Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Δυσθεώρητο το κόστος της ρύπανσης για τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

του Γιώργου Λαουτάρη

Άγνωστο είναι ακόμη το τελικό ποσό που θα κληθεί να καταβάλει ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για την αντιμετώπιση της έκτακτης κρίσης που αντιμετωπίζει λόγω
της ρύπανσης από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έλαβε το βράδυ της Τρίτης από το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότηση για να χειριστεί την υπόθεση, ενώ το σώμα ενέκρινε τη σύμβαση που υπέγραψε κατεπειγόντως ο δήμαρχος με την ιδιωτική εταιρεία την προηγούμενη Τετάρτη.


Σύμφωνα με αυτήν, το κόστος του αντιρρυπαντικού φράγματος που προφυλάσσει τις ακτές των 3Β ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ την ημέρα. Με δεδομένο ότι έχουν ήδη περάσει 6 ημέρες, έχουμε φτάσει στο κόστος των 180.000 ευρώ μόνο για το φράγμα, ενώ επιπλέον ποσά κοστίζουν στον Δήμο τα απορρυπαντικά υλικά και μηχανήματα.

Ο Δήμος ξεκινά άμεσα τη διεκδίκηση των ποσών αυτών από την ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει το ατύχημα αλλά και από ένα διεθνές ασφαλιστικό κεφάλαιο. Για τη διαδικασία αυτή, όπως ενημέρωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, έχει ήδη αναλάβει το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Τζίμα την αρωγή του Δήμου.

Κατά τον δήμαρχο των 3Β, η πρώτη φάση της ρύπανσης πέρασε, όμως είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει η δεύτερη φάση και τι επιπτώσεις θα έχει.

Όπως έγινε γνωστό, οι πολύ εύπορες οικογένειες της περιοχής ήδη προσφέρθηκαν να καταβάλουν ό,τι ποσό χρειαστεί, ωστόσο κατά τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, κάτι τέτοιο δεν είναι μέχρι τώρα αναγκαίο.


3vita.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου