Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Το πρόγραμμα δράσεων των ΚΑΠΗ του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για τους μήνες Ιανουάριο έως Μάρτιο

Το γραφείο ΚΑΠΗ του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ενημερώνει για το πρόγραμμα εκδρομών, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιατρικής στήριξης, φροντίδας και κοινωνικής προσφοράς.

Πιο αναλυτικά, από τη Δευτέρα 16 μέχρι Τετάρτη 18 Ιανουαρίου κοπή πίτας στα τρία ΚΑΠΗ του Δήμου, ως εξής:

Ελένη Μπελιά (video): “κ. Γαρυφαλάκη, δεν είστε σε θέση να κατέχετε ένα τόσο σημαντικό δημόσιο αξίωμα”

"Ο κ. Γαρυφαλάκης δεν διαθέτει την ικανότητα να κατέχει ένα τόσο σημαντικό αξίωμα", τόνισε -με μια συκλονιστική τοποθέτηση- η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Αλίμου "Ανω Κάτω στο Καλαμάκι", αναφερόμενη στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αλίμου της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου έγινε ξεκάθαρο ότι ο πρόεδρος κ. Γαρυφαλάκης αγνοεί το γράμμα και το πνεύμα του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ., εφαρμόζει τον κανονισμό επιλεκτικά και ενεργεί καθ’ υπόδειξη του δημάρχου.

Νάνου: «Έσκασε μύτη» νέα Αντιδήμαρχος Nομικών Θεμάτων στη Νέα Σμύρνη

Οι νέες Αντιδημαρχίες της Νέας Σμύρνης έκρυβαν, εκτός του αειθαλούς Δημάκη, ακόμη μια έκπληξη «εκ δεξιών» προερχόμενη.

Η Δήμητρα Νάνου, η οποία από το 2010 όπου Νέα Δημοκρατία και αυτή μέσα, αναλαμβάνει την νεοσύστατη Αντιδημαρχία Νομικών Θεμάτων. Δικηγόρος στο επάγγελμα -δημοτική σύμβουλος του Τζουλάκη αυτήν την πενταετία- η Δήμητρα επιλέγεται στην αρκετά καλά αμοιβόμενη θέση της Αντιδημάρχου από το Δήμαρχο. Η προσφορά της στη δομή -αν υπάρχει- που αναλαμβάνει θα κριθεί στο μέλλον, άλλωστε καλά-καλά δεν ανέλαβε ακόμη.

Ο μαύρος εφιάλτης


«Και φωνάζουν οι πατριδέμποροι να φοβηθούν οι πατριώτες»
Κώστας Βάρναλης

Οι Δυτικές ελίτ, ελέγχοντας το δημόσιο λόγο και τις πηγές ενημέρωσης και αγνοώντας τα συμπεράσματα ιστορικών και διανοητών, καλλιεργούν συστηματικά την ιστορική λήθη ή αλλοιώνουν τα γεγονότα και το νόημα τους. Αποτέλεσμα να μην παραδειγματίζονται οι λαοί και να είναι έτοιμοι να ξαναγεννήσουν εφιάλτες του παρελθόντος.

Και στη φετινή πορεία του Σαββάτου έγραψαν συνθήματα, αλλά δεν είδαμε αντιδράσεις από τη διοίκηση Κωνσταντάτου

Και στη φετινή πορεία του Σαββάτου προς το κέντρο κράτησης Ελληνικού έγραψαν συνθήματα οι αλληλέγγυοι, αλλά ακόμα δεν είδαμε αντιδράσεις από τη λαλίστατη δημοτική αρχή και τη συνήθως
φωνασκούσα παράταξη Κωνσταντάτου.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι αποφάσισαν να μην ασχοληθούν φέτος, γιατί έτσι συσπειρώνουν τα "παιδιά με τα μαύρα" και δεν έχουν ακόμα αποφασίσει αν αυτό συμφέρει τη διοίκηση Κωνσταντάτου.

Άρχισαν οι εγγραφές για το «Μονοπάτι Επιχειρηματικότητας» του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης - Το πρόγραμμα

Τα «Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας», από το Skywalker.gr σε συνεργασία με το Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, συνεχίζονται το μήνα Ιανουάριο 2017, με το «22ο Μονοπάτι Επιχειρηματικότητας».

Η δράση αφορά την παροχή αρχικής εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα, ενώ απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τις δυνατότητες της επιχειρηματικής δράσης ως εναλλακτικό δρόμο επαγγελματικής δραστηριότητας και δημιουργικότητας.

