Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Η Τάξη Μαθητείας ξεκινάει τον Μάρτιο για 2.000 αποφοίτους ΕΠΑΛ

της Μίνας Κωστοπούλου


Επαγγελματική εκπαίδευση για ενήλικες σε φορείς του Δημοσίου ή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, με κατοχυρωμένα δικαιώματα και πλήρη εποπτεία. Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Μαρτίου, οι αιτήσεις.

Την ευκαιρία να μαθητεύσουν σε φορείς του Δημοσίου ή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις θα έχουν περίπου 2.000 ενήλικες απόφοιτοι της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του “Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας” που υλοποιεί το υπουργείο Παιδείας.

Με Ιστορία και Κοινωνιολογία συνεχίζονται τα μαθήματα στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αγίου Δημητρίου

Με δύο μαθήματα Ιστορίας και έξι μαθήματα Κοινωνιολογίας, συνεχίζει τη λειτουργία του το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αγίου Δημητρίου & Νοτίων Προαστίων.

Τα μαθήματα θα γίνουν στην αίθουσα του Κοινωνικού Συσσιτίου του Δήμου Αγ. Δημητρίου (στο κέντρο της πλατείας "Αλ. Παναγούλη" - ΜΕΤΡΟ: στάση "ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ/ΑΛ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ").

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα:

Ποιους πραγματικούς σκοπούς εξυπηρετεί η απεργία των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ;

Δεν τίθεται κανένα θέμα ιδιωτικοποίησης των εταιρειών των μέσων μαζικής μεταφοράς, διαβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν σήμερα και έχουν εξαγγείλει για την Παρασκευή 3 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς και αναρωτιούνται ποιους πραγματικούς σκοπούς εξυπηρετούν οι απεργίες αυτές.

«Το κεντρικό θέμα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε», σημειώνουν, «είναι αν θα συνεχιστούν οι κακές πρακτικές και διαδικασίες στο χώρο των αστικών μεταφορών, αν οι εταιρείες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα μπορέσουν να παρέχουν ποιοτικότερο και ποσοτικότερο μεταφορικό έργο στους πολίτες, αν μπορούν να διευρύνουν το κοινωνικό τους έργο και τη φθηνή τιμολογιακή πολιτική προς τους πολίτες. Θα τα καταφέρουμε αν αλλάξουν οι πρακτικές του χθες».

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού ο διευθυντής του Β' τελωνείου Πειραιά, έξω από το σπίτι του στην Άνω Γλυφάδα

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε, στις 7.20 το πρωί έξω από το σπίτι του στην Άνω Γλυφάδα, ο Νίκος Μαυροδημητράκης διευθυντής του δεύτερου τελωνείου
Πειραιά (που βρίσκεται στο χώρο της Coscο).

Ο κ. Μαυροδημητράκης, που είναι πατέρας τριών κοριτσιών ξυλοκοπήθηκε άσχημα από αγνώστους, οι οποίοι εκτόξευσαν και απειλές εναντίον του και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό όπου και υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις.

Συμβούλιο της Ευρώπης: H Tουρκία οδεύει προς ένα μονοπρόσωπο αυταρχικό καθεστώς

«Στην Τουρκία λαμβάνει χώρα μία δραματική οπισθοδρόμηση της δημοκρατικής τάξης και η χώρα οδεύει προς ένα μονοπρόσωπο αυταρχικό καθεστώς», συμπεραίνει η «Επιτροπής της Βενετίας», αρμόδια για τον έλεγχο των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, με έδρα το Στρασβούργο, μετά από έρευνα εβδομάδων.
 

Μάλιστα, το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητά από την Τουρκία να αναβληθεί το δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση μέχρι την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Τo Περιβαλλοντικό Πάρκο «φάντασμα» στο Σχιστό ζωντανεύει η Περιφέρεια Αττικής (video)

Η εικόνα στην είσοδο του Περιβαλλοντικού Πάρκου Σχιστού Περάματος θυμίζει περισσότερο την κατάσταση της πρώην χωματερής της 10ετίας του '90.

Η πολυδιαφημισμένη «πράσινη όαση» που δημιουργήθηκε σε μια έκταση 500 και πλέον στρεμμάτων, επάνω σε τόνους απορριμάτων, σήμερα πνίγεται και πάλι από ανεξέλεγκτα μπάζα, σκουπίδια, κάθε λογής απόβλητα-ορισμένα ίσως επικίνδυνα-στοιχειοθετώντας έτσι την απόλυτη εγκατάλειψη.

Νέο ωράριο λειτουργίας από σήμερα για το Β' ΚΕΠ Γλυφάδας

Από 1η Μαρτίου επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας στο Β' ΚΕΠ Γλυφάδας (Επιδαύρου 5Α').
 

Σύμφωνα με το νέο ωράριο το ΚΕΠ θα λειτουργεί και το απόγευμα κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, καθώς και Σάββατο πρωί.

Ανοίγει τις πύλες του το Athens Science Festival 2017, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

«Διαμορφώνοντας το μέλλον μας» είναι το σύνθημα με το οποίο ανοίγει φέτος τις πύλες του το 4ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας της Αθήνας.

Το Athens Science Festival 2017 θα φιλοξενηθεί στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, αυτόν τον μήνα και προσκαλεί τους επισκέπτες σε μια εξερεύνηση στον χώρο της τεχνολογίας του μέλλοντός μας, από τα drones και το internet of things έως την εικονική πραγματικότητα και τα ρομποτικά αυτοκίνητα.

Συμμαθήτριες, εσάς σας έπιασαν; Γιατί εγώ την πάτησα η γραία!


Σήμερα, για πρώτη φορά μετά από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια, πήγα στη διαμαρτυρία για το ανοιχτό στάδιο.

Περισσότερο πήγα γιατί κάποιοι ήθελαν να αποκλείσουν δύο παιδιά -επειδή δεν ήταν αρεστός ο πατέρας τους στη διοίκηση- και γιατί ήθελα να δω από κοντά "μπαχαλάκηδες, περιθωριακούς τραμπούκους με τα μαύρα", που δεν μου είχε δοθεί ποτέ η ευκαιρία να δω.

Τι σημαίνει η ανακάλυψη των νέων πλανητών

Αστρονόμοι της NASA ανακάλυψαν επτά νέους πλανήτες που ενδέχεται να έχουν νερό. Η ανακάλυψη αυτή επιβεβαιώνει κάτι που μέχρι τώρα ήταν απλώς υπόθεση:
ότι μπορεί να υπάρχουν κι αλλού «αδέλφια» της Γης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αστρονόμοι έχουν εντοπίσει πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος, οι οποίοι μοιάζουν με τη Γη. Είναι όμως η πρώτη φορά που ανακαλύπτουν τόσους πολλούς νέους πλανήτες εντός ενός μακρινού ηλιακού συστήματος.

Εσωτερικό θέμα του συλλόγου ο εκβιασμός να εκδιωχθούν παιδιά από τον Γ.Σ.Α., λέει ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού

Δεν αρνείται ότι εκβίασε τον πρόεδρο του Γ.Σ. Αργυρούπολης Γιάννη Μπουζάκη να διώξει από τον σύλλογο παιδιά, λόγω της στάσης του γονιού τους στο θέμα της κάρτας εισόδου στο Α' Στάδιο Αργυρούπολης.

Αντίθετα, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού (ΟΝΑΔΕΑ) Γιώργος Καλιντέρης απέρριψε το αίτημα του Βασίλη Βάσσιου για έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. του ΟΝΑΔΕΑ προκειμένου να συζητηθούν τα γεγονότα, γιατί -λέει- είναι εσωτερικό θέμα του συλλόγου (προφανώς εννοεί τον Γ.Σ.Α.).

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Εγκρίθηκαν 154.027 αιτήσεις νοικοκυριών που αντιστοιχούν σε 354.640 δικαιούχους

Εγκρίθηκαν οι αιτήσεις 154.027 νοικοκυριών που αντιστοιχούν σε 354.640 δικαιούχους, μέσα σ' ένα μήνα από την έναρξη του προγράμματος του «Κοινωνικού
Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 50% όσων θα πάρουν το ΚΕΑ μέχρι το τέλος 2017, με βάση την εμπειρία, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισημαίνοντας πως αύριο η ΗΔΙΚΑ θα αναρτήσει τα ποιοτικά στοιχεία του πρώτου μήνα.