Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Άρχισε το Ποντιακόν Πανοΰρ στα Σούρμενα: Αποκλειστικές πληροφορίες & εκτιμήσεις για την καυτή κορύφωσή του


Το Ποντιακόν Πανοΰρ στα Σούρμενα, που ξεκίνησε χθες και θα κορυφωθεί την Κυριακή, θα επισκεφθεί -σύμφωνα με εντελώς ανεπιβεβαίωτες, αλλά πιθανόν ενδιαφέρουσες πληροφορίες- ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «ο πρόεδρος της ΝΔ απέστειλε επιστολή στον ομογενή κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο με την οποία του εύχεται καλό ταξίδι στην πέμπτη αποστολή του στο διάστημα».

«Είναι μεγάλη τιμή για κάθε Έλληνα που, ως άξιο τέκνο του Πόντου, πήρες για πρώτη φορά μαζί σου στο Διάστημα την ελληνική σημαία το 2002», τονίζει στην επιστολή ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ιστολογίου μας τον καλεί κατά την επιστροφή του την Κυριακή του Θωμά να προσγειωθεί στην Πλατεία Σουρμένων.

Κύκλοι από την οδό Πειραιώς διαρρέουν ότι τον κ. Μητσοτάκη θα συνοδεύουν ο Αντώνης Ρέμος -ο οποίος όμως δεν θα τραγουδήσει, γιατί δεν είναι Πόντιος- και η Τατιάνα Στεφανίδου -η οποία όμως δεν θα παρουσιάσει την εκδήλωση, παρά την ποντιακή καταγωγή της.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο γνωστός διαχρονικός παρουσιαστής των εκδηλώσεων του πανηγυριού, ο οποίος πέρυσι τα έψαλε καταλλήλως στον τότε υπουργό Νίκο Φίλη, ο οποίος αμφισβήτησε την κατάληψη του διαστήματος από τον Πόντιο κοσμοναύτη.

Φέτος όμως ο παρουσιαστής ετοιμάζει το σούβλισμα του ευτραφούς πρώην υπουργού, για να τιμήσει έτσι την παρουσία του αυριανού πρωθυπουργού, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του στη μεγαλύτερη γιορτή των Ποντίων θα αιφνιδιάσει για ακόμα μια φορά τον Τσίπρα ζητώντας εκλογές.

Τον κ. Μητσοτάκη θα υποδεχθεί με τιμές αρχηγού κράτους και θα συνοδεύει μετά βαΐων, κλάδων και καμερών η Αυτού Μεγαλειότης και Δήμαρχος της Πόλης κ. Ιωάννης Κωνσταντάτος.

Τύφλα νάχει η υποδοχή που τού επιφύλαξε σε Δημοτικά Σχολεία της Αργυρούπολης, όπου ο Κυριάκος ενημερώθηκε από τους δασκάλους για το Μοντεσκιέ και τον Ρουσσώ, ενώ δίδαξε τους μαθητές και τους δασκάλους για το "Σπίτι του Βολταίρου" στο Παρίσι, για το σπίτι του Χριστοφοράκου στο Μόναχο, καθώς και για την υγιή επιχειρηματικότητα της Siemens.


Τον κ. Κωνσταντάτο θα συνοδεύουν ο άφαντος μέχρι τώρα συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά κ. Γιώργος Μουρούτης, ο οποίος θα επιμείνει στην απομάκρυνση του Κορτζίδη από την πλατεία και ο αντιδήμαρχος Λάζαρος Τογρίδης ομού μετά του Δεξιού Ψάλτου, οι οποίοι λόγω επαγγέλματος γνωρίζουν καλά το "έχουμε παπά, ας θάψουμε πεντέξι".

Ο κ. Κωνσταντάτος κατά τον χαιρετισμό του -αφού ξαναδηλώσει "απόψε είμαι Πόντιος"- θα υποσχεθεί ότι από τη νέα σεζόν ο Αθλητικός Σύλλογος Σουρμένων θα παίζει στο
Amsterdam Arena και ότι ο ίδιος -προκειμένου να αποκρούσει τον δήμαρχο Γλυφάδας που θέλει να προσαρτήσει το Άνω Ελληνικό στην Ευρυάλη- θα κάνει εκεί Υπερσύγχρονο, Υπόγειο και Ευρωπαϊκών προδιαγραφών Σταθμό Διαχείρισης & Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και γκαράζ του Δήμου.


Ο κ. Κωνσταντάτος θα ζητήσει από τον πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου να αφήσει το Ποντιακό Μουσείο να ρημάξει -όπως ο ίδιος άφησε ρημάξει το Μαρίνειο στη Χαλδείας- και ότι θα το χτίσει ο ίδιος από την αρχή -όπως θα κάνει και με το Μαρίνειο του Κάτω Ελληνικού.

Θα υποσχεθεί μάλιστα
ότι θα το μετονομάσει σε "Μουσείο η Παναγιά Σουμελά, κατασκευάσθηκε επί Δημαρχίας Γιάννη Κωνσταντάτου" - όπως υποσχέθηκε ο Μελισσανίδης για το "Αγιά Σοφιά" στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μάθε, Γιώργο μου, τι πάει να πει
"πέσανε να μας φάνε"...
Ο κ. Κωνσταντάτος θα ζητήσει -δημόσια- ένα από τα πρώτα νομοθετήματα του Κυριάκου, ως πρωθυπουργού, να αφορά τον κλάδο της υγείας και να μεταφέρει στους δημάρχους και τους ειδικούς συνεργάτες τους την αρμοδιότητα της διάγνωσης "άρρωστων ανθρώπων και λοιπών νοσηρών πλασμάτων", της αποκομιδής και μεταφοράς τους στο Δαφνί, στο Δρομοκαΐτειο,
καθώς και στη Φωλιά του Κούκου.
 
Off the record πάντως, ο κ. Κωνσταντάτος θα πει στον κ. Μητσοτάκη ότι έρχεται δεύτερος, καθώς ο ίδιος ήδη από το 2014, ως δήμαρχος, ήταν ο πρώτος που είχε υποδεχθεί τον Πόντιο κοσμοναύτη διαμορφώνοντας και καλλωπίζοντας κατάλληλα τα παρτέρια της πλατείας.

Θα ζητήσει μάλιστα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα από τα πρώτα έργα του ως πρωθυπουργού να είναι η χρηματοδότηση της ανακατασκευής των παρτεριών της Πλατείας Σουρμένων.

Και θα του εξηγήσει ότι για την ανάπλαση των παρτεριών -και γενικότερα της δημοτικής περιουσίας- οι αρμοδιότητες των χορηγών σκοντάφτουν στους περιορισμούς της ισχύουσας νομοθεσίας.

Η φωτογραφία από την "νοσηρή & άρρωστη"
"Τσούχτρα του Ελεύθερου Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου