Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Η Γλυφάδα καλεί εθελοντές για τον καθαρισμό της παραλίας

Πρόσκληση για εθελοντική προσφορά στον καθαρισμό του παράκτιου μετώπου απευθύνει ο Δήμος Γλυφάδας.

Η αγωνιώδης προσπάθεια για τον καθαρισμό των ακτών είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τις πρώτες ημέρες από τη στιγμή που το πετρέλαιο έφτασε στις ακτές της Γλυφάδας, η συμμετοχή εθελοντών στον καθαρισμό δεν ήταν εφικτή, γιατί το πετρέλαιο ήταν πολύ και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία μεγάλος.

Τώρα που ο πρώτος μεγάλος όγκος πετρελαϊκών αποβλήτων έχει απομακρυνθεί και η παραλία πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά καθώς η θάλασσα βγάζει συνεχώς πετρέλαιο, η συνδρομή εθελοντών είναι πολύτιμη για το δύσκολο αυτό έργο.


Η εθελοντική δράση φυσικά θα πραγματοποιείται υπό την αυστηρή καθοδήγηση του Δήμου Γλυφάδας και με την παροχή από τον Δήμο του απαραίτητου εξοπλισμού.

Οι εθελοντές μπορούν να επικοινωνούν είτε στο πενταψήφιο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Γλυφάδας 15464 (καθημερινά 8 π.μ. - 8 μ.μ.) είτε μέσω email στο info@glyfada.gr είτε στην ειδική φόρμα που υπάρχει στο www.glyfada.gr και να δηλώνουν το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό τους, ώστε να επικοινωνεί μαζί τους η Πολιτική Προστασία του Δήμου Γλυφάδας, που συντονίζει τη δράση.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε σχετικά:

«Είναι συγκινητική η ανταπόκριση πολλών ανθρώπων, που αυθόρμητα απευθύνονται στο Δήμο μας και ζητούν να βοηθήσουν. Τις πρώτες ημέρες δεν ήταν εφικτό αυτό, γιατί το πετρέλαιο στην ακτή ήταν πολύ και υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Απευθύνουμε δημόσιο κάλεσμα σε όποιον επιθυμεί να συνδράμει στο έργο καθαρισμού των ακτών, υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας του Δήμου μας, με το συντονισμό των αρμόδιων αρχών και με εξοπλισμό που θα παρέχουμε εμείς και φυσικά με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Η θάλασσα θα συνεχίσει να βγάζει διαρκώς στην ακτή πετρέλαιο για τις επόμενες εβδομάδες και πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά. Παρακαλούμε θερμά όποιος επιθυμεί να προσφέρει εθελοντικά να επικοινωνεί με το Δήμο και να μην προσέρχεται κανείς μόνος του στην παραλία, χωρίς δηλαδή πρότερη ενημέρωση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου