Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Διάλεξη: «Η Πολιτεία του Πλάτωνα. Στρεβλά πολιτεύματα» στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, την Παρασκευή 28 Απριλίου

Μοσχάτο: «Το Τελευταίο Μετρό» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 23 Απριλίου στις 8.00μμ

Προτελευταία προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης της Μεσοποταμίας για το μήνα Απρίλιο θα είναι η ταινία «Το Τελευταίο Μετρό» του Φρανσουά Τρυφώ (1980, Έγχρωμο, 131').

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 23 Απριλίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Πριν από αυτήν, στις 6.30μμ, θα γίνει η καθιερωμένη συνέλευση της Κινηματογραφικής Λέσχης. Η συνέλευση είναι ανοικτή σε όλους και όλοι μπορούν να προτείνουν ταινίες για να παιχτούν τους επόμενους μήνες.

Η ταινία «Το Φως Ανάμεσα στους Ωκεανούς» προβάλλεται στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 21 Απριλίου στις 8.30μμ

H αγγλο-νεοζηλανδική δραματική ταινία του Ντέρεκ Σιανφράνς «Το Φως Ανάμεσα στους Ωκεανούς - The Light Between Oceans» (2016, 133'), θα προβληθεί την Παρασκευή 21 Απριλίου στις 8.30μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Τα μονόπρακτα "Παραμάνα με το στανιό" & "Η Αρκούδα" στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, το Σάββατο 22 Απριλίου, 8.00μμ



56 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη του Δήμου Αμαρουσίου στο ΙΚΑ @ Διαβάστε ακόμα: Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια

της Ηλέκτρας Βισκαδουράκη

«Μπότα και σούβλες.
Η πιο τυρόγαλη αστική τάξη όλου του κόσμου
»,
σχολίασε μια ψυχή...
Έκθετος ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, που προεκλογικά διατυμπάνιζε τη «διαχειριστική ικανότητά του» υποστηρίζοντας ότι οι οφειλές του δήμου ανέρχονται σε μόλις 2 εκατ. ευρώ, ενώ τα χρέη προς ΙΚΑ ξεπερνούν τα 56 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα μισά επί δημαρχίας του.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η δημοτική παράταξη
«Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι», μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2014 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές δημοτικών επιχειρήσεων και του Οργανισμού Εργασίας προς το ΙΚΑ ξεπερνούν τα 56 εκατ. ευρώ (33 εκατ. ευρώ για κύριες εισφορές και 23 εκατ. ευρώ προσαυξήσεις και πρόστιμα).

Ο Μητσοτάκης καρατομεί την Παπακώστα για τις δηλώσεις κατά του Γεωργιάδη - Στη θέση της ο Φωτήλας

Μη μου τον Άδωνη τάραττε, είναι η κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μία κίνηση «άδειασε» -και αυτός- την Κατερίνα Παπακώστα η οποία
τόλμησε να εκφραστεί κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Συγκεκριμένα η Κατερίνα Παπακώστα απάντησε στα όσα δήλωνε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ότι δηλαδή η επιτροπή συγκροτήθηκε με σκοπό την προσωπική σπίλωση του ιδίου, του Μ. Βορίδη και του Ανδρ. Λοβέρδου) -μέσω facebook- ως εξής:

Το πρόγραμμα προβολών του Δημοτικού Κινηματογράφου Καλλιθέας "Καλυψώ"


Το δημοψήφισμα θα αλλάξει τη μοίρα της Τουρκίας για πολλές γενιές

της Ελίφ Σαφάκ *

Είμαι θλιμμένη και ανήσυχη για την πατρίδα μου. Η Τουρκία είναι μια χώρα βαθιά διχασμένη και πολωμένη. Υπάρχουν δύο Τουρκίες, τελείως διαφορετικές μεταξύ τους.

Το δημοψήφισμα αυτό θα αλλάξει τη μοίρα της Τουρκίας για πολλές από τις επόμενες γενιές. Αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία μπορεί να έχουν επιπτώσεις σε μια ολόκληρη περιοχή. Αυτός είναι ο λόγος που το δημοψήφισμα ήταν εξαιρετικά σημαντικό.