Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Ηλιούπολη: Μαθαίνουμε δωρεάν δεξιότητες στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Συνεχίζουμε και τον Φεβρουάριο!
Δήλωσε συμμετοχή!

Ελάτε κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή να γνωριστούμε, να μάθουμε τις βασικές αρχές χρήσης ενός υπολογιστή, να ανακαλύψουμε χρήσιμα
εργαλεία και δυνατότητες που μας προσφέρει το διαδίκτυο στην καθημερινότητά μας και στις ανάγκες μας και να αναζητήσουμε τρόπους να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας με χρήση απλών και δωρεάν προγραμμάτων multimedia!

Ηλιούπολη: Το πολιτιστικό στέκι "άνω ποταμών" κόβει την πίτα του, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 7.30μμ



Ν. Ηλιόπουλος: Η αντικατάσταση του μισθού είτε με κουπόνι είτε με προπληρωμένες κάρτες είναι παράνομη

Στη διαδικασία της διερεύνησης των καταγγελιών της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), σύμφωνα με τις οποίες διαπιστώθηκαν παράνομες πρακτικές εταιρειών πώλησης κουπονιών (vouchers), που προτρέπουν, ακόμα και μεγάλες εργοδότριες εταιρείες, να αντικαθιστούν παρανόμως μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων τους με διατακτικές γευμάτων και σούπερ μάρκετ, βρίσκεται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Νάσος Ηλιόπουλος, δηλώνει ότι αυτές οι καταγγελίες αναδεικνύουν πόσο κρίσιμο είναι το ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων.

Απομάκρυνση του επικεφαλής της ΟΠΚΕ για την άσκηση αδιακαιολόγητης βίας στις κόντρες της Βάρκιζας

Την απομάκρυνση του επικεφαλής της ομάδας ΟΠΚΕ που βρισκόταν προχθές το βράδυ στη μεγάλη επιχείρηση στη Βάρκιζα για τους αυτοσχέδιους αγώνες αυτοκινήτων διέταξε
ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής.

Οι κάμερες είχαν καταγράψει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν βάναυσα ένα από τα άτομα που βρίσκονταν στους αυτοσχέδιους αγώνες. Αμέσως για το περιστατικό διατάχθηκε ΕΔΕ και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ζήτησε την άμεση διαλεύκανση του περιστατικού.

Το «δολοφονικό» βλέμμα της Έφης Αχτσιόγλου στη Βουλή (pics)

Από την ημέρα που ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, η Έφη Αχτσιόγλου έχει καταφέρει να στρέψει τα φλας των φωτογράφων πάνω της...

Προχθές, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο φακός την συνέλαβε να κοιτά κάπως περίεργα... προς την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Απόκριες στην Καλλιθέα 2017: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 10 έως 26 Φεβρουαρίου


Δείτε στη συνέχεια το πρόγραμμα:

Στο κτίριο του ΟΠΕ στην Ηλιούπολη η Δ.Ο.Υ. Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αγίου Δημητρίου

Με απόφαση του Υπ. Οικονομικών και της ΕΤΑΔ η ΔΟΥ Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αγίου Δημητρίου θα μεταφερθεί στο κτίριο του ΟΠΕ στην Ηλιούπολη επί της οδού Μαρίνου Αντύπα.

"Τεράστια επιτυχία" χαρακτηρίζει τη μετεγκατάσταση η δημοτική αρχή Ηλιούπολης, παρότι η ΔΟΥ μέχρι σήμερα στην Ηλιούπολη βρίσκεται και στην Ηλιούπολη θα παραμείνει και μετά απ' αυτή, αλλά και δεν θα μεταβληθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο κτίριο του ΟΠΕ.

Ο ήλιος βγαίνει την αυγή κι ο Κούλης είναι άθλιος, αλλά να πάμε και παρακάτω...

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δίκιο όταν ισχυρίζεται πως το να επιτίθεσαι στον άθλιο Κούλη για τη σχέση του με τη διαπλοκή και τη διαφθορά είναι σαν να κλέβεις εκκλησία.

Το ίδιο ισχύει και για το ότι αν ο πρωθυπουργός είχε λάβει δάνειο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ κι άρχιζε να το αποπληρώνει 11 χρόνια αργότερα κι αφότου είχε γίνει γνωστή στο πανελλήνιο η μπαταχτσίδικη τακτική του, σήμερα θα μιλούσαμε για το "ελληνικό Γουότεργκεϊτ".

Έως τις 10 Φεβρουαρίου, η ψηφοφορία για την «Αθήνα καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός 2017»

Για μία ακόμη φορά, η Αθήνα φιγουράρει μεταξύ των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών στον διαγωνισμό «European Best Destination 2017».

