Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Το MEV Ηλιούπολης διοργανώνει μια Γιορτή για το Παιδί, το Σάββατο 14 & την Κυριακή 22 Ιανουαρίου

Με πρωτοβουλία των χρηστών του MEV Ηλιούπολης, www.mymev.net (Δημοτικό Ηλεκτρονικό Χωριό) το MEV διοργανώνει μια Μεγάλη Γιορτή για το Παιδί.
Όλα τα δημοτικά και
τα νηπιαγωγεία της Ηλιούπολης συμμετέχουν στην ενέργεια.
 

Γονείς και μαθητές προσφέρουν παιχνίδια τα οποία δεν χρειάζονται και ρούχα για παιδιά σε καλή κατάσταση.
Τα είδη συγκεντρώνονται σε κάθε σχολική μονάδα ξεχωριστά.

Πορεία προς το κέντρο κράτησης Ελληνικού από την πλατεία Σουρμένων, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 12.00



Η ταινία «Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, 8.00μμ

Η γαλλική κομεντί του Philippe Le Guay «Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου - Les Femmes du 6ème étage» (2010) θα προβληθεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 8.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Philippe Le Guay
Πρωταγωνιστούν: Fabrice Luchini, Sandrine Kiberlain, Natalia Verbeke , Carmen Maura

Ανοιχτά τα σχολεία του Νότιου Τομέα της Αθήνας την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, όμως για καλό και για κακό ρωτείστε τον δήμαρχο

"Χιονάκι στον Φαληρικό Όρμο", σήμερα το πρωί
Φωτο του Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Καπάταη
Σύμφωνα με την ενημέρωση των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα Αθήνας, αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Παρόλα αυτά, επειδή ο οικείος Δήμος μπορεί να εκτιμήσει, κατά περίπτωση, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η χιονόπτωση, ενδέχεται με αποφάσεις των δημάρχων να μην λειτουργήσουν κάποια σχολεία. Έτσι για την καλύτερη ενημέρωσή τους οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους Δήμους.

Αργυρούπολη: "Μεταίχμια Παρουσία" με έντεχνο ροκ στο "Route32 Rock'n'Blues", το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

Μοσχάτο: «Mary and Max» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 8.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές της με το animation «Mary and Max», του Άνταμ Έλιοτ (2009, έγχρωμο, 92').
 

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με την ταινία.
 

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Το πρόγραμμα των χειμερινών προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού-Αργυρούπολης - Πρεμιέρα την Πέμπτη 19/01

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.) ανακοινώνει την έναρξη των χειμερινών προβολών της περιόδου Ιανουαρίου - Μαρτίου 2017!

Φέτος οι προβολές θα γίνονται κάθε Πέμπτη από 19 Ιανουαρίου έως και 23 Μαρτίου, στις 9.00μμ, στον Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.) 25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος). Είσοδος ελεύθερη!

Μετά την επιτυχία του περσινού χειμερινού προγράμματος το φετινό είναι αφιερωμένο στο Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο
σε μια προσπάθεια να έρθει το κοινό σε επαφή με σημαντικούς δημιουργούς.

Νέα Σμύρνη: Η πίτα του Συλλόγου Ιμβρίων Αθήνας, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 11.00πμ

Ελευθερίου Βενιζέλου 80, 171 22 Νέα Σμύρνη - Τηλ: 210-9347957

Δείτε Ζωντανά εδώ σε Live Streaming από το NStvLive την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών, την Κυριακή στις 11.00 το πρωί.

"Μπράβο" στο δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου

σχολιάζει ο Μανώλης Τρίκας

Φωτογραφία: Γιάννης Παναγόπουλος / Eurokinissi
Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου είναι ένας από αυτούς που φώναζαν κατά των προσφύγων.


Μια φωτογραφία που συγκλονίζει δημοσιεύει το πρακτορείο Eurokinissi. Πρόκειται για λήψη που έγινε σήμερα το πρωί της Τρίτης και δείχνει έναν άστεγο να κοιμάται μόνος σε μια παραλία του Παλαιού Φαλήρου.

Π. Πολάκης: Μέσω Ελλάδας το «παιχνίδι» τιμών στα φάρμακα - Η υπόθεση της Novartis αφορά ως 4,5 δισ. ευρώ (ηχητικό)

Ο τρόπος με τον οποίο τιμολογούνταν τα φάρμακα ήταν διαμορφωμένος ώστε να προφυλάσσει συγκεκριμένες εταιρείες, τα σχετικά ποσά όσον αφορά
τη Novartis φτάνουν ως τα 4,5 δισ. ευρώ περίπου, τα τελευταία 6 με 7 χρόνια, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας στην Οικονομία Στο Κόκκινο του Στάθη Σχινά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης «άνοιξε την πόρτα» για φάρμακα, η τιμολόγηση των οποίων στην Ελλάδα επηρεάζει την κερδοφορία των φαρμακευτικών σε άλλες χώρες της Ευρώπης, καθώς είμαστε χώρα αναφοράς.

Τριήμερο Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης στον Άλιμο - 26, 27 & 28 Ιανουαρίου



Το παιδί των Ρούπα- Μαζιώτη είναι δικό τους θύμα, όχι του κράτους...

Έπρεπε να επιταχυνθεί η διαδικασία λήψης απόφασης για την επιμέλεια του γιου των Ρούπα- Μαζιώτη; Έπρεπε κι αν ο νόμος είναι αυτός που φέρνει καθυστερήσεις, έστω κι ελάχιστων ημερών, τότε να αλλάξει πάραυτα.

Από αυτό, ωστόσο, μέχρι του να δημιουργηθεί ένα τσίρκο εντυπώσεων γύρω από την τύχη ενός ανήλικου, με ακραίες εκφράσεις για συνθήκες κράτησης προκειμένου να ηρωοποιηθούν στα μάτια ορισμένων δύο τρομοκράτες, υπάρχει μεγάλη απόσταση...

Το χιόνι στα νότια προάστια της Αθήνας - Σε ποιους Δήμους θα είναι κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί - Οδηγίες

Τελικά το χιόνι ακούμπησε και τα νότια προάστια της Αθήνας με αποτέλεσμα σε όλους τους Δήμους να είναι κλειστά όλα τα σχολεία με αποφάσεις των δημοτικών αρχών σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής.

Ωστόσο απορίες προκαλεί το γεγονός ότι σε κάποιους Δήμους κλείνουν και οι παιδικοί - βρεφονηπιακοί σταθμοί -τουλάχιστον για τις γειτονιές που δεν βρίσκονται πολύ κοντά στον Υμηττό- γεγονός που θα επιφέρει αναστάτωση σε εργαζόμενους γονείς.