Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Αποκαλύπτουμε τους φασίστες & φιλοχουντικούς της παράταξης Κωνσταντάτου - Υπομονή μέχρι την Κυριακή 12 Μαρτίου


Πριν λίγες μέρες η παράταξη "Ενωμένη Πόλη" του κ. Κωνσταντάτου έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα που απαρτίζουν τα ηγετικά κλιμάκια.

Μετεγγραφές και μεταπτυχιακά στο επίκεντρο της συνάντησης του Κ. Γαβρόγλου με τους εκπροσώπους των πανεπιστημιακών

Το ζήτημα των μετεγγραφών και των μεταπτυχιακών σπουδών των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).

Η συνάντηση -η πρώτη του κ. Γαβρόγλου με την ΠΟΣΔΕΠ- πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, και όπως ανέφεραν μετά το πέρας της ο υπουργός και ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Στάθης Ευσταθόπουλος, διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων σε πολλά θέματα. Μάλιστα, ο διάλογος που ξεκίνησε σήμερα, θα συνεχιστεί σε νέα συνάντηση εντός του Μαρτίου.

Ευρωδικαστήριο: Η Ελληνικός Χρυσός να επιστρέψει 15,3 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο

Η «Ελληνικός Χρυσός», η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, οφείλει να επιστέψει στο ελληνικό Δημόσιο 15.300.000
ευρώ, που έλαβε ως παράνομη επιδότηση.

Η Ελλάδα είχε καταδικαστεί το 2011 για παραχώρηση στη συγκεκριμένη εταιρεία της μεταλλευτικής εκμετάλλευσης στη Χαλκιδική έναντι πολύ χαμηλού τιμήματος και απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής φόρου, επιλογές που θεωρήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι συνιστούσαν παράνομη επιδότηση.

Ηλιούπολη: Ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας στο 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης, την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 8.00μμ


της δημοτικής κίνησης “ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη”
 

Νέα Σμύρνη: Ξεκίνησε το Σεμινάριο συμβουλευτικής γονέων - Video με την ομιλία και συνεντεύξεις συντελεστών

της Εριέλλας Χρυσού


Το 4ο Γενικό Λύκειο Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Σμύρνης και το Σύλλογο Γονέων, υπό την αιγίδα της Δ’ Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και την υποστήριξη του ΚΕΣΥΠ Καλλιθέας διοργανώνει σεμινάριο Συμβουλευτικής Γονέων με γενική θεματική:

«Γονείς - έφηβοι και επαγγελματικός προσανατολισμός» και με θέμα για την πρώτη εκδήλωση «Η εφηβεία και τα προβλήματά της» με οργανωτή και συντονιστή τον εκπαιδευτικό και σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού Νίκο Δεμερτζή.

Προανακριτική για τα εξοπλιστικά την περίοδο Παπαντωνίου

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι τελέστηκε το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική ενέργεια, με πλείονες τρόπους, και οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν».

Αυτό αναφέρει η κοινή πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ σχετικά με τη συγκρότηση της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην υπουργό Άμυνας, Γιάννο Παπαντωνίου, που κατατέθηκε σήμερα το πρωί, με πρώτον υπογράφοντα τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ηλιούπολη: Μουσική παράσταση γυναικών στο 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης, το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 7.00μμ


της δημοτικής κίνησης “ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη”
 

Πηγή κινδύνου οι εργασίες στο πεζοδρόμιο της Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο! - Φωτογραφίες

Ανησυχητικές οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αφορούν έργα που γίνονται σε κεντρικό σημείο του πεζοδρομίου της Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο.

Πιο συγκεκριμένα, λίγα μέτρα μακριά από την κεντρική πλατεία της Μεταμόρφωσης οι πεζοί αναγκάζονται να κυκλοφορούν στο μέσο της Λεωφόρου Μακρυγιάννη, με κίνδυνο της ασφάλειας τους, αφού οι υπεύθυνοι δε μερίμνησαν έτσι ώστε το όλο έργο να έχει σχεδιαστεί διαφορετικά...

ΟΙΕΛΕ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα για το σχολείο που μοιράζει τίτλους σε μαθητές φαντάσματα

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «ΙΧΘΥΣ», που παρακολουθεί τη ζωή μιας οικογένειας, η οποία έχει επιλέξει,
λόγω «δυσπιστίας» στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, την κατ’ οίκον διδασκαλία.

Από το ντοκιμαντέρ προκύπτει ότι η οικογένεια είχε συνάψει συμφωνία με ιδιωτικό σχολείο, το οποίο -άγνωστο με ποιες διαδικασίες- χορήγησε, προφανώς παρανόμως, τίτλους σπουδών στα παιδιά της οικογένειας. Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι το homeschoolingστην Ελλάδα επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση φυσικής αδυναμίας παρακολούθησης μαθημάτων.

Ηλιούπολη: Ποίηση στο 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης, απόψε, Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 8.00μμ


της δημοτικής κίνησης “ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη”


Η Mαρία Ανδρούτσου μελετάει τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στον Άγιο Δημήτριο

Τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές, για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών, μελετά ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, σύμφωνα τη δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου.

Η Μαρία Ανδρούτσου σχολιάζοντας στο facebook, την είδηση για το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει στους Δήμους να φτιάξουν αποτεφρωτήρια για την καύση νεκρών εντός των ορίων τους, έγραψε: «Ήδη μελετάμε τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές».

4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης της δημοτικής κίνησης “ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη” - Το πρόγραμμα

Το 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύη της δημοτικής κίνησης "ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη", ξεκίνησε την Κυριακή 5 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 8 Απριλίου.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Πολιτισμού της κίνησης:

"Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο πλούτος, το επίπεδο και η ποικιλία των φετινών εκδηλώσεων, θα προσελκύσουν μεγάλο αριθμό όχι μόνο συμπολιτών μας, αλλά και φίλων από όλες τις περιοχές της Αθήνας, οι οποίοι
κατά τα προηγούμενα χρόνια, μας στήριξαν και μας ενθάρρυναν με την παρουσία τους να συνεχίσουμε.

Οδηγός... επιβίωσης: για να αλλάξεις το λούμπεν προλεταριάτο πρέπει πρώτα να κατανοήσεις τον Σπαλιάρα

Δεν παρακολουθώ το "Survivor", αλλά όχι γιατί δήθεν δεν ταιριάζει με το γούστο μου, όπως ισχυρίζονται διάφοροι θολοκουλτουριάρηδες.

Άλλωστε στα μεταμεσονύχτια σερφαρίσματά μου στο YouTube έχω δει πολύ πιο "καμμένα" βίντεο. Απλώς δεν έχει τύχει να παρακολουθήσω το συγκεκριμένο ριάλιτι, το οποίο μπορεί να προσβάλλει την αισθητική μου, αλλά και μπορεί να μην την προσβάλλει.

Εμπρηστική επίθεση στο δημαρχείο Δάφνης και στα ΕΛΤΑ της περιοχής

Στόχος αγνώστων ατόμων έγιναν τα ξημερώματα το δημαρχείο Δάφνης και τα ΕΛΤΑ της περιοχής, που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Κανάρη και Έλλης.

Ειδικότερα, στις 04:15, οι δράστες έριξαν δύο γκαζάκια στο δημαρχείο και τρία στα ΕΛΤΑ, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα δύο κτίρια.