Πέρυσι, στη σχετική ψηφοφορία, η Αθήνα πλησίασε την κορυφή, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στις προτιμήσεις των πολιτών. Φέτος, η ψηφοφορία για τον καλύτερο ευρωπαϊκό προορισμό για το 2017 λήγει στις 10 Φεβρουαρίου.

"Έφηβοι & γονείς αντιμέτωποι με το άγχος": εκδήλωση του ΠΕΔΥ Καλλιθέας στη Νέα Σμύρνη, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου



Ακόμα κι αν αδιαφορούν, είτε ανίκανοι είναι, είτε επικίνδυνοι!... Τουλάχιστον δεν ντρέπονται να ισχυρίζονται ότι διοικούν;

Σκουπιδότοπος, φυσαλίδες & βούρκος:
το "έργο" μετά την ανακατασκευή
Μόνο οργή προκαλεί η διαπίστωση ότι επί τουλάχιστον τρεις εβδομάδες δεν καθαρίστηκαν ούτε καν οι σακούλες που -οι ίδιες από τότε, αναμένοντας τα επόμενα σκουπίδια- πλέουν στα μολυσμένα νερά των συντριβανιών στο παρκάκι στον σταθμό Ελληνικό του μετρό.

Πέρασαν μόλις δυο εβδομάδες από τις 22 Ιανουαρίου από την τελευταία φορά που ασχοληθήκαμε με το πρόβλημα (δείτε εδώ) και είναι επιεικώς "βαρετό" που είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε.

Σκωπτικό σχόλιο του Μπάμπη Μπιλίνη για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής Μοσχάτου-Ταύρου για το έτος 2015

Με τρεις προτάσεις και μέσω... Βύρωνα, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Μπάμπης Μπιλίνης σχολίασε δηκτικά τον απολογισμό του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου για το έτος 2015 που πραγματοποιήθηκε
πριν λίγες μέρες:

"Στον δήμο Βύρωνα απολογισμός πεπραγμένων έτους 2016. Στον δήμο Μοσχάτου-Ταύρου απολογισμός του 2015 με πολλές τυμπανοκρουσίες. Μια επανάσταση καθυστέρηση".

"ΜΜΕ & Διαπλοκή": Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης με τον Νίκο Παππά, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ



Θ. Φωτίου στο Πρακτορείο FM: Έντεκα εκατομμύρια σχολικά γεύματα θα μοιραστούν φέτος σε σχολεία

Έντεκα εκατομμύρια σχολικά γεύματα θα διανεμηθούν φέτος, αρχής γενομένης από το Φεβρουάριο, σε εβδομήντα χιλιάδες μαθητές δημοτικών σχολείων.

Αυτό τόνισε, στο Πρακτορείο 104,9 fm, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις Δώδεκα», στο «Πρακτορείο 104,9 fm».

Άγιος Δημήτριος: Μαθήματα για τη χρήση τεχνολογιών αφής (τάμπλετ) για άτομα ηλικίας άνω των πενήντα

Με την υποστήριξη της COSMOTE, ο φορέας «50 και Ελλάς», σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Δημητρίου, υλοποιεί το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Πρόσβαση στον
Ψηφιακό Κόσμο».

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έρθουν σε επαφή με το συναρπαστικό κόσμο τηςτεχνολογίας.

Ηλιούπολη: Παρουσίαση του Λευκώματος για τον Μίμη Δομάζο, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 7.30μμ



Κ. Γαβρόγλου στο CNN Greece: Λιγότερα μαθήματα σε Β' & Γ' Λυκείου - Όχι μείωση εισακτέων στα ΑΕΙ (video)

Ριζικές αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και δραστική μείωση των μαθημάτων που διδάσκονται στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου εξήγγειλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece o υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου τάχθηκε κατά της μείωσης των εισακτέων στα ΑΕΙ που προτείνουν οι Πρυτάνεις. Εκτενή αναφορά έκανε στη θεματική εβδομάδα κατά την οποία θα διδάσκονται και οι έμφυλες ταυτότητες, γεγονός που έχει προκαλέσει την αγανάκτηση μητροπολιτών.

Ηλιούπολη: Στο δημαρχείο οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.)

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης ενημερώνει ότι οι αιτήσεις για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) υποβάλλονται από 1/2/2017 στο Δημαρχείο της πόλης.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν στην υπηρεσία μας είναι τα εξής:

«Τα Κοντοβούνια στην Επανάσταση του 1821» στο "Στρογγυλό" του Αγίου Δημητρίου, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 6.00μμ

Τέλος στο πάρτι της διαπλοκής

Μέσα από όλα όσα αποκαλύφθηκαν στις συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων έχουμε πλέον μια συνολική εικόνα για το πάρτι της διαπλοκής που κορυφωνόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Οι απαντήσεις υπάρχουν μέσα στο πόρισμα. Ποιοι έδωσαν, ποιοι πήραν και με ποιους τρόπους.