Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Περισσότερα παιδιά και κονδύλια στους βρεφονηπιακούς - Τι πρέπει να προσέξετε με το εκκαθαριστικό της εφορίας

Πάνω από 205 εκατ. ευρώ κατευθύνονται φέτος στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», με αποτέλεσμα να καλύπτονται πλέον 100.000 παιδιά ηλικίας ως 4 ετών.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Θεόδωρος Γκοτσόπουλος στο Κόκκινο και τους Προκόπη Αγγελόπουλο και Γιώργο Τραπεζιώτη, ενώ τόνισε ότι το εκκαθαριστικό της εφορίας περιλαμβάνεται στα δικαιολογητικά για την ένταξη στο πρόγραμμα.


Η προκήρυξη αναμένεται να γίνει με ΚΥΑ στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, είπε ο κ. Γκοτσόπουλος, σημειώνοντας ότι οι οι γονείς θα έχουν στη διάθεσή τους 15 ημέρες για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, αφού συγκεντρώσουν τα απαιραίτητα δικαιολογητικά, μεταξύ τους και το εκκαθαριστικό της εφορίας.

Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο από πόρους του ΕΣΠΑ και καλύπτεται σε μεγάλο μέρος του από εθνικούς πόρους.

Για φέτος η χρηματοδότηση αυξήθηκε στα 205 εκατ. ευρώ περίπου, από 193 εκατ. ευρώ πέρυσι, έτσι ο αριθμός των παιδιών που θα καλύψει θα φτάσει τις 100.000, από 92.000 πέρυσι αντίστοιχα.

Στόχος είναι, σε συνδυασμό με την δημιουργία παιδικών σταθμών σε περιοχές της περιφέρειας όπου καταγράφηκε το φαινόμενο δικαιούχοι μητέρες να μην βρουν θέση για τα παιδιά τους, το 2018 να υπάρχει πλήρης κάλυψη του συνόλου των παιδιών.

Αναλυτικά, η δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» που αφορά την δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων 2 μηνών - 4 χρονών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, των παιδιών έως 12 ετών σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και των παιδιών - εφήβων - ατόμων ΑΜΕΑ σε αντίστοιχες δομές, αρχίζει φέτος νωρίς, εντός του Μαΐου.

Στόχος η ολοκλήρωση των διαδικασιών τον Ιούνιο, έτσι ώστε οι γονείς να έχουν την άνεση χρόνου να επιλέξουν τον σταθμό που επιθυμούν. Άλλωστε είναι πάγια και έντονη η επιθυμία των μητέρων αλλά και των φορέων ώστε η διαδικασία αυτή να τελειώνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα για να μπορεί να γίνεται ένας πιο σοβαρός προγραμματισμός απ όλους.

Η ΕΕΤΑΑ ενημερώνει τις μητέρες να προετοιμαστούν ώστε όταν θα δημοσιευτεί η πρόσκληση μέσα στο μήνα να μπορέσουν, εντός της προθεσμίας που προβλέπεται, να καταθέσουν εγκαίρως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να είναι έγκυρες οι αιτήσεις τους.

Οι μητέρες θα πρέπει να έχουν:

- Την πράξη προσδιορισμού φόρου, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν καταθέσει την φορολογική τους δήλωση έτους 2016 (1/1/2016 - 31/12/2016).
- Το προσωπικό ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών τους για τα οποία θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους.
Όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την συμμετοχή στο πρόγραμμα θα περιγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση που θα αναρτηθεί εντός του Μαΐου στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr). Εκεί μπορούν να διαβάσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν τη συγκεκριμένη δράση.

Η ενημέρωση και η συνεργασία όλων είναι απαραίτητες ενέργειες για την σωστή, γρήγορη και αποτελεσματική ολοκλήρωση των διαδικασιών του προγράμματος για πρώτη φορά φέτος μέσα στον Ιούνιο. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.

στο κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου