Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Ναι δημαρχάρα μου, θα έρθω!... Αυτό το Σάββατο περίμενα για να κλείσω ως αναγνώστρια, πολίτης, γυναίκα και άνθρωπος.

γράφει η Άννα Γκιόκα


Εδώ ο κόσμος καίγεται... Ναι δημαρχάρα μου, ασυζητητί θα είμαι παρούσα στην παρουσίαση του βιβλίου σου!

Όχι, δεν θα απολαύσω τον ελάχιστο ελεύθερο μου χρόνο με την οικογένειά μου, αλλά θα τρέξω να σε αποθεώσω στο νέο σου συγγραφικό εγχείρημα, γιατί η "Ασκητική" του Καζαντζάκη νιώθει μοναξιά στο πάνω πάνω ράφι της βιβλιοθήκης μου κι ο "Έρωτας στα Χρόνια της Χολέρας" θα λάβει επιτέλους την αξία που του πρέπει δίπλα στο νέο σου λογοτεχνικό τέκνο.

«Σε αναβρασμό» ο εμπορικός κόσμος για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Πανελλαδικό χαρακτήρα θα έχει η απεργία που έχουν προκηρύξει η ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), ενάντια στη
λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 7 Μαΐου στις 11.00πμ, στην αρχή της Ερμού (Σύνταγμα), καλεί όλος ο εμπορικός κόσμος.

Νέα Σμύρνη: "Μουσικής Ελιξήριο" στον Γαλαξία, το Σάββατο 13 Μαΐου στις 7.30μμ


Αφιέρωμα στα 95 χρόνια από την καταστροφή τής Σμύρνης
στον Δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας»
Κλικ εδώ για το πρόγραμμα

Οι αρχαιολογικοί θησαυροί του Φαληρικού Δέλτα αποκαλύπτουν τα μυστικά τους


Ένα συναρπαστικό «ταξίδι» στο Εργαστήριο Αρχαιολογίας Malcom H. Wiener της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα (ASCSA) και στους αρχαιολογικούς θησαυρούς από τις ανασκαφές του Φαληρικού Δέλτα που μελετώνται εκεί, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν σήμερα άνθρωποι του Τύπου.

Το «δώρο» της επίσκεψης προήλθε από τις Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού και την πρόεδρό τους, Ζωζώ Λιδωρίκη, που με αφορμή τα 25 χρόνια από την ίδρυση του οργανισμού, θέλησε να κάνει κάτι διαφορετικό:

Αλέξης Τσίπρας: Θα βγάλουμε την χώρα από την κρίση κόντρα σε αυτούς που την γονάτισαν (video)

Σήμερα έχουμε μπροστά μας μία συμφωνία που δίνει προοπτική εξόδου, μία συνολική συμφωνία γιατί περιλαμβάνει και το χρέος, που δεν είναι μια εύκολη επιλογή.

Όμως μπορούμε να ισχυριστούμε και να το αποδείξουμε ότι έχει τις λιγότερο δυνατές πληγές για το κοινωνικό σώμα, δεδομένων των συσχετισμών εντός των οποίων παλεύουμε. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μοσχάτου γιορτάζει με τους καταναλωτές στην πλατεία Μεταμόρφωσης, το Σάββατο 6 Μαΐου στις 6.30μμ



Λίγες ώρες μετά την αναπομπή της απόφασης για τα κτίρια του Ελληνικού, ανακάλεσε το υπ. Πολιτισμού

Ανακάλεσε την απόφαση για αναπομπή προς το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων της επανεξέτασης τριών κτιρίων του Ελληνικού η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η ανάκληση έγινε «ύστερα από ενδελεχή έλεγχο του σχετικού φακέλου κατά τον οποίο διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχουν νέα στοιχεία τα οποία δεν συνεκτιμήθηκαν στην αρχική εξέταση ώστε να αιτιολογείται η αναπομπή του θέματος».

Ο Τσίπρας δεν έχει περάσει ακόμα στη δικαιοδοσία τής Ιστορίας

Ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα γιατί ορισμένοι ταυτίζουν την αδυναμία τους να αντιληφθούν τους καιρούς, καθώς και την προσκόλλησή τους σε λύσεις- πανάκειες ως ιδεολογική συνέπεια.

Δεν μετανιώνω ούτε στιγμή για το "όχι" στο δημοψήφισμα ούτε για την επιλογή μου να στηρίξω το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές τού Σεπτεμβρίου του 2015 μολονότι είχε φέρει ένα τρίτο μνημόνιο αντί να σκίσει τα προηγούμενα, όπως είχε υποσχεθεί τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς.