Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Μαύρη εργασία εντόπισε η Επιθεώρηση Εργασίας στην ACS - Προηγήθηκε απόλυση μέλους του σωματείου χωρίς αποζημίωση

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Νάσος Ηλιόπουλος φιλοξενείται την Πέμπτη 13.00 με 14.00 στον «αέρα» του 105.5 στο κόκκινο (κλικ εδώ) και οι ακροατές θα έχουν τη δυνατότητα να καταγγείλουν πρακτικές μαύρης εργασίας τόσο στα τηλέφωνα του σταθμού (210-3217777), όσο και μέσω του SHOUT στο stokokkino.gr.

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ αποκάλυψε ότι το πρωί σε υποκατάστημα της ACS απολύθηκε μέλος του σωματείου χωρίς αποζημίωση, και το απόγευμα έλεγχος της Επιθεώρησης Εργασίας εντόπισε μαύρη εργασία.

Προς αμνήμονες συνταξιούχους


Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Συνταξιούχος του Δημοσίου με πτυχίο ΑΕΙ και 36 χρόνια υπηρεσίας ελάμβανε καθαρές (μετά την παρακράτηση φόρου)
μηνιαίες αποδοχές το 2009 2100€ κύριας και επικουρικής σύνταξης και επιπλέον τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και διακοπών.

Στο τέλος του 2014 η καθαρή σύνταξη είχε διαμορφωθεί περίπου στα 1500€, δηλαδή σημείωσε μείωση 28.5%, αν δε συνυπολογιστεί και η κατάργηση των δώρων, η μείωση σε ετήσια βάση ανήλθε στο 38.5%.

Ξεκίνησε η δημόσια αξιοποίηση της περιοχής των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα

Μόλις ελάχιστους μήνες μετά την παραχώρηση, στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, μέρους από την έκταση της περιοχής των Λιπασμάτων, τα μηχανήματα έχουν ήδη μπει και ξεκινήσει, εδώ και ημέρες, τις εργασίες ανάπλασης της περιοχής από την πλευρά της Δραπετσώνας.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να παραδώσει το κομμάτι αυτό του χώρου, στους πολίτες, μέχρι το καλοκαίρι!

Οι λογιστάκοι δεν βλέπουν μακριά ούτε όταν σκαρφαλώνουν σε ρόδες...

Ο Γ. Καμίνης δεν είναι κακός δήμαρχος γιατί δεν γύρισε ποτέ η ρόδα στο Σύνταγμα ή, τουλάχιστον, όχι μόνο γι' αυτό ή για το ότι οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα ήταν πιο μίζερες
κι από τον ίδιο. Ούτε καν γιατί έχει μια έφεση στις απευθείας αναθέσεις.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να του συγχωρηθούν αν ήταν αποτελεσματικός σε μια σειρά από άλλους τομείς και, κυρίως, αν στα έξι χρόνια τής δημαρχίας του παρουσίαζε έστω και ψήγματα κάποιου οράματος για την ελληνική πρωτεύουσα ή κάποιο έργο το οποίο θα το μνημονεύουν στις δεκαετίες που θα ακολουθήσουν...

Άγιος Δημήτριος: Η πίτα της δημοτικής κίνησης "Αλλάζουμε την Πόλη" της Μαρίας Ανδρούτσου, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου



Τρία περίπτερα στη Βούλα παραχωρούνται σε ΑμεΑ και πολύτεκνους

Στην προκήρυξη πραχώρησης τριών θέσεων περιπτέρων στη Βούλα προέβη ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η προκήρυξη απευθύνεται σε όσους έχουν την ιδιότητα των: α) Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), β) Πολυτέκνων και γ) Πολεμιστών Κύπρου.

Χωρίς τον ΑΜΚΑ η λίστα χειρουργείου στα νοσοκομεία, με υπογραφή Παύλου Πολάκη

Υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και αναμένεται εντός της εβδομάδας να δημοσιευθεί, η Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται ο τρόπος κατάρτισης,
οργάνωσης και βέλτιστης λειτουργίας της Λίστας Χειρουργείου.

Σκοπός της Λίστας είναι η διαφάνεια, η ισότητα και η μείωση των χρόνων αναμονής στις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Σε καλό δρόμο η ανακύκλωση ελαστικών στο Δήμο Αγίου Δημητρίου - Θετικά τα στοιχεία του 2015

Ελπιδοφόρα είναι τα στατιστικά στοιχεία για το Δήμο Αγ. Δημητρίου, όσον αφορά στην ανακύκλωση των ελαστικών κατά το 2015, τα οποία συγκέντρωσε και έδωσε στη δημοσιότητα η ecoelastika, ο εγκεκριμένος φορέας από την πολιτεία για τη διαχείριση των μεταχειρισμένων ελαστικών οχημάτων.

Τα στατιστικά στοιχεία αφορούν στη συλλογή και αξιοποίηση των "ελαστικών τέλους κύκλου ζωής" στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Αγ. Δημητρίου.

Υπογράφηκε από τη Ρένα Δούρου το έργο για την προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Την αναβάθμιση ενός σημαντικού πνεύμονα πρασίνου και χώρου
αναψυχής στον Δήμο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος, δρομολόγησαν με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με αντικείμενο την «Προστασία, Διαχείριση και Ανάπλαση Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας», η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, Άρης Βασιλόπουλος.

Συναυλία στήριξης του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στις 9.30μμ