Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Φωτορεπορτάζ & video από την παρουσίαση του βιβλίου «Ακύμαντοι» του Νίκου Σκορίνη στο «Καλλίπολις»

Ένα καθυστερημένο ρεπορτάζ (λόγω τεχνικών προβλημάτων με την επεξεργασία των video) για την όμορφη εκδήλωση του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», στην οποία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Ακύμαντοι» του Νίκου Σκορίνη.
 

Το βιβλίο παρουσίασαν ο ποιητής Γιώργος Μπλάνας και ο δημοσιογράφος Θάνος Σιαφάκας, τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Ντίνα Μπατζιά, ενώ για το βιβλίο μίλησε και ο συγγραφέας.

Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της Ομάδας Λειτουργίας του Χώρου ο Δημήτρης Βάσσιος που μίλησε για αυτά που γίνονται στο «Καλλίπολις» και τις φιλοδοξίες του εγχειρήματος.

Στη συνέχεια, παίρνοντας το λόγο η Ντίνα Μπατζιά, μεταξύ άλλων, τόνισε:


«Σας ευχαριστούμε όλους που είστε εδώ απόψε, ιδιαιτέρως τους οικοδεσπότες, σε έναν χώρο καινούριο, Πολιτισμού και Αλληλεγγύης, που δημιουργήθηκε από μία αξιέπαινη πρωτοβουλία και χάρη στη δύναμη, το πείσμα και την αυτενέργεια πολιτών, κι όχι υπηκόων, αυτονόητα έχετε την πλήρη στήριξή μας.

Όμορφη Πόλη ή το Τσανάκαλε
ή η Ιδεώδης Πολιτεία του Πλάτωνα. "Καλλίπολις". Σημειολογία. Συμβολικός ο χώρος, σε συμβολική ημέρα. Είμαστε εδώ ένα χρόνο από την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου "Ακύμαντοι" του Νίκου Σκορίνη, στο Βυζαντινό Μουσείο.

Ένα πολιτικό μυθιστόρημα, με σχεδόν αστυνομική πλοκή, με το οποίο αυτοξεναγήθηκα μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιστορία του τόπου μου, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα.

Προφανώς ο Σκορίνης, όπως συμβαίνει στην Τέχνη, δίνει σήματα μέσα από την ιστορία και τους ήρωες, και προφανώς ο καθένας μας αντιλαμβάνεται και κρατά όσα θέλει και μπορεί… προσωπικά κρατώ τον ρομαντισμό, τον ιδεαλισμό μες στο Κακό, κυρίως το αριστερό ήθος και τη συνείδηση που διακρίνει τον ίδιο τον Σκορίνη, δεν θα μπορούσε να το κρύψει μέσα από λογοτεχνικά ευρήματα ή τη δομή του πολιτικού θρίλερ. Νιώθω περήφανη που τον γνωρίζω κι έχω έναν τέτοιο σύντροφο… δηλώνω δε έκθαμβη που προλαβαίνει ο νους του να περάσει από το ταξίδι της ημέρας, σε εκείνο της νύχτας και να γράψει…

Αλλά επειδή εδώ είμαι για να συντονίσω τη συζήτηση, να περάσουμε στους ομιλητές μας, αφού πρώτα επαναλάβω τη φράση του Νίκου για το δεύτερο αυτό "παιδί" του, πως "όραμά μας το Εγώ να προσφέρει ένα άσπρο τριαντάφυλλο στο Εμείς", και αφού του πω, αφού μας πω, αλίμονο σε όσους έζησαν ακύμαντοι, "Αλίμονο στους Ακύμαντους", Νίκο.».




 Η ανακοίνωση του «Καλλίπολις» για την εκδήλωση:

«Ένα μεγάλο μπράβο στην Ομάδα Βιβλίου του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης "Καλλίπολις" για τη χθεσινή διοργάνωση & επιτυχία της παρουσίασης του βιβλίου "Ακύμαντοι" του Νίκου Σκορίνη.

Συγχαρητήρια και στην Ομάδα Λειτουργίας του "Καλλίπολις" για την άψογη οργάνωση του "πριν" & του "after" της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα:
τον ποιητή Γιώργο Μπλάνα & τον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα για την παρουσίαση του βιβλίου,
τη δημοσιογράφο Ντίνα Μπατζιά για τον συντονισμό της εκδήλωσης
& φυσικά τον συγγραφέα Νίκο Σκορίνη για την παρουσία & συμμετοχή του.


Και βέβαια ευχαριστούμε όσους και όσες παρευρέθηκαν και τους/τις περιμένουμε και στις άλλες δραστηριότητες του "Καλλίπολις".».


 

 





 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου