Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Όταν αυτοί φωτίζουν το σήμα της Ολυμπιακής με φιέστες, εμείς ρίχνουμε φως σε ερωτήματα που καίνε τους πολίτες (video)


Το κείμενο που ακολουθεί είναι από τη σελίδα του facebook "Αναγέννηση του ΠΟΛΚΕΟΑ" (Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας).

Αναρτήθηκε βέβαια πριν δυο εβδομάδες, αλλά διατηρεί στο ακέραιο την αξία του καθώς:
1. δίνει κάποια στοιχεία, άγνωστα μέχρι πρόσφατα στους περισσότερους και
2. ρίχνει φως για τον τρόπο που οι "πρωταγωνιστές" διαχειρίζονται επικοινωνιακά την κοινή γνώμη.


Διαβάστε το και, μετά το video, δείτε και μια πολύ ενδιαφέρουσα παλαιότερη ιστορία και κάποια επίκαιρα ερωτήματα.

Με ανακοίνωσή του μέσω facebook το ΠΟΛΚΕΟΑ μάς γνωστοποίησε για τα... "Εγκαίνια" (!!!) του σήματος της Ο.Α. στην Αργυρούπολη.
Επί δυο μήνες μάς "βομβάρδισαν" με συνεχείς αναρτήσεις και συνεντεύξεις, ο Κωνσταντάτος και ο Τσατσαράγκος στα προσωπικά τους προφίλ για την ανακαίνιση του σήματος στην Βουλιαγμένης.
Μάλιστα ο Κωνσταντάτος κομπάζει ότι έλαβε ...3000 (!!!) like από τους ψηφοφόρους του... για την πρωτοβουλία του (;;;) -ξεχνώντας να τονίσει ότι μπορεί να ετοιμάζεται να... κόψει κορδέλα-, αλλά η πρωτοβουλία ανήκει αποκλειστικά στο Δ.Σ του ΠΟΛΚΕΟΑ, που τον Μάη του 2014 είχε αποτανθεί στον τότε δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστο Κορτζίδη να διασώσει το σήμα, ο οποίος και αποδέχτηκε το αίτημα και μάλιστα με έξοδα του δήμου.
Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε την πρεμούρα του σημερινού δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης να οικειοποιηθεί την πρωτοβουλία και όλο το έργο, και κάλεσε τον αγαπημένο του σταθμό ΣΚΑΪ, να προβάλει την κοινή του συνέντευξη με τον ομογάλακτό του δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ξεχνώντας να αναφέρουν και οι δυο τους, την συμβολή του ΠΟΛΚΕΟΑ, τόσο σαν πρωτοβουλία, όσο και με την καταβολή χρηματικού ποσού, γύρω στα 5000 ευρώ, για την συντήρηση του σήματος.
Απλά θυμήθηκαν μόνο τα ραντεβού τους κάτω από το "τοτέμ" της Ο.Α..
Όμως το θέμα θα εξακολουθήσει να μας απασχολεί το επόμενο διάστημα.
Εμείς, για γνώση των συναδέλφων της Ο.Α., γνωστοποιούμε την συνέντευξη των δημάρχων που κέρδισαν σε δημοτικότητα, ενώ αγνοήθηκε το ΠΟΛΚΕΟΑ.
Σημεία των καιρών η... έλλειψη πολιτισμού...;;;

Σημείωση: Το video είναι από το επίσημο site του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης που διέσωσε την εκπομπή... του ΣΚΑΪ, με το... "τοτέμ" της Ο.Α...
 

Οι συμβολισμοί μένουν και ο επικοινωνιολόγος κ. Κωνσταντάτος το γνωρίζει πολύ καλά:

Ο μοναδικός και πρώτη φορά Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης με τον συνάδελφό του των 3Β κ. Κωνσταντέλλο, πρώην πιλότο της Ολυμπιακής, στη φιλόξενη οθόνη του φιλαλαϊκού ΣΚΑΪ.

Εδώ δεν χρειάζεται συνωστισμός: Ούτε το ΠΟΛΚΕΟΑ που χρηματοδότησε, ούτε οι λοιποί χορηγοί (για τους οποίους δεν γνωρίζουμε τι χορήγησαν ή πόσες δουλειές με απευθείας αναθέσεις έλαβαν ή θα λάβουν), ούτε καν ο "μέντορας" δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου.

Το ΠΟΛΚΕΟΑ και οι λοιποί χορηγοί εμφανίζονται στη δημοσιότητα λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια του φωτισμού του σήματος της ΟΑ.

Εμείς κατανοούμε το θεμιτό ενδιαφέρον του ΠΟΛΚΕΟΑ που εκδηλώθηκε με αίτημά του ήδη από τις παραμονές των τελευταίων δημοτικών εκλογών (12 Μαΐου 2014).

Αν όμως οι λοιποί χορηγοί έχουν τους δικούς τους επιχειρηματικούς λόγους (που δεν μας αφορούν), τι λόγους έχει το ΠΟΛΚΕΟΑ να συμμετάσχει στη φιέστα του κ. Κωνσταντάτου με τα... εγκαίνια του φωτισμού;

Δεν γνωρίζει ο πρόεδρος του ΠΟΛΚΕΟΑ κ. Τσατσαράγκος ότι ο κ. Κωνσταντάτος είναι ο πλέον πρόθυμος και άνευ όρων (όπως και εκ των υστέρων αποδείχτηκε για τους πιο δύσπιστους) υποστηρικτής των επενδυτικών σχεδίων στο πρώην αεροδρόμιο;

Δεν γνωρίζει ο κ. Τσατσαράγκος ότι ο κ. Κωνσταντάτος με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις χαρακτήριζε γραφικά τα αιτήματα οποιουδήποτε διεκδικούσε να χαρακτηριστούν μνημεία κτήρια και τεχνικές εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού;

Δεν γνωρίζει ο κ. Τσατσαράγκος ότι ο κ. Κωνσταντάτος είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικό ΑΕ, η οποία από τη μια μεριά παραχωρούσε τη μισή παραλία του Ελληνικού σε ιδιώτες κι από την άλλη έστελνε "ραβασάκια" έξωσης από τον χώρο σε πολιτιστικούς συλλόγους, σε φορείς φροντίδας ΑμεΑ κλπ;

Δεν γνωρίζει ο κ. Τσατσαράγκος ότι ο κ. Κωνσταντάτος ήταν μέλος του ΔΣ της Ελληνικό ΑΕ, όταν η θυγατρική τού ΤΑΙΠΕΔ με τρεις επιστολές (Δεκέμβριος 2015 - Ιανουάριος 2016) ζητούσε την απομάκρυνση του ΠΟΛΚΕΟΑ από το πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, όπου φιλοξενείται το μουσείο με πάνω από 20 χιλιάδες αντικείμενα ιστορικής αξίας για την ιστορία της ελληνικής αεροπορίας;


Τα γνωρίζει όλα αυτά ο κ. Τσατσαράγκος!

Εκείνο που εμείς δεν κατανοούμε είναι πώς συμμετέχει σε μια φιέστα φωτισμού προκειμένου να μείνουν στο σκοτάδι οι όποιες απαντήσεις (αν υπάρχουν) στα παραπάνω ερωτήματα, τα οποία διαχρονικά θέτει και το ίδιο το ΠΟΛΚΕΟΑ.

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου