Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ποιος θα τολμήσει να «βάλει χέρι» στο Ασκληπιείο;

του Γιώργου Λαουτάρη

Την πρόθεση της δημοτικής αρχής να μικρύνει το οικόπεδο όπου στεγάζεται το Ασκληπιείο ανακοίνωσε επισήμως ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, προκαλώντας 
την έντονη διαμαρτυρία του νοσοκομείου.

Αυτό έγινε σαφές στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κατά την οποία το σώμα κλήθηκε να εγκρίνει πρόταση τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής.

Σύνταγμα και νεοφιλελευθερισμός: Συμβολή στη διαβούλευση για την αναθεώρηση του Συντάγματος

γράφει ο Ανδρέας Δάνος *


Αν θυμάμαι καλά, κάποιος από τα στελέχη της ΝΔ έχει πει, σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος:

«Εμπρός λοιπόν, ας προχωρήσουμε, να ψηφίσουμε εμείς τις προτάσεις σας κι εσείς τις δικές μας …» (προφανώς επειδή απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία). Πρόκειται για μια φράση είτε υπερβολικά καλοπροαίρετη είτε κουτοπόνηρη.

Δημοτική Βιβλιοθήκη δημιουργείται στη Νέα Σμύρνη

Μετά από πολύ καιρό, δημιουργείται Δημοτική Βιβλιοθήκη στη Νέα Σμύρνη, η οποία στεγάζεται στην παλιά μονοκατοικία της οδού Αϊδινίου 28, γνωστή ως Βίλα Βερνίκου.

Μέσα στο ιστορικό κτήριο της πόλης, θα στεγάζεται ένας πλούσιος κατάλογος βιβλίων που θα παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους επισκέπτες να δανείζονται, αλλά και να διαβάζουν στο αναγνωστήριο.

Δείτε εδώ πληροφορίες.

Έντονες αντιδράσεις για την επίθεση με όπλο σε οδηγό απορριμματοφόρου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της δημοτικής αρχής, του συνόλου των δημοτικών παρατάξεων και της Ο.Μ. Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση αγνώστου, ο οποίος πυροβόλησε επανδρωμένο απορριμματοφόρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα το απόγευμα στη συμβολή των οδών Πελοποννήσου και Επτανήσου στην Αργυρούπολη, όταν άγνωστος πυροβόλησε στο τζάμι από την πλευρά του συνοδηγού και ο οδηγός που ήταν μέσα κινδύνευσε σοβαρά.

Ευλογία για έναν πρωθυπουργό να έχει γι' αντιπολίτευση τον Κούλη και την Φώφη

Στη ΝΔ ο δήθεν μεταρρυθμιστής άθλιος Κούλης δίνει όρκο αιώνιας υποταγής στον αρχιεπίσκοπο Τζερόνιμο και τάσσεται κατά τού διαχωρισμού κράτους- εκκλησίας.

Στο ΠΑΣΟΚ η δήθεν προοδευτική Φώφη ξηλώνει τις αρμοδιότητες δικών της επιλογών σε ένα ρεσιτάλ αρχηγισμού που θυμίζει Ανδρ. Παπανδρέου αλλά στο κωμικότερο όπως καθετί, άλλωστε, στην Ιστορία που επαναλαμβάνεται.