Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Άγιος Δημήτριος: Μέχρι την Παρασκευή 31 Μαρτίου οι αιτήσεις συμμετοχής στην κατασκήνωση της Ραφήνας



Μοσχάτο: Η ταινία «Κάθε Σάββατο» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 8.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας ολοκληρώνει τις προβολές της για τον μήνα Μάρτιο, με την ελληνική ταινία «Κάθε Σάββατο», του Βασίλη Βαφέα (1999, Έγχρωμο, 98').

Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη, την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Η ταινία «Leviathan» προβάλλεται στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 8.30μμ

H ρωσική δραματική ταινία του Andrey Zvyaginzev «Leviathan» θα προβληθεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 8.30μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.
Προσοχή στην αλλαγή της ώρας προβολής: 8.30μμ

Σκηνοθεσία: Andrey Zvyaginzev
με τους: Vladimir Vdovichenkov, Roman Madyanov, Elena Lyadov

Άγ. Δημήτριος: Η πρώτη Συνέντευξη Τύπου για την Ειρηνοδρομία 2017, την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι



Η κομεντί «Αγάπη στα 16» από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 9.00μμ

Με την ελληνική κομεντί «Αγάπη στα 16» του Κώστα Χαραλάμπους ολοκληρώνει τις χειμερινές προβολές που είναι αφιερωμένες στον Ελληνικό Κινηματογράφο η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.).

Η τελευταία προβολή της σεζόν θα γίνει την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 9.00μμ, στον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.) 25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος) με είσοδο ελεύθερη.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για την προπληρωμένη κάρτα

Για τη διαδικασία έκδοσης και παραλαβής της προπληρωμένης τους κάρτας ανάλογα με την τράπεζα που έχουν επιλέξει για την πίστωση του Κοινωνικού
Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), ενημερώνει τους δικαιούχους η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), για λογαριασμό των τραπεζών μελών της.

Ειδικότερα ανά τράπεζα ισχύουν:

Ηλιούπολη: Το βιβλίο "Λιμνοθάλασσα Ελευθερίας" στο 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης, την Τετάρτη 22 Μαρτίου


Δείτε εδώ το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης 
της δημοτικής κίνησης “ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη”

Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου

Οι ανταλλαγές του Δημοσίου και της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου δεν είναι "σκάνδαλο", σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που σήμερα κήρυξε αθώους όλους τους κατηγορούμενους για την μεγάλη υπόθεση που ξεκίνησε να εκδικάζεται πριν δύο χρόνια.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν στο Δημόσιο και υιοθετώντας απαλλακτική εισαγγελική πρόταση ανακοίνωσε, σήμερα, την ετυμηγορία του για τις αποκαλούμενες "ιερές ανταλλαγές" που ανέδειξαν ως πρωταγωνιστές τον ηγούμενο Εφραίμ και τον δεύτερο τη τάξει στην Μονή, μοναχό Αρσένιο.

Τίτλοι τέλους για την Τράπεζα Χρόνου Αγ. Δημητρίου & Αλίμου

Με μια λιτή ανάρτηση στο διαδίκτυο, οι Εργαζόμενοι της Τράπεζας Χρόνου Αγίου Δημητρίου & Αλίμου ανακοίνωσαν χθες την παύση λειτουργίας της δομής:
 
Στις 28/02/2017 ολοκληρώθηκε τo πρόγραμμα «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας», ένα έργο το οποίο διήρκησε 4 χρόνια και περιελάμβανε τη δομή της Τράπεζας Χρόνου Αγ. Δημητρίου & Αλίμου.

Ενημερωτική εκδήλωση για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, την Τετάρτη 22 Μαρτίου



Μέσω ΜΚΟ εννέα προσλήψεις στις κοινωνικές δομές του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Αιτήσεις μέχρι 27 Μαρτίου

Τον "εύκολο" δρόμο μέσω ΜΚΟ επέλεξε η δημοτική αρχή Μοσχάτου-Ταύρου προκειμένου να προβεί σε εννέα προσλήψεις για την κάλυψη κενών στις κοινωνικές δομές του Δήμου.

Πρόκειται για επιλογή που ανοίγει ευκολότερα το δρόμο στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες, ένα δρόμο που νομιμοποιεί και οδηγεί στη εμπέδωση και γιγάντωση του φαινομένου των ενοικιαζόμενων εργαζομένων και άλλων μορφών επισφαλούς εργασίας.

Κώστας Γαβρόγλου: Στην Ελλάδα έχουμε το πιο καταπιεστικό εκπαιδευτικό σύστημα και θα το αλλάξουμε

«Επιθυμία μας είναι να αποδραματοποιήσουμε τις εξετάσεις και όλο το εκπαιδευτικό έργο να γίνεται μέσα στο σχολείο» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου,
απαντώντας σε ερώτηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, που του έθεσε ο πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του Γυμνασίου Αμυνταίου, το οποίο επισκέφθηκε χθες το πρωί, στο πλαίσιο περιοδείας του στον νομό Φλώρινας.

«Έχουμε το πιο καταπιεστικό εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα, το οποίο σας διαβεβαιώνω ότι θα το αλλάξουμε και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φτιάξουμε κάτι καλύτερο» είπε ο υπουργός.

Αδελφή του εκθέτη, ναι... Πρώτη κυρία της πόλης, οκ... Αλλά δημαρχίνα, βάσει ποίου Καλλικράτη;;;


Το πώς παραχωρείται ένας δημοτικός χώρος
σε συγγενή δημάρχου, είναι δουλειά της αντιπολίτευσης
να ελέγξει και το νόμιμο, και το ηθικό.

«Και οι κρίνοντες κρίνονται»



Αυτό που λέμε ελληνικό κράτος στήθηκε μετά τον Εμφύλιο από τους νικητές με στόχο να αναπαράγουν την εξουσία τους στο διηνεκές.

Αυτό το οικοδόμημα κλονίστηκε και απονομιμοποιήθηκε μετά την κατάρρευση της χούντας και τη Μεταπολίτευση. Αντιστάθηκε όμως με δύναμη στην προοπτική κατάρρευσής του και τελικά κατάφερε να συμμαχήσει με το ΠΑΣΟΚ και να το ενσωματώσει μετά την πρώτη του τετραετία.

Η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» για τα συγκοινωνιακά προβλήματα


Την Τετάρτη 15 Μαρτίου αντιπροσωπία της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου-Ταύρου «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» συναντήθηκε με
τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ Τάσο Ταστάνη με αντικείμενο τα συγκοινωνιακά προβλήματα του Μοσχάτου και του Ταύρου.
 
Η αντιπροσωπία της παράταξης αποτελούνταν από τον επικεφαλής Άρη Κρεμμύδα και τους δημοτικούς συμβούλους Γ. Μελέτη και Ε. Μωραΐτη ενώ στη συζήτηση συμμετείχε και ο υπεύθυνος διευθυντής για τον σχεδιασμό του συγκοινωνιακού έργου κ. Αποστολίδης.

Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη & Παλαιό Φάληρο

Συμμορία ανηλίκων, που διέπραττε ληστείες και κλοπές, από οικίες, γραφεία και αυτοκίνητα στην Καλλιθέα, την Νέα Σμύρνη και το Παλαιό Φάληρο, εξαρθρώθηκε, από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στις περιοχές αυτές, πέντε ανήλικοι, μέλη της σπείρας, εκ των οποίων οι τρεις είναι Έλληνες και οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας από 14 έως 17 ετών.

Προτεραιότητα στις γενιές που μπορούν να αναστήσουν την Ελλάδα από αυτές που τη χρεοκόπησαν...

Όλοι μιλάνε εδώ και καιρό για την ανάγκη αλλαγής αναπτυξιακού μοντέλου, αλλά ελάχιστοι το εννοούν.

Άκουγα, για παράδειγμα, τις προάλλες τον Αλέξη Τσίπρα να σημειώνει πως οι συντάξεις  όλες ανεξαιρέτως- δεν μπορούν να κοπούν κι άλλο γιατί χάρη σε αυτές συντηρούνται ολόκληρες οικογένειες.