Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Αποκριάτικο πάρτι, Μαθητικό Φαληρικό Καρναβάλι & Κούλουμα στο Παλαιό Φάληρο, το τριήμερο 25, 26 & 27 Φεβρουαρίου

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 11.30πμ: Αποκριάτικο πάρτι για μικρούς και μεγάλους πλατεία Φιλικής Εταιρείας στην Αγία Βαρβάρα Π. Φαλήρου.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι: Μαθητικό Φαληρικό Καρναβάλι - Μεγάλη γιορτή στο Παλαιό Φάληρο.

Την Πέμπτη η παρουσίαση του πρώτου Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών

Την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, θα γίνει η παρουσίαση του πρώτου Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών της Ειδικής Γραμματείας
Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ενόψει της λειτουργίας του.

Στόχος του είναι να παρέχει ισότιμη πρόσβαση στα εργαλεία ρύθμισης και προστασίας στους δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια που δεν μπορούν να απευθυνθούν, λόγω οικονομικής δυσχέρειας, σε ιδιώτες δικηγόρους.

Άγιος Δημήτριος: Καθαρή Δευτέρα με πέταγμα χαρταετού και κούλουμα στον Ασύρματο, 27 Φεβρουαρίου από τις 11.00πμ



Βιβλιοπαρουσίαση: "Οδοστρωτήρας" του Β. Παπαδόπουλου στον Φλοίσβο, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 7.00μμ

Το τρίτο βιβλίο της μυθιστορηματικής τριλογίας του συγγραφέα και δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου με τίτλο "Οδοστρωτήρας" θα παρουσιασθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο "Φλοίσβος", την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 7.00μμ.

Γνωστοί ηθοποιοί θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει η πρ. Αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου, δημοσιογράφος - μέλος ΕΣΗΕΑ Βίκυ Ανδρικοπούλου.

Εικοσιτετράωρες απεργίες σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, στις 23 Φεβρουαρίου, 1η και 3 Μαρτίου

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους με 24ωρες απεργίες, αρχής γενομένης από μεθαύριο Πέμπτη (23/2) προχωρούν οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες
(μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ), αντιδρώντας στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ.

Σύμφωνα με απόφαση του Συντονιστικού των Σωματείων Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, οι 24ωρες απεργίες θα πραγματοποιηθούν Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, Τετάρτη 1 Μαρτίου και Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Αργυρούπολη: Οι χοροί κρατούν καλά στον Ο.Π.Α., και την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 6.00μμ

Όμιλος Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.):
25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος)

Ελληνικά σανδάλια, χειροποίητα με στυλ

Όταν βλέπεις τις δημιουργίες της, αμέσως σου έρχεται στο μυαλό «ελληνικό καλοκαίρι» και «νησιά». Η Greek Chic Handmades δημιουργήθηκε από την Ελευθερία Τυράκη στα τέλη του 2012.

Εργαζόταν ως ηχολήπτρια σε έναν από τους μεγαλύτερους, μέχρι πριν από λίγο καιρό, ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας. Όταν η κρίση χτύπησε την πόρτα του, η Ελευθερία αποφάσισε να κάνει ένα πάθος της πραγματικότητα.

Μοσχάτο: Η ταινία «Amour» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές της τον Φεβρουάριο με την κωμωδία «Amour», (2012, Έγχρωμο, 127΄) του Μίκαελ Χάνεκε.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου
στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση.

Τραγούδια της παλιάς Αθήνας στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 7.00μμ



«Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?» στην Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου

Με τη βραβευμένη ταινία «Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?» της Κωνσταντίνας Βούλγαρη συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.) τις χειμερινές προβολές που είναι αφιερωμένες στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Η προβολή θα γίνει την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 9.00μμ, στον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.) 25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος) με είσοδο ελεύθερη και μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα όλης της περιόδου.

Μείωση των ασφαλιστικών επιβαρύνσεων διαπίστωσε το 77% των εμπόρων χάρη στον ΕΦΚΑ, επιβεβαιώνει η ΕΣΕΕ

Μείωση των ασφαλιστικών του επιβαρύνσεων και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, διαπίστωσε το 77% των εμπόρων με βάση το ύψος των εισφορών που
αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ, όπως προκύπτει από έρευνα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, (ΕΣΕΕ).

Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ: «αν και εκ πρώτης όψεως ο κλάδος του εμπορίου φαίνεται να ευνοείται από το νέο υπολογισμό εισφορών, εξαιτίας των χαμηλών δηλωθέντων εισοδημάτων του 2015, ως απόρροια των μειωμένων τζίρων, εντούτοις, θεωρούμε πρώιμο να προβούμε σε οριστικά συμπεράσματα.

Η "Γιαγιά" του Ντίνου Σπυρόπουλου από το Θεατρικό Εργαστήρι Αγίου Δημητρίου, τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, υπό την καθοδήγηση και σκηνοθεσία της Γεωργίας Αθανασιάδου, επανακάμπτει με ένα καινούριο εγχείρημα,το θεατρικό έργο του Ντίνου Σπυρόπουλου "Η Γιαγιά".
 
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Δημητρίου, Αγ. Δημητρίου 216 & Ειρήνης 17, τα Σαββατοκύριακα 4-5, 11-12, 18-19, 25-26 Μαρτίου στις 8.30μμ.

Επίθεση με μολότοφ σε σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης - video

Καταδρομική επίθεση σημειώθηκε πριν από λίγο σε σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού στη Λ. Βουλιαγμένης στον Άγιο Δημήτριο.

Περισσότερα από 100 άτομα, που επέβαιναν σε 60 μοτοσικλέτες, επιτέθηκαν με λοστούς, ξύλα, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ στο κτίριο, όπου βρίσκεται ο σύνδεσμος των οπαδών του τριφυλλιού.

Μέχρι 2 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2017 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση - Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία ορίζεται από την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου ως και την Πέμπτη 2 Μαρτίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).