Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Για την επένδυση στο Ελληνικό και κάποιες από τις επιπτώσεις της στην τοπική κοινωνία



Χθες τέθηκαν κάποια ερωτήματα σε σχέση με την επένδυση στο Ελληνικό και μου δόθηκε η ευκαιρία να πω με λίγα λόγια τις απόψεις μου και αυτές καταθέτω.

Τα ερωτήματα τέθηκαν εδώ ως εξής: "ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ: Ξέρει κανείς αν υπάρχει περιβαλλοντολογική μελέτη για την επένδυση που πρόκειται να γίνει στην περιοχή του Ελληνικού? Ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και στους κατοίκους των γύρω περιοχών?".

Θυμόμαστε τις φωτογραφίσεις όταν πριν ένα μήνα βούλιαξε ο παράδρομος στη γέφυρα του Praktiker;

Στο βουλιαγμένο πεζοδρόμιο δεν φωτογραφήθηκε κανείς...

Πόνταραν στην καταστροφή και δεν τους βγήκε!!!


Μετά το τέλος του Eurogroup στη Μάλτα ο Νταϊσεμπλουμ δήλωσε «Όλοι έχουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για της καθυστερήσεις που έχουν προκληθεί».

Στην Ελλάδα η ΝΔ και συνοδοιπόροι της (ΜΜΕ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ κλπ.) μονότονα επιμένουν πως φταίει η κυβέρνηση για την καθυστέρηση της αξιολόγησης.

ΕΤΑ: Τερματισμός του ένοπλου αγώνα μετά από σχεδόν μισό αιώνα

H ισπανική οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ τερμάτισε χθες έναν ένοπλο αποσχιστικό αγώνα μετά από σχεδόν μισό αιώνα, οδηγώντας τις γαλλικές αρχές στα
κρησφύγετα που όπως υποστηρίζει υπάρχουν κρυμμένα όπλα, αλλά και εκρηκτικές ύλες.

Ο ένοπλος αγώνας της ΕΤΑ για την ίδρυση ενός αυτόνομου κράτους στα βόρεια της Ισπανίας και στις νοτιοδυτικές περιοχές της Γαλλίας, στιγματίστηκε από τον θάνατο περισσότερων από 850 ανθρώπων, ενώ η οργάνωση έχει κηρύξει εκεχειρία από το 2011, χωρίς ωστόσο, να έχει παραδώσει τον οπλισμό της.

«Να γιατί κάνουμε Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο Χαλάνδρι»

Για την επικείμενη δημιουργία Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Χαλάνδρι μίλησε στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, η σχετική πρόταση έγινε από επιστήμονες και καθηγητές που διαμένουν στην περιοχή. Το εγχείρημα είναι εφικτό από οικονομικής πλευράς, ανέφερε ο κ. Ρούσσος, δοθέντος ότι θα βασίζεται σε εθελοντική προσφορά. Τα μόνα έξοδα θα είναι τα λειτουργικά, σημείωσε.

«Έξυπνο» μπαστούνι για τυφλούς στο 9ο μαθητικό συνέδριο πληροφορικής

Ένα «έξυπνο» μπαστούνι για τυφλούς, το οποίο μέσω ενός αισθητήρα υπερήχων «αντιλαμβάνεται» τις αποστάσεις, εντοπίζει τα εμπόδια κατά την κίνηση και στέλνει
ηχητικό μήνυμα στο κινητό του χρήστη για να μην πέσει πάνω τους κατασκεύασε ο μαθητής της δευτέρας τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Αλεξάνδρειας, Αθανάσιος Μπαμπαλής, με τη βοήθεια του καθηγητή του, εκπαιδευτικού πληροφορικής, Γιάννη Σιταρίδη.

Αυτό έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο 9ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Απριλίου μέχρι τις 28 Απριλίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις».

Χρήστος Σπίρτζης από τον Άλιμο: «Αν δείτε ποτέ να γίνεται η επένδυση στο Ελληνικό να με πάρετε τηλέφωνο»

«Αν δείτε ποτέ να γίνεται η επένδυση στο Ελληνικό να με πάρετε τηλέφωνο. Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, όχι γιατί την εμποδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί δεν υπάρχει επενδυτής που να διαθέσει τόσα δισεκατομμύρια για να επενδύσει. Το ίδιο έγινε στη Βρετανία και στη Γερμανία όπου οι επενδυτές χρεοκόπησαν».

Αυτά τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας σε σχετική ερώτηση από το ακροατήριο, σε εκδήλωση που οργάνωσε την Παρασκευή η Οργάνωση Μελών Αλίμου του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πόλης.