Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Επίθεση χρυσαυγιτών σε δικηγόρο της Πολιτικής Αγωγής - 25 οι προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη και δύο κοπέλες δέχθηκαν επίθεση από Χρυσαυγίτες μέσα σε τρόλεϊ, έξω από το Εφετείο - 25 προσαγωγές στη ΓΑΔΑ όπου ήταν παρόντες οι χρυσαυγίτες Κασιδιάρης και Κούζηλος. «Το Δικαστήριο πρέπει να διασφαλίσει την σωματική ακεραιότητα των προσερχομένων», τονίζουν οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής.

Το πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα νωρίς σήμερα το πρωί. Μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν μεταβεί στο Εφετείο, όπου διεξάγεται η δίκη της φασιστικής οργάνωσης, προκειμένου να μοιράσουν φυλλάδια για εκδήλωση που πραγματοποιούν στο Ηράκλειο. Κάποια στιγμή, ένα τρόλεϊ πέρασε μπροστά από το χώρο και ένας από τους επιβάτες τους έβρισε.


Οι Χρυσαυγίτες επιχείρησαν τότε να εισβάλλουν στο τρόλεϊ. Η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη, που ήταν στο όχημα καθώς ερχόταν στη δίκη, φώναξε “Κλείστε τις πόρτες”, αλλά αυτοί κατάφεραν με κάποιον τρόπο να μπουν και χτύπησαν τόσο την ίδια, όσο και μία άλλη επιβάτη, αναφέρει η εφημερίδα  "Αυγή".

Έχουν γίνει 25 προσαγωγές Χρυσαυγιτών από την αστυνομία για την επιθεση στην Ευγενία Κουνιακη και δύο κοπέλες ακόμα. Πρόκειται για 23 άνδρες και δύο γυναίκες οι οποίοι εξετάζονται.

Στην ασφάλεια βρίσκονται και οι τρεις γυναίκες προκειμένου να αναγνωρίσουν τους δράστες της επίθεσης εναντίον τους. Νωρίτερα είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, προκειμένου να του δοθούν πρώτες βοήθειες.

Ο εκ των δικηγόρων Κ. Παπαδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το συμβάν: Η πολιτική αγωγή καταγγέλλει ότι η συνήγορος Ευγενία Κουνιάκη προσερχόμενη στη δίκη έπεσε θύμα επίθεσης από χρυσαυγίτες και την πηγαίνουν στο νοσοκομείο, το Δικαστήριο πρέπει να διασφαλίσει την σωματική ακεραιότητα των προσερχομένων.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση της Χ.Α. έξω από το Εφετείο

Η βίαιη επίθεση που εξαπέλυσαν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, εναντίον δύο γυναικών, η μία εκ των οποίων είναι δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό.

Είναι βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ, αν νομίζουν πως η Δικαιοσύνη θα εκφοβιστεί από τις αθλιότητές τους. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τραμπούκων που χτύπησαν τις δύο γυναίκες.

Σημειώνεται ότι την επίθεση καταδίκασε επίσης η ΝΔ.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ καταδικάζοντας «την άγρια και θρασύδειλη επίθεση των χρυσαυγιτών σε βάρος της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη, μέλους της ομάδας των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, καθώς και μίας άλλης γυναίκας, έξω από το κτίριο του Εφετείου της Αθήνας, όπου διεξάγεται η δίκη».

«Προκαλεί τον έντονο αποτροπιασμό μας και είναι ποινικά κολάσιμη η τραμπούκικη επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον δύο γυναικών έξω από το Εφετείο, η μία από τις οποίες είναι δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της φασιστικής οργάνωσης. Η Δικαιοσύνη δεν τρομοκρατείται από τραμπουκισμούς. Ούτε η Δημοκρατία. Και βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεκτή η βία και η εγκληματική δράση από όπου και αν προέρχεται», δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.


Διέκοψε για αύριο το δικαστήριο

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα μετο GDTrial, κατά την έναρξη της 194ης συνεδρίασης , στην Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών δεν παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως κανένας από τους κατηγορούμενους.

Το Δικαστήριο «δέχτηκε αίτημα κατηγορουμένων προκειμένου με την επιμέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και του Πταισματοδικείου Αθηνών στις 3/11 09:00 να μεταβούν εισαγγελικός και δικαστικός λειτουργός στον επικεφαλής του τμήματος προστασίας μαρτύρων, να ενημερωθούν για τις εισαγγελικές διατάξεις με τις οποίες ορίστηκαν προστατευόμενοι μάρτυρες με στοιχεία Α έως Ε, να βεβαιωθούν για την αστυνομική ταυτότητά τους, να ενημερώσουν για την ταυτοποίησή τους για το Δικαστήριο και να παρίστανται κατά την κατάθεσή τους. Απορρίπτει τα λοιπά αιτήματα των κατηγορουμένων».

Προστέθηκαν δικάσιμοι στον Κορυδαλλό για τις 10/11 και 16/11. Στις 9:53 η έδρα διέκοψε για αύριο, 3/11.

Οι προσαχθέντες βρίσκονται στο Αμφιθεατρο της ΓΑΔΑ. Θα ακολουθησει διαδικασια αναγνώρισης, ενώ υπάρχει και αυτόπτης μάρτυρας.

Το παρών στη ΓΑΔΑ έδωσαν και οι χρυσαυγίτες Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Κούζηλος και άλλοι 3 βουλευτές του νεοναζιστικού κόμματος, προφανώς για να συμπαρασταθούν στους τραμπούκους ομοϊδεάτες τους.

Η παρουσία τους εκεί προκάλεσε την αντίδραση των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι επίσης βρίσκονται έξω από την ΓΑΔΑ αναμένοντας τις εξελίξεις της προανάκρισης.


Διαβάστε:


left.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου