Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Μετά τα σχολεία, χωρίς προσωπικό και οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Νέας Σμύρνης;

του Δημήτρη Πετρόπουλου

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Εντεταλμένης Δημοτικής Σύμβουλου Κοινωνικής Πολιτικής Κλαίρης Δεληγιάννη να ενημερώσει δημόσια για τη διακοπή λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών.

Ετσι λοιπόν, σύμφωνα με το Δ.Τ. που αναρτήθηκε στο site του Δήμου Νέας Σμύρνης, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως "Οι δομές θα πρέπει να συνεχίσουν τη λειτουργία τους δίχως το μέχρι πρότινος απασχολούμενο προσωπικό.'' Εδώ να θυμίσουμε ότι οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας είναι τα Κοινωνικό Συσσίτιο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο.

Αλ.Τσίπρας: Δικαίωση του αγώνα των πολιτών και των κινημάτων η παράδοση του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά»

του Ιάσωνα Μπάντιου


Την παράδοση του σχεδίου παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στην δημοτική αρχή και τους πολίτες πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης
ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, βουλευτών, αυτοδιοικητικών στελεχών και πολιτών της δυτικής Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα δικαιώνουμε έναν σημαντικό αγώνα, ένα σημαντικό αίτημα για ποιότητα ζωής. Κάνουμε ένα βήμα δίνοντας ένα εμβληματικό σημείο στον λαό της Θεσσαλονίκης» σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πρόκληση η ηλεκτροκίνηση στα αυτοκίνητα

Η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε σημείο καμπής. Από τη μια η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και από την άλλη οι συγχωνεύσεις.

Το Σαλόνι της Γενεύης γιορτάζει όμως για μια ακόμα φορά τους συμβατικούς κινητήρες. Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι το πρώτο της χρονιάς για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Από 7 έως19 Μαρτίου 62 από τους συνολικά 180 εκθέτες θα παρουσιάσουν 148 ευρωπαϊκές και παγκόσμιες πρεμιέρες σε περίπου 700.000 επισκέπτες.

Καλλιθέα: "Ο Μπρεχτ στο υπόγειο" στη Σιβιτανίδειο Σχολή, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου στις 7.30μμ

Η μουσική παράσταση της πολιτιστικής ομάδας της ΕΛΜΕ Εύβοιας "Ο Μπρεχτ στο υπόγειο" θα βρίσκεται στην Καλλιθέα το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου στις 7.30μμ.

Οι παραστάσεις φιλοξενούνται στο θέατρο
του 3ου ΕΠΑΛ, στη Σιβιτανίδειο (Θεσσαλονίκης 151, Καλλιθέα, έναντι σταθμού ΗΣΑΠ Καλλιθέας 27). Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι αυτό φροντίστε να κάνετε κράτηση στο τηλέφωνο 6936192429.

17 χρόνια περιμέναμε γι’ αυτήν τη στιγμή

του Δημήτρη Καραβέλλα *

H ελληνική φύση πρόσφατα σημείωσε μια ιστορική νίκη, σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας. Πριν δυο βδομάδες, οι λίμνες των Πρεσπών, ένας από τους μεγαλύτερους φυσικούς θησαυρούς της χώρας μας, έγιναν επίσημα η πρώτη διασυνοριακή προστατευόμενη περιοχή της Ελλάδας.

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια προσπάθειας και 17 χρόνια αναμονής, είδαμε την επίσημη αναγνώριση να έρχεται και το νομοσχέδιο να ψηφίζεται από τη Βουλή με διακομματική συναίνεση.

Καλλιθέα: Μέχρι 15 Μαρτίου η έκθεση έργων του ζωγράφου Γιάννη Σπυρόπουλου με τίτλο «Αναζητώντας την Εικόνα»



Συνεχίζεται μέχρι την επόμενη Τετάρτη 15 Μαρτίου η έκθεση έργων του μεγάλου ζωγράφου Γιάννη Σπυρόπουλου με τίτλο «Αναζητώντας την Εικόνα».

Η έκθεση πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου», Λασκαρίδου 120 & Φιλαρέτου, Καλλιθέα, τις ώρες 10:00 - 13:00 και 18:00 - 20:30 και συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Καλλιθέας, τo Ίδρυμα Γιάννη και Ζωής Σπυροπούλου και το Εικαστικό Εργαστήρι της ARTe.

Ρένα Δούρου: Καθημερινή αντίσταση στην εργασιακή ανισότητα και καταπίεση

«Σε περίοδο πολυεπίπεδης κρίσης Δημοκρατίας, τα κοινωνικά δικαιώματα, τα έμφυλα δικαιώματα, επιβάλλουν περισσότερο αγώνα και περισσότερη εγρήγορση», δηλώνει η Ρένα Δούρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η περιφερειάρχης Αττικής προσθέτει και τα εξής: «Αυτό γιατί τα πατριαρχικά πρότυπα επανέρχονται, οι διεκδικήσεις των γυναικών αμφισβητούνται, η ανδρική κυριαρχία τείνει να επιστρέψει ως
«κανονικότητα».

Μοσχάτο-Ταύρος: Αναπτυξιακό πρόγραμμα χρειάζεται, με στόχο την σμύκρινση των ανισοτήτων μεταξύ των δύο κοινοτήτων

σχολιάζει ο Μπάμπης Μπιλίνης *

Αν από το 2010 με την ένωση των δυο δήμων Μοσχάτου και Ταύρου το στοίχημα είναι η σύγκλιση σε κοινωνικό - οικονομικό επίπεδο των δυο κοινοτήτων, τότε η Δημοτική Αρχή στο σύνολό της, συμπολίτευση και
αντιπολίτευση, έχουν αποτύχει.

Δεν υπάρχει ασφαλής μελέτη για αποτύπωση των ανισοτήτων, αλλά μια μικρή έρευνα στην αγορά ακινήτων και στις τιμές, που διαμορφώνονται, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ψαλίδα έχει ανοίξει, αντι να κλείσει.

Ειρήνη Αγαθοπούλου: Να βγάλουμε την βία από το σπίτι και την οικογένεια στο δημόσιο χώρο και λόγο (ηχητικό)

Η έμφυλη βία δεν έχει ταξικό, φυλετικό, μορφωτικό πρόσημο, αγγίζει όλα τα στρώματα, τις ηλικίες, τις κοινωνικές ομάδες... αν δεν βρίσκεται σπίτι μας, βρίσκεται δίπλα μας, είπε η πρόεδρος του ΚΕΘΙ Ειρήνη Αγαθοπούλου μιλώντας Στο Κόκκινο και την Μπούλικα Μιχαλοπούλου.

Κρίσιμος ο ρόλος της συμβουλευτικής γραμμής 15900 όλο το 24ωρο για περιστατικά που αφορούν τόσο τα ίδια τα πρόσωπα όσο και τρίτους.

Έφη Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση θα επιμείνει στην επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας

Τα κοινωνικά δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών είναι οι προϋποθέσεις για την πραγματική ανάπτυξη, ανέφερε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής
Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την Ημέρα της Γυναίκας.

«Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες -και ιδίως οι νεότερες γυναίκες- βρίσκονται στο στόχαστρο της κρίσης στην Ελλάδα. Τα στοιχεία από τον ΟΑΕΔ είναι χαρακτηριστικά. Στο σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, το ποσοστό των ανδρών είναι 39%, των γυναικών είναι 61%.

Μέχρι την Παρασκευή 10 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων για τις Πανελλαδικές

Μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαρτίου, έχουν το περιθώριο να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) και των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ).

Η υποβολή γίνεται, είτε από το διαδίκτυο, είτε από το λύκειο του κάθε υποψηφίου.

Πάντα λείπει ο εργαζόμενος

του Λάμπρου Τσουκνίδα

Όσες ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και να ακούσει κανείς θα καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα:

Λείπει μονίμως η παραμικρή αναφορά
στον κόσμο της εργασίας, στους ανθρώπους που μοχθούν και παράγουν τον πλούτο αυτής και κάθε χώρας.

Ημερίδα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία, το Σάββατο 11 Μαρτίου

Εν όψει της διεξαγωγής του Ιδρυτικού Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 6-9 Απρίλη στην Αθήνα, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει ημερίδα για την Παιδεία.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μάρτη στο πολυχώρο πολιτικής και πολιτισμού ΣΠΟΥΤΝΙΚ (Κεραμεικού 46, Μεταξουργείο) και θα αποτελείται από δύο κύκλους συζήτησης οι οποίοι στοχεύουν στο να εμβαθύνουν το διάλογο πάνω στις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στους χώρους της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μια άχαρη «γιορτή» @ «Η Γυναίκα στα Χρόνια της Κρίσης» #IWD2017

Φωτογραφία του Άγγελου Καλοδούκα, 29 Ιουνίου 2011:
Δακρυγόνα στην πλατεία Συντάγματος.
Μια γυναίκα κοιτάζει προς την κατεύθυνση των ΜΑΤ.
Ίσως να έρθει κάποτε μια μέρα που να μην έχουν κανένα νόημα οι... εορτασμοί στις 8 του Μάρτη. Να μη χρειάζονται εκδηλώσεις, ομιλίες, πορείες και χάπενινγκ για τις διακρίσεις
σε βάρος των γυναικών.

Αλλά αυτή η ημέρα είναι ακόμη μακριά κι έτσι βολεύονται πολλοί με το άλλοθι της “Ημέρας της Γυναίκας”.