Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Απάντηση υπουργείων - καταπέλτης για τη δημοτική αρχή Μοσχάτου-Ταύρου & την παράταξη Ευθυμίου



Παράτυπη είναι η απόφαση του Δ.Σ. Μοσχάτου-Ταύρου για την παραχώρηση του σχολικού χώρου του 1ου Λυκείου Ταύρου στη ΜΚΟ «Αποστολή» σύμφωνα με την απάντηση δύο Υπουργείων.

Σύμφωνα με τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών η χρήση του χώρου παραμένει σχολική και πρέπει να ανακληθεί η σύμβαση παραχώρησης καθώς αυτή έγινε χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» και τα έγγραφα των δύο Υπουργείων:
 
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου, στις 1/2/2015, με την πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής, απαξιώνοντας τη θέση και τις αντιρρήσεις μας, προχώρησε σε παράτυπη σύμβαση με την ΜΚΟ Αποστολή ώστε να της παραχωρηθεί αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Ταύρου προκειμένου να γίνει ΚΔΑΠ.

Την αντίθεσή τους στην παραχώρηση της αίθουσας εξέφρασαν:

- Η Ένωση Γονέων Μοσχάτου-Ταύρου με κατατιθέμενο έγγραφο
- Οι σύλλογοι διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Ταύρου και του συστεγαζόμενου 1ου Γυμνασίου Ταύρου
- Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ταύρου, οι οποίοι υπέγραψαν αίτημα να παραμείνει ο χώρος στο Λύκειό τους και να μη δοθεί στη ΜΚΟ (υπέγραψαν οι 152 από τους 209 μαθητές).
Η παράταξή μας εξαρχής τόνισε την ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας ΚΔΑΠ στον Ταύρο σε διαφορετικό όμως δημοτικό ή δημόσιο χώρο.

Κόντρα στην επίμονη, αδιάλλακτη και δεσποτική στάση του δημάρχου έρχεται η απάντηση δύο Υπουργείων, Εσωτερικών και Παιδείας, μετά από ερώτημα (24) είκοσι τεσσάρων βουλευτών για την εν λόγω σύμβαση του Δήμου με την ΜΚΟ Αποστολή.

Η απάντηση των δυο υπουργείων βρίσκεται αναρτημένη στο site της Βουλής των Ελλήνων.

Επιγραμματικά στα έγγραφα των υπουργείων αναφέρεται ότι:

· Ο αποχαρακτηρισμός σχολικού κτιρίου δεν μπορεί να γίνει με μια απλή απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και την υπογραφή μιας σύμβασης,
· Η χρήση του χώρου παραμένει σχολική,
· Πρέπει να ανακληθεί η σύμβαση παραχώρησης καθώς αυτή έγινε χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις.
Οπότε τίθεται το ερώτημα:
· αν ο Δήμαρχος θα συμμορφωθεί με τα νέα δεδομένα, έτσι όπως ορίζονται από την απάντηση των δύο Υπουργείων,
· αν θα ανακαλέσει τη σύμβαση,
· αν θα διαμορφώσει εκ νέου την αίθουσα ώστε να είναι και πάλι λειτουργική από το σχολείο,

· αν εντέλει επιμείνει σε μια «μη σύννομη» (και με τη βούλα των Υπουργείων πια) παραχώρηση.
Το οξύμωρο είναι, ότι παρά την οδηγία του Υπουργείου για δημόσια ΚΔΑΠ στα σχολεία, ο κύριος Ανδρέας Ευθυμίου επέμεινε στην "προβληματική σύμβαση" με την ΜΚΟ Αποστολή με αποτέλεσμα να ιδρυθούν δύο ακόμη ΚΔΑΠ σε σχολεία του Μοσχάτου, αλλά μόνο ένα σε σχολείο του Ταύρου.

Αποστέλλουμε τα έγγραφα των δυο Υπουργείων τα οποία σημειωτέον είναι και τα μόνα αρμόδια να ερμηνεύσουν την κείμενη σχετική νομοθεσία.


Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου
«Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»


Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου