Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

"Η τέχνη της Συντροφικότητας - Συζυγικότητας", στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου, το Σάββατο 6 Μαΐου στις 6.00μμ



Εκδήλωση - συζήτηση για τις κάμερες στα σχολεία, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, την Παρασκευή 5 Μαΐου

Η «Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης» οργανώνει εκδήλωση- συζήτηση με θέμα «Κάμερες στα σχολεία: πράξη ασφάλειας ή βίας; παιδαγωγική και νομική προσέγγιση» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού στην πρώην Αμερικανική βάση την Παρασκευή 5 του Μάη στις 7.00 το απόγευμα.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να μιλήσουν η δικηγόρος Έλλη Αμπατζή, ο ψυχολόγος - ψυχοπαιδαγωγός Λάμπρος Κερεντζής και η σχολική ψυχολόγος Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου.

Λάζαρος Λασκαρίδης: «Η Καλλιθέα κινδυνεύει! Όλοι δίπλα της στο Ελ Πάσο στο ματς της χρονιάς με τον Αιγινιακό»


Ο επικεφαλής της παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η μεγάλη τοπική ποδοσφαιρική μας ομάδα, η Καλλιθέα, βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της αφού η βαθμολογική της θέση τη δείχνει «με το ένα πόδι» στη Γ’ Εθνική και προ των πυλών του υποβιβασμού για πρώτη φορά -από καθιερώσεως του επαγγελματισμού- σε ερασιτεχνική κατηγορία.

Νέα Σμύρνη: "Ταξίδι με πιάνo, φωνή και δίχως χάρτη" στον Γαλαξία, το Σάββατο 6 Μαΐου στις 7.30μμ


Αφιέρωμα στα 95 χρόνια από την καταστροφή τής Σμύρνης
στον Δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας»
Κλικ εδώ για το πρόγραμμα

Η Ρένα Δούρου μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους 13 Περιφερειάρχες για την Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση

Οι Περιφέρειες είναι κρίσιμος παράγοντας για την ανάταση της εθνικής οικονομίας, δήλωσε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους 13 Περιφερειάρχες για το Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Για πρώτη φορά η κεντρική Κυβέρνηση, αντιλαμβάνεται ότι χρειαζόμαστε μία σύζευξη με τις Περιφέρειες, καθώς αυτές γνωρίζουν καλά την κοινωνική πραγματικότητα, διαχειρίζονται ευρωπαϊκά προγράμματα και βάζουν στόχους αναπτυξιακούς για την τοπική κοινωνία.

Στο νοσοκομείο Ζακύνθου ο Παύλος Πολάκης: Κάποιοι κράταγαν σε υγειονομική ομηρία το νησί (φωτογραφίες & video)

Παρά την προσπάθεια απαξίωσης του νοσοκομείου Ζακύνθου (μέσω της άρνησης μέρους του ιατρικού προσωπικού να συμβάλλει στην επαναλειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου)
τα χειρουργεία λειτουργούν κανονικά, μετά την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας, όπως αποδεικνύει και η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού στο νησί.

Στο νοσοκομείο Ζακύνθου βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, λίγες ημέρες μετά πόρισμα της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το οποίο «τα χειρουργεία του Γ.Ν. Ζακύνθου είναι έτοιμα προς λειτουργία με πλήρη ασφάλεια και αξιοπιστία, για ασθενείς και εργαζόμενους».

Άγ. Δημήτριος: "Οικολογική Φροντίδα των Φυτών" - Παρουσίαση βιβλίου τού Ανδρέα Μπαρμπούτση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη



"Καταστρέψτε το πάρκο Τρίτση!": Σενάριο: Νέα Δημοκρατία - Σκηνοθεσία: Πατούλης - Πρωταγωνιστούν: Άστα να πάνε

του Θωμά Μπιζά

Η λύση της χρηματοδό- τησης του νέου φορέα διαχείρισης του πάρκου Τρίτση με ένα πολύ μικρό μέρος των ΚΑΠ των δήμων της Αττικής, ήταν η μοναδική λύση που θα μπορούσε να σώσει το πάρκο (που ήταν σε μια κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης) και να εξασφαλίσει την σταθερή χρηματοδότηση του νέου φορέα διαχείρισης κάτι που είναι ζητούμενο από την δεκαετία του 90 ως σήμερα.

Ούτε ο κρατικός προϋπολογισμός ήταν εφικτή λύση (λόγω της επιτροπείας), ούτε οι ιδιωτικές επενδύσεις, ούτε και οι ελεημοσύνες που αποφάσιζαν κατά καιρούς διάφοροι υπουργοί προκειμένου να αντιμετωπισθούν ορισμένα χρέη και κάποιες πρόσκαιρες ανάγκες.

Συνεχίζεται το Μπάχαλο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Νέας Σμύρνης

Σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο ν.67 του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Νέας Σμύρνης στις 24 Απριλίου
καταψηφίστηκε (4-2) ο οικονομικός απολογισμός της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μάλιστα καταψηφίστηκε ξανά ΚΑΙ την επόμενη μέρα από το ίδιο σχεδόν σώμα μελών (4-2).

Οι λόγοι έχουν πολύ ενδιαφέρον όπως καταγράφονται στο ενημερωτικό Δελτίο τόσο για την πρώτη, όσο και για την δεύτερη συνεδρίαση:

Βενιζουέλα...

"Πόρτα Ανοιχτή": Μέχρι 19 Μαΐου οι αιτήσεις για υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας σε άτομα με εγκεφαλική παράλυση

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών - Πόρτα Ανοιχτή προσκαλεί άτομα με εγκεφαλική παράλυση, ηλικίας 18 ετών και άνω να υποβάλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής στις αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις του Κέντρου Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας στην Αργυρούπολη.

Οι ενέργειες που θα υλοποιηθούν είναι οι ακόλουθες:

ΑΣΕΠ: Έρχονται χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το επόμενο τετράμηνο (λίστα)

Μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο και σε φορείς του δημοσίου, έρχονται τους επόμενους μήνες μέσω προκηρύξεων που ήδη έχει εκδώσει, αλλά και άλλες που θα δημοσιοποιήσει,
το ΑΣΕΠ το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, πρόκειται να «τρέξουν» το επόμενο διάστημα μέσω προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, οι παρακάτω προκηρύξεις για μόνιμες θέσεις εργασίας:

Με Τιμές Αρχηγού Κράτους -με πρωτοβουλία του Δημάρχου- θα φωταγωγηθεί το Σήμα της Ολυμπιακής στην Αργυρούπολη


Πείτε μου όλοι εσείς οι άνεργοι...

Οι συνταξιούχοι της πείνας...

Εγκεφαλικά νεκρός ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Εγκεφαλικά νεκρός θεωρείται ο 24χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στην προσπάθειά του να αποφύγει επίθεση αγνώστων, μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδος.

Αυτό επιβεβαίωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης, διοικητής του νοσοκομείου «Παπανικολάου», νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου διακομίστηκε ο 24χρονος μετά την παράσυρσή του.

Αλέξης Τσίπρας με τους Περιφερειάρχες: Να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη μέρα

Συνάντηση με τους 13 περιφερειάρχες είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τη συμμετοχή και του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η παραγωγική ανασυγκρότηση και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των περιφερειών στην προσπάθεια για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Νέα Σμύρνη: Έκθεση με τους "Χάρτες της Μ. Ασίας 1625-1939" στον Γαλαξία, μέχρι την Κυριακή 14 Μαΐου


Αφιέρωμα στα 95 χρόνια από την καταστροφή τής Σμύρνης
στον Δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας»

 Κλικ εδώ για το πρόγραμμα

Νίκος Φίλης στην «Εφημερίδα των Συντακτών»: Και τώρα μάχη για το χρέος, όχι αριστερό success story

Αποκλειστική δήλωση του Νίκου Φίλη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για το κλείσιμο της αξιολόγησης:

Πρέπει να έχουμε συνείδηση της πραγματικότητας.
Η προκαταρκτική συμφωνία για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης, σηματοδοτεί την παραμονή της χώρας στο ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο.

Ψήφο εμπιστοσύνης στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα

Η οικονομική κρίση "ανάγκασε" τους Έλληνες του πρωτογενούς τομέα να ξυπνήσουν από τον λήθαργο του εφησυχασμού και να αναλάβουν έντονα
δράση ως επιχειρηματίες, ώστε να αυξήσουν την εξωστρέφεια και τις επαγγελματικές τους συνεργασίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτή την πεποίθηση εξέφρασαν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υψηλόβαθμα στελέχη των λιανεμπορικών αλυσίδων "Tesco" και "Μetro", υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι η είσοδος νέων γενιών στο χώρο, άλλαξε τα δεδομένα στις διμερείς συνεργασίες.