευθεί ο Λαός μας με αξιοπρέπεια.
 
Οργάνωση Μελών Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ
11 Φεβρουαρίου 2018
 
 
 

2 σχόλια:

  1. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ (ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΟΤΗΤΑ) ΤΩΝ ΤΑΧΑΤΙΣ ΜΕΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΑ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΨΕΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ... ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ...ΚΑΙ ΜΟΝΟ... ΑΠΑΝΤΕΩΝΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος είσαι εσύ που κρίνεις την ευαισθησία και το αν είναι "απατεώνες" τα μέλη της ΟΜ Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ;
      Έχεις την επιφοίτηση από τον Πάπα ή από κάποιον Μουλά ή μοιράζεις κατηγορίες ως βασιλικός επίτροπος;
      Και ντρέπεσαι για ποιον λόγο;
      Μήπως ήσουν παρών σε κάποια από τις διεκδικήσεις για το πρ. αεροδρόμιο;... για την παραλία, μήπως;
      Κάνε μας τη χάρη κε ανύπαρκτε που βρήκες ελεύθερο πεδίο για να βγάλεις τη χολή σου...
      Αν δεν έχεις επιχειρήματα και συμμετοχή στους αγώνες του λαού μας, άσε τις ύβρεις και ξαναμπές στην τρύπα σου!

      Διαγραφή