Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Πέθανε ο άστεγος του Ελληνικού

Νεκρός εντοπίστηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου ο Μάνθος Ζυμάρης, που έγινε γνωστός ως ο «άστεγος του Ελληνικού», ύστερα από δημοσίευμα της Daily Mail.

Ο Μάνθος Ζυμάρης ζούσε μαζί με την κόρη του Μαρία, στα χαλάσματα ενός παρατημένου καφέ στην περιοχή του Ελληνικού.

Εικόνες με εκθέματα από το Μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης» που εγκαινιάσθηκε σήμερα στην Αμαλιάδα

Α2 ΕΠΣΑ, 25η αγωνιστική: Άσφαιρα τα Σούρμενα & η Ηλιούπολη στο τοπικό ντέρμπι - Ρυθμιστές της κορυφής οι Τράχωνες

Ηλιούπολη και Σούρμενα έφυγαν χωρίς γκολ από το τοπικό ντέρμπι, ενώ οι Τράχωνες νίκησαν 2-1 τον Πανερυθραϊκό και έβαλαν φωτιά στην κορυφή.

Η Διάνα Ηλιούπολης πήρε ισοπαλία χωρίς γκολ από τον γειτονικό Αθηναϊκό και ελπίζει σε σωτηρία, ενώ ο Άγιαξ Ταύρου γνώρισε νέα ήττα 1-0 στους Αγίους Αναργύρους.

Α1 ΕΠΣΑ, 25η αγωνιστική: Ο Χαραυγιακός μια ανάσα από την κορυφή, νίκες για ΓΣ Αργυρούπολης και Δάφνη Π. Φαλήρου

Στον ένα βαθμό από την κορυφή ο Χαραυγιακός που νίκησε 2-0 τον "φιλόξενο συμπολίτη" Φωστήρα, ενώ και ο Γ.Σ. Αργυρούπολης πέτυχε το μεγάλο σκορ της 25ης αγωνιστικής (4-2) με το Χαϊδάρι.


Μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 2-1 για τα δεδομένα των ουραγών πέτυχε και η Δάφνη Π. Φαλήρου επί του ΑΟ Γλυφάδας και πλέον διεκδικεί συμμετοχή στα μπαρά για την παραμονή της στην Α' Κατηγορία.

Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα πρόσληψης 10.000 ανέργων μέσω ΟΑΕΔ, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης

Ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 10:00 το πρωί η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την
απασχόληση και κατάρτιση του ΟΑΕΔ, που αφορά 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Δικαιούχοι της «επιταγής επανένταξης στην αγορά» του ΟΑΕΔ είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης και οι δικαιούχοι επιδόματος μακροχρονίως ανέργων, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν εφόσον αποφασίσουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης» στην αγορά εργασίας.

Πολιτική της κλειδαρότρυπας ή πολιτική που αφουγκράζεται και αντιμετωπίζει τα προβλήματα των πολιτών;

Έχει αξία να δούμε πώς αντιμετωπίσθηκε η εκδήλωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων που διοργάνωσε την Κυριακή 19 Μαρτίου η δημοτική παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη, καθώς είναι ένα πρόβλημα που (πρέπει να) απασχολεί τους πολίτες.

Δεν θα έκανε εντύπωση αν η παράταξη Κωνσταντάτου που κρατά τα ηνία της διοίκησης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης αδιαφορούσε για τα όσα ειπώθηκαν για ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, αλλά ως εδώ ουδέν μεμπτόν καθώς αυτό είναι φαινόμενο σύνηθες.

Εβδομήντα προσφυγόπουλα περιμένουν ακόμα πότε θα τα αφήσουν να πάνε σχολείο στη Φιλιππιάδα

Εβδομήντα προσφυγόπουλα που επρόκειτο να πάνε σχολείο στο 2ο Δημοτικό της Φιλιππιάδας, περιμένουν ακόμα να χτυπήσει και για αυτά
το κουδούνι.

Η φοίτηση των παιδιών στο σχολείο είχε μπλοκαριστεί τον Νοέμβριο λόγω των αντιδράσεων του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, και παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν για την υγεία των παιδιών, η πρόσβαση τους στο σχολείο δεν έχει επιτραπεί.

Τοπική Δημοκρατία με εμπιστοσύνη στους πολίτες

του Κώστα Πουλάκη *

Πολλά γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα -δυστυχώς μέσω «χαρτοπολέμου» ανακοινώσεων και όχι στο πλαίσιο συντεταγμένης συζήτησης που επιδίωξε το Υπουργείο Εσωτερικών- για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος που προτείνεται από την Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Και, επειδή είναι σκόπιμο -ανεξαρτήτως διαφορετικών απόψεων- η δημόσια συζήτηση να γίνεται επί πραγματικών δεδομένων, είναι χρήσιμο να αποσαφηνιστούν ορισμένα ζητήματα: