Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Τώρα που πέφτει το χρήμα του ενός εκατομμυρίου από την Περιφέρεια Αττικής, περιμένουμε λύση από τη δημοτική αρχή

Το πρόβλημα με τα λιμνάζοντα νερά έξω από τα σπίτια μας και γύρω από τον κάδο απορριμμάτων στην οδό Χαλδείας, κρατάει πάρα πολλά χρόνια... Από όταν το Ελληνικό ήταν αυτόνομη δημοτική οντότητα.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε όχι μόνο τη βρώμα από τα λιμνάζοντα νερά, αλλά και τι γίνεται με τα σκουπίδια κάθε φορά που βρέχει και ενώ ο κάδος δεν είναι γεμάτος... Ποιος θα πατήσει στα νερά για να βάλει τα σκουπίδια εκεί που πρέπει;

Η Γερμανία νομιμοποίησε τη χρήση κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς

Οι γερμανοί βουλευτές, αριστεροί και δεξιοί, νομιμοποίησαν σήμερα ομόφωνα τη χρήση της κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς από ασθενείς προσβεβλημένους
από «σοβαρές» ασθένειες, όπως ορισμένοι καρκίνοι, και εφόσον δεν υπάρχει αποτελεσματική «εναλλακτική θεραπεία».

Με τον νόμο που ψηφίσθηκε από την Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, οι γιατροί θα μπορούν στο εξής να συνταγογραφούν κάνναβη στους ασθενείς τους που πάσχουν από «σοβαρές παθολογίες» -καρκίνους, επιληψία, σκλήρυνση κατά πλάκας- και δεν μπορούν να ωφεληθούν από «εναλλακτικές θεραπείες», σύμφωνα με το κείμενο του νόμου.

Ρένα Δούρου: Απάντηση σε συκοφαντικούς ισχυρισμούς για τον διεθνή διαγωνισμό στον Φαληρικό Όρμο

«Είναι προφανές ότι η αποψίλωση των παρα-Ποτάμιων καλαμιώνων, με τις αθρόες καθημερινές προσχωρήσεις "στελεχών" στη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, έχει πανικοβάλει τον αρχηγό του, ο οποίος φοβάται ότι στο τέλος θα μείνει μόνος του… με το καλάμι που καβαλάει!» τονίζει σε δήλωσή της η Ρένα Δούρου, με αφορμή την τοποθέτηση του Στ. Θεοδωράκη στη Βουλή.
 
«Έτσι λοιπόν σε ένα νέο μείγμα ασυναρτησίας, γραφικότητας αλλά και ασυγχώρητης -για πρώην δημοσιογράφο- επιπολαιότητας, προχώρησε σήμερα από το βήμα της Βουλής σε αστήρικτους και συκοφαντικούς συλλογισμούς.», αναφέρει η Πειφερειάρχης Αττικής και συνεχίζει:

Πολλές καυτερές πιπεριές, περισσότερα χρόνια ζωής!


Νέα επιστημονική έρευνα συσχετίζει την κατανάλωση καυτερής κόκκινης πιπεριάς με την μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

Οι ερευνητές του Κολλεγίου
Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Βερμόντ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπένζαμιν Λίτενμπεργκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoSOne, ανέλυσαν διατροφολογικά στοιχεία για πάνω από 16.000 άτομα για μια περίοδο έως 23 ετών.

Ετήσιος απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Μοσχάτου-Ταύρου, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 7.00μμ

Ενημερώνονται οι Φορείς, οι Δημότες και οι κάτοικοι του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ότι σε Ειδική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί ο Ετήσιος απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής 2015.

Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου (Σολωμού και Κων/πόλεως), τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 7.00μμ.

"Εφυγε" ο πρώην Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης Μιλτιάδης Περιμένης

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου έφυγε από τη ζωή ο τέως Αντιδήμαρχος της Νέας Σμύρνης και αγαπητός σε όλους Μιλτιάδης Περιμένης σε ηλικία 79 ετών, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό για την οικογένειά του.

Ο Μίλτος Περιμένης γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε στη Νέα Σμύρνη όπου και εργάστηκε ως αρχιτέκτονας, γιος του Πέτρου Περιμένη, τ.Δημάρχου της Νέας Σμύρνης.

Υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης ανελλιπώς από το 1974 έως το 1998,
ενώ από το 1993 έως το 1998 διατέλεσε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων με Δήμαρχο το Γιώργο Σιότροπο. Η δημοτική του παρουσία χαρακτηρίστηκε ως επίμονη, ουσιαστική και ειλικρινής μια και, κατά πολλούς, ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά.

Δεν υπάρχει έλλειψη φαρμάκων στο Λαϊκό διαβεβαιώνει η διοίκηση του νοσοκομείου

Απαντώντας σε σχετική καταγγελία του ΙΣΑ,ο διοικητής του νοσοκομείου διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με έλλειψη φαρμάκων και υλικών.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση - απάντησή του, ο Ηρακλής Χαρμανίδης αναφέρει:

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε χώρο με οικοδομικά υλικά στη Λ. Αλίμου στην Αργυρούπολη

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πριν από λίγη ώρα, σε ημιυπαίθριο χώρο με οικοδομικό υλικά, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Αλίμου, στην Αργυρούπολη.

Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

left.gr

Αργυρούπολη: Χάρης Λαμπράκης Quartet Live @ Πολυμήχανο cafe teatral, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 9.00μμ

To Χάρης Λαμπράκης Quartet επιστρέφει στο Πολυμήχανο cafe teatral και παρουσιάζει καινούρια αλλά και παλιότερα κομμάτια από τη δεκαετή πορεία του.

Oι τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί, Χάρης Λαμπράκης, Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Δημήτρης Θεοχάρης και Δημήτρης Τσεκούρας, φέρνουν μαζί τους νέο και παλιό μουσικό υλικό του κουαρτέτου, για μία μοναδική μουσική εμπειρία, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 9.00μμ, με είσοδο 5 ευρώ.

Είναι τόσο φασίστες που την πατάνε όπως ο σκορπιός...

Το γνωστό μύθο με το σκορπιό και το βάτραχο μου θυμίζουν οι χιμπαντζήδες με τα μαύρα:
όπου φοιτούν και προσφυγόπουλα, τους απομακρύνουν από εν δυνάμει μετριοπαθείς ψηφοφόρους τους, που είναι πρόθυμοι να πιστέψουν στην αυταπάτη μιας "πιο σοβαρής Χρυσής Αυγής" - όπως θα έλεγε κι ο Μπ. Παπαδημητρίου.

Αγιογραφία: Νέο τμήμα στον Άλιμο, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, ώρες 6.00-7.00μμ



Απαντήσεις, Συμπτώματα της νέας γρίπης Α Η1Ν1 (Χοίρων) 2017

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, καθώς «μπήκαμε» σε φάση «έναρξης» της γρίπης, με την κορύφωσή της να αναμένεται Φεβρουάριο - Μάρτιο του 2017.

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει η δραστηριότητα της γρίπης, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα στην Νότια Ευρώπη, με τα σοβαρά κρούσματα να καταγράφουν άνοδο και τα συστήματα υγείας να δέχονται «πίεση».

Συλλήψεις στη Βουλιαγμένη, τον Άλιμο και τη Γαλάζια Ακτή για μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση κάνναβης - Φωτογραφίες

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση κάνναβης στην εγχώρια παράνομη αγορά.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο της δράσης της για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων διακίνησης ναρκωτικών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και διασταύρωση στοιχείων
πιστοποίησε τη δράση εγκληματικού κυκλώματος στη διακίνηση ναρκωτικών, ταυτοποίησε τα μέλη του καθώς και τους ρόλους τους (μεταφορά, αποθήκευση, εμπορία-διακίνηση) ενώ εντοπίσθηκαν και οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης των ναρκωτικών.

Ιατρείο διακοπής καπνίσματος στον Άγιο Δημήτριο - 2ος κύκλος, από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου



Δύο δασκάλες οδόφραγμα στο φασισμό - Με αφορμή τα γεγονότα στο σχολείο του Περάματος

Δυο κείμενα από τις δασκάλες Μαρία Βουλγαρίδου και Ελένη Καραγιάννη με αφορμή τα προχθεσινά γεγονότα στο σχολείο του Περάματος:

Σήμερα ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα. Ως συντονίστρια εκπαίδευσης στη Δομή Σχιστού, βρέθηκα μαζί με τη συνάδελφό μου Ελένη Καραγιάννη, τους δασκάλους του δημοτικού σχολείου Ικονίου Περάματος, τον Δ/ντη εκπαίδευσης, εκπροσώπους της συντονιστικής του Υπουργείου Παιδείας και άλλα άτομα, απέναντι στον παραλογισμό της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.