Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Μοσχάτο: Η ταινία «Dark Horse» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 9 Απριλίου στις 8.00μμ

Η δεύτερη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης της Μεσοποταμίας για το μήνα Απρίλιο θα είναι το φιλμ «Dark Horse» του James Napier Robertson (2014, Έγχρωμο, 124').

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 9 Απριλίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί
σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Λίγα λόγια για την ταινία:


Η ταινία διηγείται την ιστορία του Genesis, o οποίος πάσχει από διπολική διαταραχή σύμφωνα με την "ιατρική" διάγνωση. Είναι όμως και ιδιοφυΐα στο σκάκι, όσο και χαρισματικός δάσκαλος.

Με την καθοδήγησή και την εποπτεία του, τα παρατημένα από την κοινωνία παιδιά, της απόκληρης κοινότητάς του θα δώσουν τη μάχη να ανατρέψουν τα δεδομένα που τα έχουν καταδικάσει να βρίσκονται στο περιθώριο. Τίποτα όμως δεν είναι τόσο απλό ή τόσο σύνθετο στην ανθρώπινη ζωή...

Ο σκηνοθέτης James Napier Robertson αρνείται να διαβεί τα γνώριμα μονοπάτια των κινηματογραφικών, ακαδημαϊκών κυρίως, βιογραφιών, και με όπλο την πολύ καλή ερμηνεία του Cliff Curtis, κερδίζει σε αληθοφάνεια και πειστικότητα.

 
Το event στο facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου