Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Άνοιξε για το κοινό η πλατεία Ξενοφώντος στη Γλυφάδα

Άνοιξε για το κοινό η πλατεία Ξενοφώντος στη Γλυφάδα, μετά την πλήρη ανακαίνιση της παιδικής χαράς, αλλά και των γύρω από την πλατεία χώρων.

Με την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου, η Ξενοφώντος διαθέτει πλέον μια υπερσύγχρονη υποδομή, με ολοκαίνουργια και πρωτότυπα παιχνίδια, δάπεδο ασφαλείας, οικολογικό φωτισμό, παγκάκια, φρεσκοβαμμένη περίφραξη, με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και με ένα χλοοτάπητα υψηλής ποιότητας.

Η οξεία σκωληκοειδίτιδα στα παιδιά μπορεί να θεραπευθεί με αντιβιοτικά

Τα αντιβιοτικά αποτελούν μια αποτελεσματική θεραπεία της οξείας χωρίς επιπλοκές σκωληκοειδίτιδας στα παιδιά, καθιστώντας έτσι σε πολλές περιπτώσεις περιττή τη χειρουργική αφαίρεση.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας βρετανο-καναδικής επιστημονικής μελέτης, που δείχνει ότι η λύση των αντιβιοτικών είναι ασφαλής και χωρίς παρενέργειες.

Πλέγμα θεσμικών και χρηματοδοτικών παρεμβάσεων προς τους δήμους, στηρίζει το υπ. Οικονομίας

Πλέγμα θεσμικών και χρηματοδοτικών παρεμβάσεων προς τους δήμους στηρίζει το υπουργείο Οικονομίας, για την ανάπτυξη των υποδομών τους και τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες.

Αυτό επεσήμαναν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο γγ Δημοσίων Εσόδων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε την εκστρατεία του ενόψει του δημοψηφίσματος

O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε χθες τους υποστηρικτές του να ριχτούν στη μάχη για το δημοψήφισμα με επίκεντρο τη συνταγματική
αναθεώρηση, που θα ενισχύει τις εξουσίες του κι όπως υποστηρίζει θα φέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα στην Τουρκία.

Δύο μήνες πριν από τις κάλπες, την 16η Απριλίου, ο Ερντογάν πραγματοποίησε την πρώτη συγκέντρωση στο Καχραμανμάρας (νοτιοανατολικά), αν και η εκστρατεία στην πραγματικότητα έχει ξεκινήσει εδώ και πολλές ημέρες προκειμένου να επιχειρήσει να πείσει τους Τούρκους να πουν «ναι» στην αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση.

Περιφέρεια Αττικής: Σε βιβλία για τυφλούς τα οφέλη από την ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία

Τη συμβολή τους, στην εδραίωση της ανακύκλωσης, «προκειμένου να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων και να προστατεύεται το περιβάλλον», ζήτησε αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καραμέρος από τους μαθητές σχολείων του Αμαρουσίου.

Η επίσκεψη του κ. Καραμέρου και της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Σοφίας Κορωναίου, στα σχολεία (1ο Δημοτικό, 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο) έγινε με την ευκαιρία της επέκτασης του προγράμματος για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών που αφορά την ανακύκλωση χαρτιού και τη διαλογή στην πηγή που υλοποιούν από κοινού η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΣΔΝΑ, σε σχολικές μονάδες του λεκανοπεδίου.

Σταύρος Κοντονής: 4,3 εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία από τις μίζες των εξοπλιστικών

Στην κατοχή του ελληνικού Δημοσίου περιήλθαν περίπου 4,3 εκατομμύρια ευρώ, προερχόμενα από τον εμπλεκόμενο στις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων
επιχειρηματία, Γ. Καμάρη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Το ποσό αυτό επιστράφηκε από τον επιχειρηματία, Γ. Καμάρη, ο οποίος έχει εμπλοκή σε διάφορες υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, προκειμένου να έχει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.

Επιστολή της Έφης Αχτσιόγλου στους Financial Times κατά της μείωσης των συντάξεων

Οι ηλικιωμένοι στην Ελλάδα είναι σε χειρότερη κατάσταση απ' ό,τι οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη διότι δεν έχουν πρόσβαση σε άλλες παροχές, αναφέρει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε επιστολή της στη βρετανική εφημερίδα Financial Times, προτρέποντας την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ να ακούσει για το θέμα των συντάξεων στην Ελλάδα.

Η υπουργός επισημαίνει ότι μετά την εφαρμογή του νέου νόμου για τις συντάξεις πέρυσι, η συνολική κρατική χρηματοδότηση των συντάξεων προβλέπεται να είναι μικρότερη του 9% του ΑΕΠ.