Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Σκουρλέτη στο Δημαρχείο Γλυφάδας, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 11.00πμ

Όλγα Γεροβασίλη - Θεανώ Φωτίου: Τα ΚΕΠ θα δέχονται «προς το παρόν» αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Την υπόσχεση ότι τα ΚΕΠ θα δέχονται «προς το παρόν» αιτήσεις δικαιούχων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) έλαβαν η υπουργός Διοικητικής
Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Η συνάντηση κρίθηκε αναγκαία, καθώς η Ομοσπονδία είχε δηλώσει ότι τα ΚΕΠ αδυνατούν να συμμετάσχουν στη σχετική διαδικασία, που αρχίζει αύριο, επικαλούμενη φόρτο εργασίας και υποθέσεων που διεκπεραιώνουν καθημερινά.

H Ελλάδα υπέγραψε την Αναθεωρημένη Σύμβαση για την Κινηματογραφική Συμπαραγωγή

Την διεύρυνση των κινηματογραφικών συμπαραγωγών και σε κράτη εκτός των χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με μείωση του ελάχιστου και αύξηση του μέγιστου επιτρεπτού ποσοστού συμμετοχής του παραγωγού κάθε χώρας στο κινηματογραφικό έργο, υπέγραψαν δέκα ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, στις 30/1 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και στο πλαίσιο του 46ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ.

Οι τροποποιήσεις αυτές αφορούν την αναθεωρημένη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Κινηματογραφική Συμπαραγωγή. Εκ μέρους της Ελλάδας, την Σύμβαση υπέγραψε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη.

Μοσχάτο: Η ταινία «Λόγος Καθρέφτης» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας ξεκινάει τις προβολές της για τον Φεβρουάριο με το ντοκιμαντέρ «Λόγος Καθρέφτης», του Διαμαντή Παπαδόπουλου.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει «ένα αίνιγμα 7.000 χρόνων»

«Ένα αίνιγμα 7.000 χρόνων» παρουσιάζει το Αθέατο Μουσείο, η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών.

Πρόκειται για ένα μοναδικό σε μέγεθος έργο γλυπτικής της τελικής νεολιθικής περιόδου, που αποδίδει αινιγματικά την ανθρώπινη μορφή. Το «αίνιγμα 7.000 χρόνων» αναδύθηκε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017.

Η ταινία «Μεσοτοιχίες» προβάλλεται στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ

Η αργεντίνικη κομεντί του Gustavo Taretto «Μεσοτοιχίες - Medianeras» θα προβληθεί την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Gustavo Taretto
Ηθοποιοί: Javier Drolas, Pilar Lopez de Ayala, Ines Efron, Adrian Navarro, Rafael Ferro

"Ανακύκλωση: Πράξη Πολιτισμού" στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου, την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου στις 8.00μμ



Έκθεση για τον Νίκο Κούρκουλο στο Εθνικό Θέατρο, μέχρι την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Στιγμές από τα παρασκήνια και τις παραστάσεις, σκηνές θεατρικές και κινηματογραφικές, καθώς και φωτογραφίες από την προσωπική ζωή του Νίκου Κούρκουλου αποτελούν το υλικό της έκθεσης-αφιέρωμα στον σπουδαίο ηθοποιό και επί σειρά ετών καλλιτεχνικό διευθυντή της πρώτης κρατικής σκηνής.

Η έκθεση
, που επιμελήθηκε ο σκηνογράφος Διονύσης Φωτόπουλος και φιλοξενεί το Εθνικό Θέατρο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κτιρίου Τσίλερ, είναι ανοιχτή για το κοινό από απόψε έως και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου.

Το θέμα των αστέγων στο Δημοτικό Συμβούλιο Π. Φαλήρου

Πληροφορίες οι οποίες ακόμα δεν έχουν διασταυρωθεί πλήρως και μιλούν για επεισόδιο βιαιοπραγίας αντιδημάρχου σε άστεγο σε κεντρικό δρόμο του Φαλήρου,
ήρθε να προστεθεί στις πρόσφατες συγκλονιστικές εικόνες που εμφάνιζαν άστεγο να κοιμάται στην παραλία μέσα στα χιόνια.

Τα παραπάνω οδήγησαν τον Δημοτικό Σύμβουλο της ΡΑΚ, Γιάννη Μπίτσικα, να αναφερθεί -με αφορμή το περιστατικό- στο φαινόμενο που απασχολεί την τοπική κοινωνία, αλλά και τους καταστηματάρχες της πόλης.

Η ελληνική ταινία «Κανένας» στην Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου - 9.00μμ

Με την ταινία «Κανένας» του Χρήστου Νικολέρη συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.) τις χειμερινές προβολές που είναι αφιερωμένες στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Η προβολή θα γίνει την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις 9.00μμ, στον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.) 25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος) με είσοδο ελεύθερη και μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα όλης της περιόδου.

Ξανθός: 240 νέες τοπικές μονάδες υγείας σε 60 πόλεις με πάνω από 3.000 προσωπικό - εξετάζεται η χρήση ιατρικής κάνναβης

Σε λειτουργία τίθενται το β΄ εξάμηνο 240 νέες δομές πρωτοβάθμιας υγείας σε 60 αστικά κέντρα, με πάνω από 3.000 εργαζόμενους, που θα διαθέτουν γενικό γιατρό,
παθολόγο, παιδίατρο, νοσηλευτή, κοινωνικό λειτουργό και επισκέπτη υγείας, είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρ. Ξανθός μιλώντας στην Οικονομία Στο Κόκκινο του Στ. Σχινά.

Προωθείται «χωρίς φοβικότητες και σκοταδισμούς» η χρήση ιατρικής κάνναβης για ασθενείς που τεκμηριωμένα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης:

Ενόψει της έναρξης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων (Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017) για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Ρεσιτάλ Τσέλου με τον Μιχάλη Χόϊπελ στο Δημοτικό Ωδείο Ηλιούπολης, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ

Συνεχίζοντας τις Μουσικές Διαδρομές, η Δημοτική Κίνηση "ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη" παρουσιάζει τον διεθνούς φήμης σολίστ τσέλου Μιχάλη Χόϊπελ.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ, στο Δημοτικό Ωδείο Ηλιούπολης, Θ.Λουκίδου & Ηρώς Κωνσταντοπούλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με ευγενική συνεισφορά τροφίμων για το "Δίκτυο Αλληλεγγύης ΗΛΙΟΥ-πόλις".

Σε διαμαρτυρία έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία καλεί η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη 1 Φλεβάρη στις 6.00μμ

 
Με αφορμή την ρατσιστική πολιτική του Τραμπ η οποία απαγορεύει την είσοδο Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, αλλά και την προσπάθειά του να φτιάξει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

Κάντε με πρωθυπουργό

του Τάσου Παππά


Τελικά δεν έχω καταλάβει: οι θεσμοί νοιάζονται για την καθημερινότητα των Ελλήνων και αυτοί που δεν νοιάζονται είναι «το σύστημα που έχει καταλάβει το Μαξίμου», όπως υποστήριξε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Κώστας Κυρανάκης;

Ή μήπως οι θεσμοί έχουν υπερβολικές απαιτήσεις, όπως είπε (ναι, το είπε επιτέλους) ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης;