Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Η Ρουγγέρη προλόγισε το παραμύθι του Σ. Μαντζουράνη «Όταν τα χρώματα και οι ήχοι έβαλαν φυλακή τα δάκρυα» (video)

της Εριέλλας Χρυσού


Ο συγγραφέας Σωκράτης Μαντζουράνης παρουσίασε το παραμύθι του «Όταν τα χρώματα και οι ήχοι έβαλαν φυλακή τα δάκρυα» που
κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Καμπύλη» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ιμβρίων.

Απόσπασμα του παραμυθιού διάβασε η Κάρμεν Ρουγγέρη, ενώ παιδιά των τμημάτων Ζωγραφικής και Χορού του Συλλόγου Ιμβρίων πλαισίωσαν την εκδήλωση με χορευτικά.

Το παραμύθι είναι το τέταρτο βιβλίο του συγγραφέα, ενώ το προηγούμενό του παραμύθι «Το χωριό του όλοι μαζί» ενέπνευσε την ονομασία του Συντονιστικού Δικτύου Αλληλεγγύης που ιδρύθηκε πρόσφατα στη Μυτιλήνη που έχει σκοπό την προώθηση της κοινοτικής αλληλεγγύης και στήριξης.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη μίλησε στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr για το βιβλίο, τονίζοντας πως είναι γραμμένο με αίσθημα και συγκίνηση, επίκαιρο και πρωτότυπο.


Η ευαισθησία του βιβλίου μπορεί να αγγίξει τα παιδιά, εξήγησε, τόσο για το περιεχόμενό του, όσο και για τον όμορφο τρόπο που είναι γραμμένο, ενώ επαίνεσε το συγγραφέα που αποφάσισε να καταπιαστεί με ένα τόσο επίκαιρο θέμα όπως το προσφυγικό.

Ο Σωκράτης Μαντζουράνης δήλωσε πως το παραμύθι του δεν είναι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους, καθώς το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει είναι πως αν σωθούν τα παιδιά, υπάρχει ελπίδα.


Έχοντας βιώσει έντονα τις δυσκολίες των προσφύγων στην πατρίδα του τη Λέσβο, έχοντας παρακολουθήσει τον αγώνα που δίνουν τα παιδιά για να επιβιώσουν και να έχουν μια ευκαιρία στο αύριο, εμπνεύστηκε από την πραγματικότητα και θέλησε να εκφράσει μέσα από το γράψιμο του την παρότρυνση να προσπαθήσουν όλοι για να έχουν τα παιδιά αυτά τις ευκαιρίες που τους αξίζουν.

«Εμείς οι μεγάλοι πρέπει να σκεφτούμε πως δεν κάναμε πολλά πράγματα σωστά, ώστε να ζήσουν αυτά τα παιδιά καλά, γιατί τον κόσμο που τους κληροδοτήσαμε, δεν τον αξίζουν».



nstv.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου