Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Πάρκο Παπαφλέσσα: Τα αγριόχορτα σκέπασαν τα παγκάκια, σε λίγο θα κάνουν αόρατο και τον άστεγο (φωτογραφίες)

Λίγες μέρες πριν το Πάσχα και δυο εβδομάδες πριν το πανηγύρι του Θωμά, ολοκληρώθηκε η "τοποθέτηση νέου ηλεκτροφωτισμού" στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Ελληνικό.

Στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης τίποτε πια δεν γίνεται τυχαία και ιδιαίτερα όταν επέρχονται εθνικαί εορταί και άλλοι εορτασμοί μεγάλων γεγονότων, οπότε το αυτονόητο, δηλ. η υποχρέωση συντήρησης και αναβάθμισης της δημόσιας περιουσίας μετατρέπεται σε γεγονός μείζονος σημασίας και -βεβαίως- αθροίζεται στα "νέα έργα" της δημαρχίας Κωνσταντάτου.


Περί αυτού θα επανέλθουμε, καθώς η δημοτική αρχή δεν μας αφήνει σε ησυχία, διότι μας θυμίζει τους χώρους του Δήμου που -ενδεχομένως- έχουν επαρκή φωτισμό, αλλά τους τρώει το σκοτάδι της απαξίωσης, γιατί εκεί δεν γίνονται γιορτές και πανηγύρια, δεν συρρέουν τα πλήθη.

Μια τέτοια περίπτωση παρουσιάσαμε χθες με την κατάντια του Μαρίνειου Μορφωτικού Κέντρου στη Χαλδείας, όπου -εκτός του ότι δεν γίνονται παράτες- πλέον έχουν κοπεί και οι παραστάσεις που έδιναν τα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα του Δήμου μας.

Μια άλλη περίπτωση που σας παρουσιάζουμε σήμερα, είναι το Πάρκο Παπαφλέσσα, όπου δεν προβλέπεται να γίνουν γιορτές και πανηγύρια και -πέραν της άλλης απαξίωσης- τα αγριόχορτα έχουν σκεπάσει τα παγκάκια και κινδυνεύουν να καλύψουν και τον άστεγο.

Και δεν γνωρίζουμε πότε θα αρχίσουν οι αρουραίοι και τα φίδια να κυνηγάνε τους περίοικους, αν η δημοτική αρχή παραμείνει άπραγη ασχολούμενη με τις (όμορφες) τιρκουάζ γούρνες στο... βουνό.


Οι φωτογραφίες με τον φακό της Τζίνας Κονδύλη:



 

 

 



Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου