Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

H ταινία "Οι Γέφυρες του Μάντισον" στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης "Καλλίπολις", την Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 9.00μμ

Με την ταινία του Clint Eastwood "Οι Γέφυρες του Μάντισον - The Bridges of Madison County" συνεχίζει τις δοκιμαστικές προβολές η Ομάδα Κινηματογράφου του Χώρου Πολιτισμού & Αλλυλεγγύης "Καλλίπολις", την Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 9.00μμ.

Οι δοκιμαστικές προβολές ολοκληρώνονται με την ταινία του Κώστα Γαβρά "Το τσεκούρι" την Πέμπτη 29 Ιουνίου στην αυλή του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης (Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό - Χάρτης).

Πριν από την προβολή, στις 7.30μμ, θα γίνει η δεύτερη συνάντηση της Ομάδας Κινηματογράφου, προκειμένου να οργανώσει το πρόγραμμα προβολών του Ιουλίου.


Σκηνοθεσία: Clint Eastwood
με τους: Meryl Streep, Clint Eastwood

Λίγα λόγια για την ταινία από το cine.gr:


Ο Clint Eastwood στο σκηνοθετικό τιμόνι αυτής της ταινίας, αφήνει για λίγο τους ρόλους των λιγομίλητων καουμπόηδων ή των σκληροτράχηλων αστυνομικών που τον έκαναν διάσημο (“where eagles dare”1968, “dirty Harry” 1971, “Magnum Force”1973, “the Enforcer”1976, “the outlaw Josey Wales”1976) και καταπιάνεται με ένα ρομαντικό δράμα βασισμένο στο βιβλίο του Robert James Waller.

Τη διασκευή του σε σενάριο αναλαμβάνει ο Richard LaGravenese (συγγραφέας του “The Fisher King”1991 και σεναριογράφος του “a little Princess”1995. Πιο γνωστός όμως είναι ως σεναριογράφος του “the mirror has two faces”1999, μια ταινία με εμπορική και εισπρακτική επιτυχία).

Η υπόθεση του “the Bridges of Madison County” είναι απλή και γι΄ αυτό ίσως τόσο αληθινή. Στις οθόνες διαδραματίζεται η ιστορία της Francesca Johnson (Meryl Streep), νοικοκυρά, σύζυγος και μητέρα δύο έφηβων παιδιών στην Αϊόβα, που αισθάνεται όλο και πιο κουρασμένη από τη ρουτίνα του ρόλου της και την αδιαφορία των παιδιών της, περιμένοντας με λαχτάρα το πανηγύρι που θα απομακρύνει για τέσσερις μέρες τα παιδιά της και τον άντρα της, αφήνοντάς την μόνη.


Βέβαια, η Francesca δεν μένει τελικά μόνη της, αφού γνωρίζει τον Robert Kincaid (Clint Eastwood), φωτογράφο, τον ερωτεύεται, περνάει τέσσερις μέρες μαζί του, ανακαλύπτει την άλλη γυναίκα που κρύβεται μέσα της (Francesca: “and in that moment, everything I knew to βe true about myself up until then was gone. I was acting like another woman, yet I was more myself than ever before”) και κρατάει στην καρδιά της την αγάπη μέχρι να πεθάνει, κάνοντας συνειδητοποιημένα τις επιλογές της στη ζωή.

Σίγουρα στα θετικά στοιχεία της ταινίας συγκαταλέγεται η σκηνοθεσία του Clint Eastwood. Παρουσιάζοντας την ιστορία του σε δύο αφηγηματικά επίπεδα διηγείται παράλληλα τις αντιδράσεις των παιδιών της Francesca όταν μαθαίνουν για την εξωσυζυγική σχέση της μητέρας τους μετά το θάνατό της και πώς αυτή η γνώση βοηθάει να ξεκαθαρίσουν τη δική τους ζωή και τον έρωτα της Francesca με τον φωτογράφο. Στη δεύτερη ιστορία βέβαια, ρίχνει φανερά το μεγαλύτερο βάρος και δικαιώνεται.


Για περισσότερα πατείστε εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου