Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Μάλτα: Κατέρρευσε στη θάλασσα το «Γαλάζιο Παράθυρο», η διάσημη βραχώδης αψίδα στο νησί Γκόζο

Ένας βραχώδης σχηματισμός που μοιάζει με αψίδα και εμφανίστηκε σε αμέτρητα τουριστικά φυλλάδια της Μάλτας κατέρρευσε σήμερα στη θάλασσα, με τον πρωθυπουργό της χώρας Τζόσεφ Μουσκάτ να μιλά για ένα «θλιβερό γεγονός».

Οι γεωλόγοι είχαν από καιρό προειδοποιήσει ότι ο σχηματισμός των βράχων, στη βορειοδυτική ακτή του μικρού νησιού Γκόζο, διαβρώνεται με ταχείς ρυθμούς και οι αρχές είχαν απαγορεύσει την πρόσβαση των τουριστών πάνω σε αυτόν.

«Ειρηνοδρομία 2017» Νέο Website - Επίσημη Έναρξη Εγγραφών Συμμετεχόντων & Εθελοντών

Η Οργανωτική Επιτροπή της Ειρηνοδρομίας 2017 ανακοινώνει τη λειτουργία του ΝΕΟΥ δικτυακού τόπου της Διοργάνωσης: www.eirinodromia.gr και την επίσημη έναρξη των εγγραφών συμμετεχόντων & εθελοντών.

Η Ειρηνοδρομία 2017 θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Μαΐου στον Άγιο Δημήτριο, στο πλαίσιο των καθιερωμένων εορταστικών
εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη.

Καλλιθέα: «Εργαστήριο comics» - Βιωματική δράση για παιδιά από 6 ετών, το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 11.30πμ

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας
Ανδρομάχης 86Α - Τηλ.: 210 9593518


«Το χαρτί του μέλλοντός μας»: Πανελλήνιο πρόγραμμα ανακύκλωσης σχολικού βιβλίου και χαρτιού

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το ΙΤΥΕ - Διόφαντος διοργανώνει πανελλήνιο πρόγραμμα ανακύκλωσης σχολικού βιβλίου και χαρτιού με τίτλο «Το χαρτί του μέλλοντός μας».

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης βιβλίου και χαρτιού αφορά κυρίως σε σχολικά βιβλία που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, τετράδια και χρησιμοποιημένο χαρτί φωτοτυπικού.

Το ΣΕΠΕ δικαιώνει τους εργαζόμενους της Εθνοdata και επιβάλλει πρόστιμο στην Εθνική Τράπεζα

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) επέβαλλε πρόστιμο στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος έπειτα από προσφυγή εργαζομένων που κατήγγειλαν ότι
δεν είχαν υπαχθεί στις διατάξεις της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ΣΕΠΕ, «δεκαπέντε εργαζόμενοι προερχόμενοι από την ETHNODATA προσέφυγαν στις 16 Ιανουαρίου 2017 στο οικείο υποκατάστημα του ΣΕΠΕ και κατήγγειλαν ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος δεν τους συμπεριελάμβανε ως όφειλε στις ρυθμίσεις που απορρέουν από τις Επιχειρησιακές Συμβάσεις Εργασίας που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στην εταιρεία και τον Σύλλογο Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.), και ειδικότερα σε ότι αφορά την καταβολή επιδόματος προγραμματιστών- αναλυτών.

Συνελήφθη μπράβος της μαφίας των street fighters στην Καλλιθέα

Στη σύλληψη άνδρα που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών κατέληξε ένας τυχαίος έλεγχος ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην Καλλιθέα.

Οι αστυνομικοί περνούσαν το πρωί της Δευτέρας από την οδό 25η Μαρτίου όταν αντιλήφθηκαν ύποπτες κινήσεις ατόμου που βρισκόταν σε βενζινάδικο. Οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. σταμάτησαν για να τον ελέγξουν.

Τα άδεια πιάτα δεν γεμίζουν με συνταγματικές αναθεωρήσεις...

"Δικαιώματα, διαφάνεια, δικαιοσύνη", υπόσχεται ο Αλέξης Τσίπρας μέσω της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Ταυτοχρόνως, στην "Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων", κατεύθυνση που θεωρείτο προσβλητικό και να συζητείται πριν μερικά χρόνια, κατάληξαν οι ηγέτες των τεσσάρων μεγαλύτερων κρατών της,
οι οποίοι μάλιστα, με την εξαίρεση του Μ. Ραχόι και ύστερα από χίλια κύματα στην Ισπανία, έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης...

Άλιμος: Εκδήλωση για τις δράσεις & προτάσεις του "ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι" κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια