Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης κάνει πως δεν βλέπει τις επιπτώσεις του Σ.Ο.Α. για το Ελληνικό @ Video από το Δ.Σ.

Από το ΣΟΑ που κατέθεσαν οι επενδυτές
Με μια λίστα 14 "αιτημάτων" προς την... κυβέρνηση προσήλθε η διοίκηση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
(2/8/2017), που έγινε
για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) για το Ελληνικό που κατέθεσαν το επενδυτικό σχήμα και το ΤΑΙΠΕΔ.

Η διοίκηση Κωνσταντάτου δηλώνει ευθέως ότι το ΣΟΑ "αποτελεί για εμάς μια απόλυτα θετική εξέλιξη" και ότι "είναι η πολιτική δύναμη που διαχρονικά στήριξε και στηρίζει την επένδυση" (ποια επένδυση άραγε;) χωρίς να κάνει καμιά αξιολόγηση των επιπτώσεων σε περίπτωση που προχωρήσει η υλοποίηση του Σ.Ο.Α. των επενδυτών.


Η παραπλανητική μακέτα της δημοτικής αρχής
Είναι χαρακτηριστικό δε το γεγονός ότι ο κ. Κωνσταντάτος και το επιτελείο του -προκειμένου να διακοσμήσουν τις "θέσεις της δημοτικής αρχής"- επέλεξαν για φωτογραφία μια παλαιότερη μακέτα του Λάτση με δύο
ουρανοξύστες (και όχι έξι που προβλέπει το ΣΟΑ), με πολύ "πράσινο", με παραλία που φαίνεται να ανήκει όλη σε όλους και με κτίρια σχεδόν εξαφανισμένα ώστε να δείχνουν ισοϋψή με τις κατοικίες των όμορων δήμων (και όχι 50 μέτρων, όπως προβλέπει το ΣΟΑ).

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το sinergasia.gr,
στη συνεδρίαση του Δ.Σ.:

«Πυρά» για τη στάση της δημοτικής αρχής σχετικά με την αξιοποίηση του πρ. αεροδρομίου εξαπέλυσε η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.

«Το κείμενο των υποτιθέμενων διεκδικήσεων που κατέθεσε η διοίκηση Γιάννη Κωνσταντάτου δεν έχει καμία αξιοπιστία» σημειώνει η αντιπολιτευόμενη δημοτική παράταξη που έδωσε και δίνει μάχες για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

Επιρρίπτει ευθύνες τόσο στο δήμαρχο όσο και τη διοίκησή του που «εδώ και πολύ καιρό υποστηρίζουν ως απόλυτα θετική τη συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ - Lamda Development για το ξεπούλημα του Ελληνικού που κυρώθηκε και με νόμο από τη βουλή».

Και προσθέτει: «Σήμερα ζητούν δήθεν να ''ξεκαθαρίσει'' η κυβέρνηση τι θα γίνει με την είσπραξη των ανταποδοτικών τελών, ζητούν να έχει ο δήμος την κυριότητα των κοινόχρηστων χώρων, της επένδυσης, του πάρκου, της παραλίας και της 129ΠΥ. Ζητούν να μην γίνει καζίνο (αλλά αν ''εντέλει'' γίνει, να εισπράττουμε τα τέλη), να δεσμεύσει η κυβέρνηση τον Λάτση να αγοράζει χρώματα και υλικά οικοδομών από την τοπική αγορά!».

Γυρνώντας το χρόνο πίσω και απευθυνόμενη στη διοίκηση του δήμου, η Δ.Σ.Ε.Α. σημειώνει πως «πέρυσι τέτοιο καιρό που η βουλή κύρωνε τη σύμβαση παραχώρησης του 100% των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΕ στον Λάτση και με ειδική νομοθετική ρύθμιση δίνονταν η άδεια στον επενδυτή για να λειτουργήσει ΚΑΖΙΝΟ στο χώρο του Ελληνικού δεν έβγαλαν ''κιχ''. Κατακεραύνωναν και ειρωνεύονταν οποιονδήποτε μιλούσε για την ανάγκη προστασίας των αρχαιοτήτων ή της υφιστάμενης υψηλής βλάστησης στην περιοχή της επένδυσης και ζητούσαν άρον - άρον την έναρξη της επένδυσης».

Τέλος, η Δημοτική Συνεργασία τονίζει: «Δεν λένε κουβέντα για τις άμεσες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της επένδυσης. Για την τερατώδη δόμηση, τη νέα πόλη που θα δημιουργηθεί στα νοτιοανατολικά προάστια για τα τσιμεντένια τείχη που θα αναγερθούν περιμετρικά του αεροδρομίου, για τα MALL που θα πνίξουν την τοπική αγορά, για την τσιμεντοποίηση της παραλίας».

Δείτε τα video με τις τοποθετήσεις του επικεφαλής της Δ.Σ.Ε-Α Χρήστου Κορτζίδη και του Βασίλη Βάσσιου στο δημοτικό συμβούλιο της 2ας Αυγούστου 2017 για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) για το Ελληνικό:




Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου