Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Μοσχάτο: Η ταινία «Restless» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 8.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές της με το φιλμ «Restless», του Gus Van Sant που άνοιξε το τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του 64ου Φεστιβάλ των Καννών.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με την ταινία.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε
στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Η ταινία «Πού Πάω… Θεέ μου;» προβάλλεται στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στις 8.00μμ

Η ιταλική κωμωδία του Τζενάρο Νουνζιάντε «Πού πάω Θεέ μου; - Quo Vado?» θα προβληθεί την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στις 8.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Τζενάρο Νουνζιάντε
Ηθοποιοί: Τσέκο Ζαλόνε, Ελεονόρα Τζιοβανάρντι, Μαουρίτσιο Μικέλι, Σόνια Μπεργκαμάστο

Είναι τόσο αδίστακτοι που εμπορεύονται τον πόνο των ανέργων...


Άρχισε σήμερα η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά και μόνο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανέντιμο (για ένα πρόγραμμα που οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά) κάποιοι να πουλάνε εκδούλευση - ρουσφέτι - ελπίδα.

Διαρρήκτες τούς… υποδέχτηκαν στο σπίτι τους στην Άνω Γλυφάδα!

Λαχτάρησε ένα ανδρόγυνο - ιδιοκτήτες ενός διαμερίσματος τριώροφης πολυκατοικίας στην οδό Αγίου Νεκταρίου στην Άνω Γλυφάδα.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο το απόγευμα γύρω στις 7.30, ο σύζυγος αφού έκλεισε το σπίτι του, πήγε να πάρει με το αυτοκίνητο τη γυναίκα του που βρισκόταν σε εξωτερικές δουλειές (πιθανότατα σε σούπερ μάρκετ) στην περιοχή. Ο χρόνος απουσίας του δεν ξεπέρασε -σύμφωνα με όσα κατέθεσε στην αστυνομία- τα 30 λεπτά.

Υπουργείο Υγείας: Οχετός ψεύδους από το «Πρώτο Θέμα» για το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης

«Όσο βρώμικος κι αν είναι ο πόλεμος εναντίον του δημόσιου χαρακτήρα του Γ.Ν. Θήρας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δεσμεύεται ότι αυτό θα παραμείνει ένα δημόσιο
νοσοκομείο, το οποίο θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες Υγείας σε όποιον πολίτη της χώρας το έχει ανάγκη» σημειώνει το υπουργείο Υγείας και προσθέτει:

«Καμία έκπληξη δεν προκαλεί πλέον η σύμπραξη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, με τα πιο σκοτεινά ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία σαν μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά περιμένουν την αποτυχία του εγχειρήματος λειτουργίας του Γ.Ν. Θήρας ως δημόσιου νοσοκομείου, ώστε να αδράξουν την ευκαιρία να το αποκτήσουν σε τιμή ευκαιρίας» αναφέρει το υπουργείο Υγείας σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα.

Οι "μεταρρυθμιστές" έχουν χρέη και πληρώνουν με φιλιά...

Το κεντρικό αφήγημα με το οποίο επιβλήθηκαν στην ελληνική κοινωνία τα μνημόνια ήταν πως οι Έλληνες έζησαν για πολύ καιρό πάνω από τις δυνάμεις τους και γι' αυτό έπρεπε να τιμωρηθούν.

Ήταν η μισή αλήθεια πάνω στην οποία βασίστηκαν πολιτικές οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση με την κοινωνική δικαιοσύνη. Πέρασαν σχεδόν εφτά χρόνια μνημονίων κι ένα πόρισμα εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ για να επιβεβαιωθεί και η άλλη μισή αλήθεια, η πλέον οδυνηρή για το σύστημα εξουσίας που κατέρρευσε τον Ιανουάριο του 2015:

Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου σε δυο Σχολεία του Μοσχάτου και του Ταύρου

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας, Ελέγχου και Εποπτείας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με το Τμήμα Υγείας/Κοινωνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων
«Π.Α.Κυριακού», θα υλοποιήσει πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου στα σχολεία του Δήμου.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από εξειδικευμένο προσωπικό του Τμήματος και θα περιλαμβάνει:

Αργυρούπολη: Η Πίτα του Ομίλου Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.), την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 1.30μμ


Ο.Π.Α.: 25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη

Καλλιθέα: Πρόσληψη δώδεκα ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

Στην πρόσληψη δώδεκα ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης “Γιάννης Γάλλος”», προχωρά ο Δήμος Καλλιθέας.

Η υποβολή αιτήσεων γ'ινεται είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο πρόσωπο εξουσιοδοτημένο, είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Ν.Π.∆.∆. «Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης “Γιάννης Γάλλος”», Ναυταθλητικές εγκαταστάσεις ∆ήμου Καλλιθέας, Τ.Θ. 78514, Τ.Κ. 17602, υπόψη κας Τσιακμάκη Αγγελικής και κας Χαμάκου Παναγιώτας (τηλ. επικοινωνίας: 2109598555) από 25 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου.


Ολόκληρη η Ανακοίνωση εδώ

Η ελληνική ταινία «Peppermint» στην Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου - 9.00μμ

Με την ταινία «Peppermint» του Κώστας Καπάκα συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.) τις χειμερινές προβολές που είναι αφιερωμένες στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Η προβολή θα γίνει την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 9.00μμ, στον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.) 25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος) με είσοδο ελεύθερη και μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα όλης της περιόδου.

Στην προβολή θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Πίτα & Βιβλιοπαρουσίαση του Συλλόγου Υποστήριξης ΑμεΑ "συμπράττω", την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 6.00μμ



Με την απονομή των βραβείων, ολοκληρώθηκε το 2ο Hellas Filmbox Berlin

Με την απονομή των βραβείων καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, New Vision και μικρού μήκους, ολοκληρώθηκε το 2ο Hellas Filmbox Berlin, το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής που γίνεται στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι ταινίες «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη (καλύτερη ταινία μυθοπλασίας), «Ο πιο μακρύς δρόμος» της Μαριάννας Οικονόμου (καλύτερο ντοκιμαντέρ), «Interruption» του Γιώργου Ζώη (καλύτερη ταινία New Vision) και «Ο σπόρος» της Ιφιγένειας Κοτσώνη (καλύτερη ταινία μικρού μήκους).

Κυβερνητικές πηγές: Η δέσμευση για διερεύνηση της διαπλοκής αποτελεί πραγματικότητα

"Δύο χρόνια μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση το Γενάρη του 2015 η πάγια πολιτική δέσμευση για διερεύνηση του τριγώνου της διαπλοκής
αποτελεί πραγματικότητα".

Αυτά σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, με την ολοκλήρωση του έργου της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των επιχειρήσεων ΜΜΕ από τις τράπεζες.