Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Άλλαξε... εμβαδόν το πάρκο που "μετακινείται" από εργολαβία σε εργολαβία με απ' ευθείας ανάθεση στον ίδιο εργολάβο & χορηγό


Αυτό είναι το παρκάκι Καζαντζάκη στην Αργυρούπολη (και όχι στο Ελληνικό, όπως έγραφε ο δήμαρχος όταν διαφήμιζε τις "εργασίες φυτοτεχνικής διαμόρφωσής του" μαζί με την πλατεία στο Σήμα της Ολυμπιακής).

Ένα πολύ μικρό παρκάκι με μεγάλα πεύκα και μερικούς θάμνους, ανάμεσα στο νεκροταφείο του Ελληνικού και το Α' Στάδιο Αργυρούπολης - εκεί που ενώνονται η Αναπαύσεως με την Τριπόλεως (Αργυρούπολης) και τη Χρ. Τραπεζούντος.


Το παρκάκι, το βρήκα μετά από ψάξιμο, όμως... άλλα είναι αυτά που με μπερδεύουν και εξηγούμαι:

Πότε πήρε η αγαπημένη μας χορηγός ονόματι "ΚΗΠΩΝ ΟΔΟΣ ΕΠΕ" τα 17.795 ευρουλάκια για την Πλατεία στο Σήμα της Ολυμπιακής (που είναι και χορηγία του "πλαίσιο") και για την Πλατεία Καζαντζάκη στην Αργυρούπολη (που λέγανε ότι είναι στο Ελληνικό) με απευθείας ανάθεση;

Πάντως ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα στην Πλατεία Καζαντζάκη.

Και να πάλι τώρα άλλα 24.295 ευρόπουλα, πάλι στην αγαπημένη "ΚΗΠΩΝ ΟΔΟΣ ΕΠΕ", πάλι με απευθείας ανάθεση, πάλι για την Πλατεία Καζαντζάκη, αλλά αυτή τη φορά ντουέτο με το παρκάκι στο MEGA AB...

Καταλάβατε τίποτα;;;

Ούτε κι εγώ κατάλαβα κι έτσι το έψαξα λίγο στη διαύγεια...

Και έχουμε:

Στην πρώτη ανάθεση στην "ΚΗΠΩΝ ΟΔΟΣ ΕΠΕ" (από 7.12.2016) "Εργασίες φυτοτεχνικής διαμόρφωσης και εγκατάστασης αρδευτικού δικτύου σε χώρους πρασίνου":
17.795 ευρω με ΦΠΑ που περιλαμβάνει:
Α. Πλατεία στο Σήμα Ο.Α. (1000 τ.μ.) και
Β. Πλατεία Καζαντζάκη (450 τ.μ.).

Στην Πλατεία Καζαντζάκη δεν έχει γίνει τίποτα στην έκταση των 450τ.μ.

Στη δεύτερη ανάθεση και πάλι στην "ΚΗΠΩΝ ΟΔΟΣ ΕΠΕ" (από 4.5.2017) "Εργασίες φυτοτεχνικής διαμόρφωσης και εγκατάστασης αρδευτικού δικτύου σε χώρους πρασίνου":
24.295 ευρω με ΦΠΑ που περιλαμβάνει:
Α. Πάρκο στη Βενιζέλου & Βουλιαγμένης, δηλ. στο ΑΒ, (1220 τ.μ.) και
Β. Πλατεία. Καζαντζάκη (780 τ.μ.).
Ξανά η Πλατεία Καζαντζάκη που στην πρώτη ανάθεση ήταν 450 τ.μ., αλλά στη διαδρομή από το Σήμα μέχρι το ΑΒ μεγάλωσε και έγινε 780 τ.μ. (!!!)

 
Πάλι δεν τα κατάλαβα όλα...

Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι η "ΚΗΠΩΝ ΟΔΟΣ ΕΠΕ" έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας!!!

Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να καταλάβω γιατί τα πάρκα ξεράθηκαν όλα σε 2,5 χρόνια και πληρώνουμε πάλι ένα σκασμό χρήματα μέσα σε τέτοια κρίση;;;


Και δεν ζητώ τη βοήθεια από τον εργολάβο και χορηγό που τη δουλειά του κάνει, αλλά από τη δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης που οφείλει να απαντά με σαφήνεια στον έλεγχο που τής ασκείται.

 
 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου