Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Μοσχάτο: «Ένα αγρίμι στην πόλη» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στις 8.45μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας ξεκινάει τις προβολές για τον μήνα Σεπτέμβριο με την ταινία «Ένα αγρίμι στην πόλη» (1970, Ασπρόμαυρο, 85΄) του Φρανσουά Τρυφώ.

Η προβολή θα γίνει την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στις 8.45μμ, στην αυλή της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο.
Προσοχή: Οι προβολές της θερινής σεζόν γίνονται κάθε Τετάρτη στις 8.45μμ.

Λ. Λασκαρίδης: «Να γίνει άμεσα η μετεγκατάσταση του Ειδικού Νηπιαγωγείου & του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας»

Στις ατέλειες του νέου κτιρίου στη συμβολή των οδών Δημοσθένους και Αχιλλέως, όπου θα μεταφερθούν το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το 1ο Ειδικό Δημοτικό
Σχολείο Καλλιθέας, αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης "Τώρα Καλλιθέα", κ. Λάζαρος Λασκαρίδης:


«Μερικές μόνο μέρες πριν από την -προγραμματισμένη για τις 11 Σεπτεμβρίου- έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, γεννούνται πολλά ερωτηματικά για το αν θα είναι σε θέση να υποδεχτούν τους μαθητές τους, στο νέο κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δημοσθένους και Αχιλλέως, το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας.

Ξανθός ελέφαντας @ Το ΠΑΣΟΚ και η Εύα Καϊλή

«Ξανθό ελέφαντα, που όλο και μεγαλώνει» χαρακτήρισε η Ελενα Ακρίτα στη στήλη της στα «Νέα» την Εύα Καϊλή.

«Μια πολιτικός που πρόσφατα φανέρωσε δύο πτυχές της προσωπικότητάς της: την ακροδεξιά της νοοτροπία και την ανειλικρίνειά της... Που με αφορμή τον “παππού” αγνώστων λοιπών στοιχείων, η κόρη μας η σοσιαλίστρια έβγαλε από μέσα της όλο το μίσος, το όξος και τη χολή που έκρυβε μέσα της», συνεχίζει, για να καταλήξει:


«Κυρίες και κύριοι του ΠΑΣΟΚ, η περίπτωση Καϊλή είναι πολύ σοβαρή. Σε όποια άλλη χώρα, το όποιο πολιτικό πρόσωπο θα είχε παραιτηθεί. Χτες. Στη δική μας χώρα, τίποτα»...

Συνυπογράφουμε, με γέλια και με πόδια.

efsyn.gr


*** * ***

της Έλενας Ακρίτα

Κυρίες και κύριοι του ΠΑΣΟΚ, συγγνώμη για την ενόχληση παραμονές εκλογών, αλλά τα πολιτικά αντανακλαστικά σας θα τα ζήλευε κι ένα μεξικάνικο σομπρέρο. Διότι δυστυχώς οι ενδοκομματικές καντρίλιες σάς εμποδίζουν να δείτε τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Τον ξανθό ελέφαντα που όλο και μεγαλώνει.

Έχετε λοιπόν στο δυναμικό σας την Εύα Καϊλή. Μια πολιτικό που πρόσφατα φανέρωσε δύο ενδιαφέρουσες πτυχές της προσωπικότητάς της: την ακροδεξιά της νοοτροπία και την ανειλικρίνειά της.

Η ιστορία πασίγνωστη. Τον ντεμέκ «παππού» της τον σκότωσαν οι «κομμουνιστές εγκληματίες». Έτσι στο φλου. Χωρίς ονόματα, χωρίς στοιχεία, χωρίς τίποτα. Με αφορμή, λοιπόν, τον «παππού» αγνώστων λοιπών στοιχείων, η κόρη μας η σοσιαλίστρια έβγαλε από μέσα της όλο το μίσος, τo όξος και τη χολή που έκρυβε μέσα της.


Και το οξύμωρο σε νέα «διορθωτική» δήλωσή της; «Επέλεξα» λέει «να ανήκω στην παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου που οδήγησε την Ελλάδα στην εθνική συμφιλίωση». Έκτακτο; Μα έκτακτο; Η γιαγιά μου έλεγε «η δικαιολογία χειροτέρα του σφάλματος». Και η κυρία Καϊλή τη δικαίωσε - άλλωστε το 'χει με παππούδες και γιαγιάδες.

Ουδείς γνωρίζει αν «εκεί πάνω» υπάρχει Παράδεισος, Κόλαση, γειτονιές των αγγέλων, βόρεια προάστια ή δυτικές συνοικίες. Αν όντως υπάρχουν, φαντάζεται κάνεις τι χαρά θα έπαιρνε ο Παπανδρέου με παρόμοιου φυράματος δηλώσεις.

Κυρίες και κύριοι του ΠΑΣΟΚ, δεν θέλουμε να αναμασήσουμε τα ίδια και τα ίδια. Θέλουμε όμως να δείτε επιτέλους τον ξανθό ελέφαντα στο δωμάτιο. Που, αφού τον μοιράστηκε τον πόνο της μαζί μας, δεν της βγήκαν τα νούμερα ρε παιδί μου. Με αφορμή παλιά της συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα», ο συνάδελφος Νίκος Μπογιόπουλος ανέδειξε τον «ρουν των γεγονότων» - που θα 'λεγε κι ο Τσιφόρος.

Και διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά παππούς μας είναι ο πατέρας των γονιών μας. Ο συγκεκριμένος παππούς σκοτώθηκε από τους κομουνιστές το 1947. Έλα όμως που ο μπαμπάς της κι η μαμά της γεννήθηκαν μετά το 1950. Ξαναδιορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά εγκυμοσύνη 3 ετών δεν έχω ξανακούσει. Και για να φωτίσουμε περαιτέρω το family saga, η κυρία Καϊλή γεννήθηκε το 1978, όταν ο μπαμπάς της ήταν μόλις 23 χρονών. Συνεπώς γεννήθηκε το 1955, εφτά χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα του - αλλά ποια είμαι εγώ που θα το κρίνω;

Η δικαιολογία (η χειροτέρα του σφάλματος πάντα) ήρθε λίγο μετά. Όχι, λέει η πολιτικός, ο παππούς δεν ήταν ακριβώς παππούς, περισσότερο πρώτο άντρα της γιαγιάς μου τον λες: σαν παππούς - μπαλαντέρ ένα πράμα. Και πάλι δεν μας μαρτυράει αυτός ο άνθρωπος ποιος ήταν, τι ήταν, πού τον σκότωσαν, γιατί τον σκότωσαν. Με αποτέλεσμα να καλπάζει ελεύθερη η φαντασία των κακόπιστων που αναρωτιούνται τι ακριβώς ήταν ο παππούς; Ας μας το πει, όχι τίποτα άλλο, αλλά για να βουλώσει τα στόματα.

Κυρίες και κύριοι του ΠΑΣΟΚ, η περίπτωση Καϊλή είναι σοβαρή. Πολύ σοβαρή. Και δεν είναι δυνατόν να ζητάτε από τους ψηφοφόρους σας να επιλέξουν τον αρχηγό του κόμματός σας κι εσείς να κάνετε πως δεν βλέπετε τον ελέφαντα στο δωμάτιο.

Σε όποια άλλη χώρα, το όποιο πολιτικό πρόσωπο θα είχε παραιτηθεί. Χτες. Στη δική μας χώρα, τίποτα. Τους ακούνε και γελάνε και τα πόμολα.


Που γενικώς δεν φημίζονται για το χιούμορ τους.