Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών κατέθεσαν είκοσι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας

Για τα αποτελέσματα που είχαν οι διενεργηθείσες Διοικητικές Εξετάσεις που αφορούν σε περιστατικά αυθαίρετης και παράνομης συμπεριφοράς της ελληνικής αστυνομίας αντίθετης με το υφιστάμενο διοικητικό και πειθαρχικό νομοθετικό πλαίσιο, ζητούν να ενημερωθούν με ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό Εσωτερικών 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρουν πως η προστασία των ατομικών και των κοινωνικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών, τα οποία κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα, αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και για την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Α2 ΕΠΣΑ, 26η αγωνιστική: Σούρμενα και Τράχωνες μοιράστηκαν τους βαθμούς - Η Διάνα επικράτησε της Ηλιούπολης

Στην τέταρτη θέση παραμένουν τα Σούρμενα που παραχώρησαν νέα ισοπαλία αυτή τη φορά με 1-1 παίζοντας κόντρα στους γειτονικούς Τράχωνες.

Η Διάνα Ηλιούπολης νίκησε με 1-0 τους συντοπίτες της Ηλιούπολης και εξακολουθεί να ελπίζει σε σωτηρία, ενώ ο Άγιαξ Ταύρου γνώρισε νέα ήττα με 2-1 από την Αγία Παρασκευή.

Α1 ΕΠΣΑ, 26η αγωνιστική: Ο Χαραυγιακός έκανε ό,τι έπρεπε και κυνηγάει από απόσταση ενός βαθμού την κορυφή

Ένα βαθμό από την κορυφή εξακολουθεί να βρίσκεται ο Χαραυγιακός που νίκησε 2-0 τον ΑΟ Γλυφάδας, ενώ και ο Φωστήρας Ηλιούπολης συνέχισε την καλή φετινή πορεία νικώντας εκτός με 2-1 τον Παπάγο. 

Βαριά ήττα με σκορ 4-1 γνώρισε στο Π. Φάληρο ο ΓΣ Αργυρούπολης από τη Δάφνη που δίνει μάχη για να παίξει στα μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία.

Δώδεκα συλλήψεις από την Τροχαία στις τελευταίες κόντρες στη Βάρκιζα

Με χειροπέδες για 12 άτομα και πολλά ευρώ σε κλήσεις έληξε και το τελευταίο ραντεβού για κόντρες στη Βάρκιζα που δόθηκε για τις βραδινές ώρες μεταξύ 31 Μαρτίου και
1ης Απριλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ στην παραλιακή συγκεντρώθηκαν περίπου 400-500 άτομα και στο σημείο έσπευσαν Αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων καθώς και αστυνομικές δυνάμεις λοιπών Υπηρεσιών Τροχαίας, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ν/Α Αττικής.

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Δημητρίου με τη Θεανώ Φωτίου για την Κοινωνική Πολιτική, την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 7.00μμ



Διευκρινίσεις του υπουργείου Εργασίας για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Την 28η Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε, ουσιαστικά, χωρίς προβλήματα, η πρώτη πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Επισημαίνουν, ωστόσο ότι υπήρξε μία ομάδα ερωτημάτων από πολίτες που θεωρούν ότι έπρεπε, αλλά δεν είδαν πιστωμένους τους λογαριασμούς τους.

Παχύδερμα…

του Νίκου Μωραΐτη
 
Έξι δηλώσεις, έξι αποστροφές λόγου που γεννούν την αποστροφή μας. Γιατί η σημερινή αντιπολίτευση δεν είναι παρά ένας χορός πολιτικών τεράτων.

Η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο, λέει ο Κώστας Σημίτης, που μετέτρεψε τη διαφθορά σε επιστήμη.

Αργυρούπολη: "Ιχνιλατώντας την κρητική παράδοση" στον ΟΠΑ, στις 6 & 27 Απριλίου και 4 Μαΐου, ώρα 8.30μμ


Όμιλος Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.):
25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος)

Τίτλους τέλους έβαλε στην Ανθοκομική Έκθεση Βάρκιζας ο Κωνσταντέλλος

του Γιώργου Λαουτάρη


Ένας όμορφος τοπικός θεσμός ναυάγησε. Η Έκθεση Λουλουδιών της Βάρκιζας, που μετρά μια ιστορία τριών δεκαετιών έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης αλλά και της αδιαλλαξίας της δημοτικής αρχής.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, η Ανθοκομική Έκθεση της Βάρκιζας «ματαιώνεται μέχρι νεωτέρας» με την ευθύνη να επιρρίπτεται από τη δημοτική αρχή στην οικονομική κρίση και στην απροθυμία των φυτωριούχων, που δήλωσαν ότι κατά τις τελευταίες εκθέσεις είχαν ζημιά.

Να φύγετε, να πάτε αλλού

Συνάντηση μιας ολόκληρης ώρας είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Φώφη Γεννηματά όπου, όπως δείχνουν τα πράγματα, συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και να πάει
αλλού, το συντομότερο δυνατόν.

Πάντως κάποια άλλη χώρα που να δέχεται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έως αυτή την ώρα που μιλάμε, δεν έχει βρεθεί.

25 χρόνια Ομάδα Φωτογραφίας του Δήμου Καλλιθέας στο Δημοτικό Θέατρο, την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 7.00μμ


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Κανείς δεν σώθηκε από δολοφόνους...

Τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο περίπλοκα όσο φαίνονται: όταν κάποιος, για παράδειγμα, επιτίθεται με δολοφονικές διαθέσεις σε κάποιον ο οποίος δεν είναι τύραννος, όπως συνέβη στον Αλέξη Λάζαρη, αυτό μόνο μια ονομασία έχει κι αυτή δεν είναι "πολιτική πράξη".

Είναι έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου κι όποιος το διαπράττει δεν έχει καμιά δικαιολογία. Πόσω μάλλον όταν ανήκει σε ένα σχηματισμό, και μάλιστα ως ηγετικό του στέλεχος, ο οποίος είναι κοινοβουλευτικός αλλά στην ουσία πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, όπως είναι οι χιμπαντζήδες με τα μαύρα...

Ληστεία θρίλερ στο Παλαιό Φάληρο! Δυο δράστες με χειροπέδες, ένας νεκρός, αναζητείται ο τέταρτος! (video)

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η απόπειρα ληστείας σε διαμέρισμα του 8ου ορόφου σε πολυκατοικία στο Παλαιό Φάληρο!

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, 4 άτομα, πιθανότατα γεωργιανοί, εισέβαλαν σε διαμέρισμα
στον 8ο όροφο και αφού έδεσαν και φίμωσαν την ηλικιωμένη ένοικο και την οικιακή της βοηθό, άρχισαν να "σηκώνουν" ό,τι πολύτιμο υπήρχε μέσα στο σπίτι.

Δωρεάν πρόγραμμα αθλητικής προετοιμασίας των κατοίκων του Αγ. Δημητρίου που θα συμμετάσχουν στην Ειρηνοδρομία 2017

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο κλασσικού αθλητισμού και συνδιοργανωτή της Ειρηνοδρομίας 2017, ΟΦΚΑ «Οδυσσέας», σχεδίασε και παρέχει δωρεάν πρόγραμμα αθλητικής προετοιμασίας των κατοίκων του Δήμου Αγ. Δημητρίου που θα συμμετάσχουν φέτος στις αγωνιστικές κατηγορίες της Ειρηνοδρομίας 2017.

Το πρόγραμμα ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα 3 Απριλίου, και θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017. Οι προπονήσεις θα γίνονται στο Δημοτικό Στάδιο του Δήμου μας που βρίσκεται στη λεωφόρο Αγ. Δημητρίου 321. Αρχικά οι ημέρες που έχουν οριστεί είναι Δευτέρα και Τετάρτη, ώρα 20:00 και ανάλογα με τις συμμετοχές θα προστεθεί και τρίτη ημέρα.

Δεν συνεδριάζει η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Νέας Σμύρνης, καταγγέλλει ο Θόδωρος Καστόρης

του Δημήτρη Πετρόπουλου

Αίσθηση για ακόμη μια φορά έχει προκαλέσει η γραπτή αυτή τη φορά καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου της Αντιπολίτευσης Θ. Καστόρη σχετικά με τις συνεδριάσεις , τις πρακτικές αλλά και την
διοικητική αταξία στο Νομικό Πρόσωπο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Επίσης θα προκαλέσει αίσθηση ΑΝ ο Δήμος απαντήσει ΔΗΜΟΣΙΑ στο Δημοτικό Σύμβουλο ή αν μας ενημερώσει ο ίδιος για το Αν και τι απάντηση έλαβε στην πρωτοκολλημένη του καταγγελία.

Έξοδο στη θεατρική παράσταση «Ακυβέρνητες Πολιτείες», διοργανώνουν οι Ο.Μ. Ελληνικού & Αργυρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ


Η Επιτροπή Πολιτισμού των Ο.Μ. Ελληνικού & Αργυρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ καλεί στη θεατρική παράσταση «Ακυβέρνητες Πολιτείες» του Στρατή Τσίρκα, 1ο μέρος «Η Λέσχη».

Η νέα θεατρική έξοδος αφορά την παράσταση της Κυριακής 7 Μαΐου στις 7.00μμ, στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», Υπόγειο (Πεσμαζόγλου 5), τηλ. 2103228706.
Δήλωση συμμετοχής έως Τετάρτη 19 Απριλίου στο τηλέφωνο 6977362379 Τάμμυ Κοντογιώργου - Τιμή εισιτηρίου 13 ευρώ.

Η μαρτυρία του φοιτητή για την επίθεση των νεοναζί: Μου έριχναν κλωτσιές και μπουνιές στο κεφάλι (video)

Ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλεί ο άγριος ξυλοδαρμός μέχρι λιποθυμίας του 24χρονου φοιτητή από χρυσαυγίτες στους Αμπελόκηπους, ειδικά
όταν περιγράφει ο ίδιος τις εφιαλτικές εκείνες στιγμές, δίνοντας λεπτομέρειες για το πώς τον χτυπούσαν, κλέβοντας του παράλληλα την τσάντα και το πορτοφόλι του.

Ο άτυχος φοιτήτης μίλησε μέσα από τον «Ερυθρό Σταυρό», όπου νοσημεύεται ακόμη, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, για τη δολοφονική επίθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής εναντίον του:

Χρήστος Σπίρτζης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Το Πάσχα θα πάμε σε όλη την Ελλάδα με νέους αυτοκινητοδρόμους

Μια ανοιχτή «πληγή» δεκαετιών, οι ανεπαρκείς όσο και επικίνδυνες εθνικές οδοί, κλείνει, με την παράδοση στους οδηγούς των νέων αυτοκινητοδρόμων.

Το Πάσχα «θα πάμε σε όλη την Ελλάδα με νέους αυτοκινητοδρόμους, με λειτουργικά ολοκληρωμένους αυτοκινητοδρόμους. Είμαστε σε πάρα πολλές περιπτώσεις μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που έχουμε δώσει στα όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπή», λέει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Αλέξης Τσίπρας: Μόνο με λύση για το χρέος θα εφαρμοστούν τα μέτρα

Στην τελευταία στροφή της κρίσιμης διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα προς τους δανειστές, συνδέοντας την εφαρμογή
των υπό ψήφιση μέτρων με συνολική λύση για το χρέος.

«Θα κλείσει η συμφωνία, θα ψηφίσουμε μέτρα και αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019 - και αυτό μόνο εάν, εν τω μεταξύ, υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αντρικές φιγούρες του πρωτοχορευτή στον Ναξιώτικο συρτό στον ΟΠΑ στην Αργυρούπολη, την Πέμπτη 6 Απριλίου στις 6.00μμ


Όμιλος Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.):
25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος)

Στ. Κοντονής: Η κυβέρνηση ενεργεί άμεσα για τη διαλεύκανση όλων των σκανδάλων διαφθοράς

Σκάνδαλο, χαρακτηρίζει τη κοστολόγηση φαρμάκου στην Ελλάδα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα Real News και τονίζει:

«Ο τρόπος με τον οποίο εγένετο η τιμολόγηση των φαρμάκων με νομοθετικές ρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και η εμπλοκή εκατοντάδων κρατικών λειτουργών, ιδίως γιατρών του ΕΣΥ, στην καταχρηστική συνταγογράφηση των φαρμάκων καταδεικνύει ότι ποσοτικά και ποιοτικά το σκάνδαλο Novartis υπερτερεί όσων άλλων έχουμε υπ' όψιν μέχρι στιγμής, Siemens και εξοπλιστικών», σημειώνει.

Υπουργείο Παιδείας: Η Ν.Δ. χρησιμοποιεί τις Πανελλαδικές ως αιχμή της αντιπολιτευτικής της τακτικής

Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να χρησιμοποιήσει τις Πανελλαδικές ως την αιχμή της αντιπολιτευτικής της τακτικής αναφέρει το υπουργείο Παιδείας
στην απάντησή του προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και καλεί την ΝΔ να συγκρατηθεί και να βρει άλλους τρόπους να εκφράσει τις αντιπολιτευτικές της διαθέσεις.

Το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναφέρεται στην απάντηση, για πρώτη φορά κάνει μία προσπάθεια να συνεννοηθεί με τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για τον αριθμό εισακτέων.