Ο Παπάς και οι πάπες - Ιδού η Ρόδος τώρα, από το ΣτΕ

γράφει ο Θανάσης Καρτερός


Παιδιά, όχι και τα δικά σας, δικά σας, και τα δικά μας, δικά σας. Έτσι;

Διότι, τώρα που επιτέλους δημοσιεύτηκε η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, και όλα 
τα συμπαρομαρτούντα των καναλιών, γίνεται σαφές ότι η διεξαγωγή του διαγωνισμού από τον υπουργό -με απόφαση της Βουλής- κρίνεται αντισυνταγματική. Ωραία. Αλλά αυτό μόνο.

Πραγματική αλληλεγγύη είναι να μοιράζεσαι αυτό που δεν σου περισσεύει!


Μπορείς να πεις: "άνθρωποι στο χιόνι"
αλλά μπορείς και να πεις: "παίζουν με το χιόνι"...

Πρόσφυγες και μετανάστες στα Κέντρα προσωρινής φιλοξενίας υπήρχαν και πριν από τα χιόνια... Όπως και τα προβλήματα, οι ελλείψεις...

Και άστεγοι υπήρχαν ανέκαθεν και εξακολουθούν να υπάρχουν... Και άνεργοι...

Κάποιοι λένε "αυτός είναι ο καπιταλισμός" και καθάρισαν...

ΟΑΣΘ: Με χρήματα του Δημοσίου αντιδικούσε με το… Δημόσιο! @ Δύο δημόσιοι φορείς για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

To Δημόσιο «χρεωνόταν» ακόμη και τις αμοιβές των εταιρειών που συμβούλευαν τον ΟΑΣΘ ώστε να υπογραφεί η συμφωνία του ύψους των αντισταθμιστικών καταβολών
με το αρμόδιο υπουργείο αλλά ακόμη και την όποια δικαστική αντιδικία του Οργανισμού εναντίον του δημοσίου.

Σύμφωνα με το πόρισμα των επιθεωρητών των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών τα έξοδα των συμβάσεων για συμβουλευτικές υπηρεσίες ανάμεσα στις οποίες και η σύνταξη του σχεδίου για την ΚΥΑ του 2014 με την οποία οριστικοποιήθηκαν όλες οι αντισταθμιστικές καταβολές από το 2009 έως το 2017 αλλά και η υποστήριξη του ΟΑΣΘ στα διαιτητικά δικαστήρια εντασσόταν στα έξοδα του Οργανισμού και άρα πληρωνόταν εμμέσως από το δημόσιο.

Ρένα Δούρου: «Oι ανακοινώσεις του κ. Σγουρού τον εκθέτουν - Κάποιες φορές η σιωπή είναι χρυσός»

Κάποιες φορές η σιωπή είναι χρυσός. Αυτό ωστόσο δεν φαίνεται να το κατανοεί ο τέως Περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ ανακοινώσεων προκειμένου να τύχει σχετικής δημοσιότητας.
 
Όμως τα λάθη του, οι παραλείψεις και η επιμονή του, τον εκθέτουν.
Ενδεικτικά αναφέρουμε αποσπάσματα από τις σχετικές ανακοινώσεις του στις 20/12/2016 και 11/1/2017:

Αλέκα Γιαννούτσου (video): οι ενέργειες του προέδρου του Δ.Σ. Αλίμου υπαγορεύονται από εμπάθεια και πολιτική σκοπιμότητα

Σε σχέση την δίωξη που άσκησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου κατά της Ελένης Μπελιά, δημοτικής συμβούλου και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Άνω Κάτω στο Καλαμάκι", παρουσιάζουμε την εξαιρετική τοποθέτηση της Αλέκας Γιαννούτσου-Αρμάου
στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου.

Η Αλέκα Γιαννούτσου-Αρμάου καθιστά σαφές ότι ο πρόεδρος έχει θεσμική υποχρέωση και ευθύνη μόνο για όσα συμβαίνουν στη δική του θητεία. Συνεπώς, οι ενέργειές του προς την Αποκεντρωμένη υπαγορεύονται από εμπάθεια και πολιτική σκοπιμότητα.

Όταν κάνεις το καλό και σου επιστρέφει…

Τα καΐκια που έπνιξε ο χιονιάς,
στο λιμάνι της Σκάλας Συκαμιάς
«Τα μωρέλια μωρέ να σώσουμε» φώναζε στους δημοσιογράφους που έσπευδαν από όλο τον κόσμο για να μεταδώσουν την εικόνα της γνήσιας αλληλεγγύης του, το Νοέμβρη του 2015.

Με το καΐκι του, αυτός, ο ψαράς Θανάσης Μαρμαρινός αλλά και δεκάδες άλλοι συνάδελφοί του, είχαν σώσει μέχρι τότε εκατοντάδες ψυχές που έφταναν μαζικά με κάθε λογής καρυδότσουφλο, έξω από την Σκάλα Συκαμιάς, αψηφώντας κάθε κίνδυνο του καιρού και συνεχίζοντας να το κάνουν με αυτοθυσία και μέσα στο 2016.