Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Νέα Σμύρνη: Η παράσταση "Αγγέλα Παπάζογλου" με την Άννα Βαγενά στον Γαλαξία, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 7.30μμ


Αφιέρωμα στα 95 χρόνια από την καταστροφή τής Σμύρνης
στον Δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας»
Κλικ εδώ για το πρόγραμμα

Οι κρίνοντες και τα κρίματα

του Κώστα Βαξεβάνη

Η διάκριση των εξουσιών αποδίδεται στον Μοντεσκιέ, αν και πολλοί αρχαιολάτρες επιμένουν πως πρόκειται για σύλληψη του Πολύβιου.

Εκτός φυσικά αν είσαι Κυριάκος Μητσοτάκης, οπότε μπορείς να την αποδίδεις στον Ρουσσώ εντός ελληνικής Βουλής, ή, γιατί όχι, και στον Βολταίρο αν η συμπάθειά σου προς αυτόν επεκτείνεται και πέραν του σπιτιού του στο Παρίσι.

Γκόμενες & παληκάρια γίνανε μαλιά κουβάρια, αλλά το Δημόσιο Πάρκο Αγίου Γεωργίου - Τροκαντερό εγκαινιάσθηκε


Η Κυριακή είχε καλό καιρό και ένας άνθρωπος του ρομαντισμού και της οικονομίας, όπως ο υφυπουργός κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, δεν θα μπορούσε να μη σταθεί στο μπόι του.

Στα εγκαίνια του νέου δημόσιου Πάρκου Αγίου Γεωργίου - Τροκαντερό στο Π. Φάληρο παρευρέθηκε από μια σύμπτωση και εντελώς τυχαία (συγ)κράτησε και το ψαλίδι που έκοψε την κορδέλα.

Ρεσιτάλ Μπαρόκ Μουσικής στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 8.00μμ



Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων λύγισε ο Πανιώνιος στην Τούμπα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ
«Λύτρωση» στην εκπνοή για τον ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου στην Τούμπα, με τον Δημήτρη Πέλκα να σκοράρει στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και να δίνει στην ομάδα του τη νίκη με 1-0, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «κυανέρυθροι» φάνηκαν να αντέχουν, αν και έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 77΄, λόγω αποβολής του Οικονόμου, αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ και μείωσαν σε δύο βαθμούς τη διαφορά τους από τους Νεοσμυρνιώτες, που παραμένουν στη δεύτερη θέση.

«Ιατρεία της γειτονιάς» σε Αττική και Περιφέρεια με 3.000 προσλήψεις - Ιδρύονται 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας (video)

Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία και στελέχωση 239 «ιατρείων της γειτονιάς».

Με τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα
Ξανθό, προβλέπεται η συγκρότηση «Τοπικών Ομάδων Υγείας» (ΤΟΜΥ), οι οποίες θα παρέχουν εξωνοσοκομειακή (πρωτοβάθμια) φροντίδα.

Νέα Σμύρνη: Η ταινία "aPolis" θα προβληθεί στον Γαλαξία, την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 7.30μμ


Αφιέρωμα στα 95 χρόνια από την καταστροφή τής Σμύρνης
στον Δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας»
Κλικ εδώ για το πρόγραμμα

Εκδήλωση του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου Αλληλεγγύης Νέας Σμύρνης στον Γαλαξία, την Κυριακή 9 Απριλίου στις 7.00μμ

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων λειτουργίας του, το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης Νέας Σμύρνης (Κ.Ι.Φ.Α.Ν.Σ.) διοργανώνει εκδήλωση στο Γαλαξία την Κυριακή 9 Απρίλη στις 7.00μμ.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι "Οδύνη, ανθεκτικότητα και δημιουργία σε ταραγμένους καιρούς" με βασική ομιλήτρια τη συγγραφέα, ψυχολόγο και καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Φωτεινή Τσαλίκογλου.

Μ. Ανδρούτσου: «Πολλαπλά τα μηνύματα των βραβεύσεων στη "Γιορτή Αθλητισμού"» - Όλη η εκδήλωση & συνεντεύξεις (video)

της Εριέλλας Χρυσού

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Ειρηνοδρομίας που θα γίνει στις 14 Μαΐου, πραγματοποίησαν τη «Γιορτή Αθλητισμού».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις αθλητών και ομάδων του δήμου, αλλά και ολυμπιονικών για την προσφορά τους στον αθλητισμό.

Εργαστήριο Χοροθεραπείας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 6.00μμ

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας: Ανδρομάχης 86Α

Κώστας Γαβρόγλου: «Ξοδεύεται 1 δισ. ευρώ και το 75% των υποψηφίων δεν εισάγεται εκεί που θέλει»

Σημαντικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» με αιχμή την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Οι πανελλαδικές είναι αδιάβλητες αλλά όχι αξιόπιστες» υπογραμμίζει ο υπουργός Παιδείας και συμπληρώνει:

Μέχρι 7 Απριλίου οι νέες αιτήσεις για παροχή ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Ξεκίνησαν και θα κατατίθενται μέχρι 7 Απριλίου οι νέες αιτήσεις για παροχή ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου (Κοραή 36 & Αγίου Γερασίμου ισόγειο - Μοσχάτο) και στο Πρωτόκολλο της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου (Πειραιώς & Επταλόφου - Ταύρος).

Αραβική Ποίηση και Αιγυπτιώτικη Λογοτεχνία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, την Τρίτη 21 Μαρτίου στις 6.30μμ

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας: Ανδρομάχης 86Α


Το στίγμα της συγκυρίας

Εκτός: Η διαπραγμάτευση που συναρτάται με τη δεύτερη αξιολόγηση συνεχίζεται. Υπό τη συνθήκη που διεκδικεί η ελληνική πλευρά: τα υφεσιακά μέτρα - δηλαδή η παραπέρα λιτότητα- που οι δανειστές την πιέζουν να δεχθεί να αντισταθμίζονται από ελαφρύνσεις με τρόπο ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι δημοσιονομικά ουδέτερο.

Εντός: Η Ν.Δ. -και εκείνη η αντιπολίτευση που την ακολουθεί κατά πόδας- έχει από καιρό αναλάβει ασμένως την “ιδιοκτησία του προγράμματος”. Αλλά δεν δείχνει να έχει καταλάβει τίποτε από τη στρατηγική της αφομοίωσης.