Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Αργυρούπολη: "Η Νέα Ορλεάνη έρχεται στο Πολυμήχανο Cafe Teatral", το Σάββατο 6 Μαΐου στις 9.00μμ


Πολυμήχανο cafe teatral:
Ολυμπίας & Φλέμινγκ 58, Αργυρούπολη Τηλ.
21 5551 7311
 

Ηλιούπολη: ΄Ενας μικρός απολογισμός για το 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης

Ένα μίνι απολογισμό για 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης που διήρκησε πάνω από ένα μήνα, παρουσιάζει η Πολιτιστική Επιτροπή της δημοτικής κίνησης "ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη Πόλη".

"Το 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης της Δημοτικής μας Κίνησης ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 11 Απριλίου", αναφέρει και συνεχίζει:

Στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων η υπόθεση τριών κτιρίων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού

Αναπέμπεται στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων η υπόθεση του χαρακτηρισμού ως μνημείων του κελύφους του αρχικού κτιρίου του Δυτικού Αεροσταθμού, του παλαιού πύργου ελέγχου του
Αεροσταθμού και του συγκροτήματος του πρώην Αμερικανικού Κολεγίου Θηλέων Αθηνών.

Η αναπομπή γίνεται έπειτα από την αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, στις 5 Ιανουαρίου του 2017, κατά της υπουργικής απόφασης για τον μη χαρακτηρισμό των ανωτέρω κτιρίων ως νεωτέρων μνημείων. Μάλιστα, η Επιτροπή, στις 13 Φεβρουαρίου κατέθεσε για το ίδιο θέμα αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Άλιμος: Φεστιβάλ Αιγαίου του Συλλόγου Κυκλαδιτών - Ευβοιωτών στην Παραλία Όστρια, την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 7.00μμ



Παύλος Πολάκης: Φακές, αρακάς, σπανακόρυζο, μοσχάρι, κοτόπουλο, μπιφτέκια... Ό,τι πάρεις 12,50 ευρώ!!!

Δυο τιμολόγια προς το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου τα πάντα -από φακές και φασολάδα μέχρι ομελέτα και μοσχάρι- χρεώνονται 12,50 ευρώ η μερίδα, έδωσε χθες στη δημοσιότητα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ο Παύλος Πολάκης.

Ο αν. υπουργός Υγείας δεν μένει σ' αυτό, αλλά δίνει και τα ονόματα όλων των συγγενών που εμπλέκονται στην απάτη και έχουν σχέση με τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ήταν υπουργός Υγείας την περίοδο της τιμολόγησης.

Άγιος Δημήτριος: Ανταλλακτικό Παζάρι Ιματιοθήκης, την Παρασκευή 5 Μαΐου ώρες 2.00-5.00μμ

Όπως κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα, και αυτή την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, από ώρα 14:00 έως 17:00, η Δημοτική Ιματιοθήκη του Δήμου Αγ. Δημητρίου, σας περιμένει στο χώρο της,
Μακρυγιάννη 98, για να ανταλλάξετε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια & αξεσουάρ!

Υπενθυμίζεται ότι στον ίδιο χώρο καλύπτονται βασικές ανάγκες ρουχισμού και υπόδησης σε δεκάδες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίου Δημητρίου.


Αργυρούπολη: Το Πρόγραμμα του Μαΐου στο Πολυμήχανο


Πολυμήχανο cafe teatral:
Ολυμπίας & Φλέμινγκ 58, Αργυρούπολη Τηλ.
21 5551 7311
 Ενημερωθείτε για ενδεχόμενες αλλαγές στο πρόγραμμα
 

Αλλαγή της μονοδρόμησης της «Αρχαίου Θεάτρου» προτείνει το «Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι»

Η σημερινή ρύθμιση
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Απριλίου η δημοτική κίνηση Αλίμου«Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι» έθεσε προ ημερησίας διάταξης τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η μονοδρόμηση της οδού Αρχαίου Θεάτρου καθώς και τις σχετικές προτάσεις μας.

Η μονοδρόμηση αυτή έγινε με κατεύθυνση από τη Λεωφ. Βουλιαγμένης προς την Αρχαίου Θεάτρου, με τρόπο που σε δύο σημεία (είσοδος στην Αρχαίου Θεάτρου - διασταύρωση με Τραχώνων και έξοδος από Αρχαίου Θεάτρου - διασταύρωση με Ήρωος Μάτση) να διασταυρώνονται οι δύο βασικές κυκλοφοριακές ροές (είσοδος-έξοδος) και μάλιστα χωρίς καλή ορατότητα, με αποτέλεσμα την αύξηση της επικινδυνότητας καθώς απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και ικανότητα ελιγμών πολλές φορές.

Μέχρι τις 12 Ιουνίου οι αιτήσεις για τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία

Ξεκινά άμεσα η προετοιμασία των Δημοτικών Σχολείων για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος, για τη σχολική χρονιά 2017-2018.

Το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε σχετική εγκύκλιο, η οποία διευκρινίζει τις λεπτομέρειες για τα ωρολόγια προγράμματα, την κατανομή των τμημάτων, τις επιμορφωτικές δράσεις, τους υποστηρικτικούς θεσμούς καθώς και όλες τις διαδικασίες που αφορούν στη λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου.