Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Κατά του Γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή η Διαδημοτική Επιτροπή Υμηττού

Την αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη κατασκευή γηπέδου 35.000 θέσεων, στον χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδίου, για την ΠΑΕ
Παναθηναϊκός, εξέφρασε ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλ. Αποστολόπουλος, το σύνολο σχεδόν των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου και εκπρόσωποι φορέων από όμορους Δήμους, κατά την εκδήλωση που διοργανώθηκε στο δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού.

Όπως τονίσθηκε οι εξαγγελίες για το γήπεδο φαίνεται ότι «εκφράζουν μια γενικότερη αλλαγή πολιτικής, η οποία συνδέεται επίσης με σχέδια περιορισμού της προστασίας του όρους Υμηττού σύμφωνα με το Π.Δ187/2011.


Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης και δημοσίευσης της στρατηγικής περιβαλλοντικής μελέτης, την οποία η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παραδώσει για το Υμηττό, δεν φαίνεται να είναι τυχαία αφού η περιβαλλοντική μελέτη θα μπορούσε να οδηγήσει την κρίση του ΣτΕ, στην μη ακύρωση του υπάρχοντος Π.Δ187/2011 και συνεπώς να ματαιωθούν όλα τα σχέδια για το γήπεδο και την καταστροφή του Πάρκου στο Γουδή».

Ταφόπλακα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή το γήπεδο


Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της Διαδημοτικής Επιτροπής για τον Υμηττό και της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, η κοινή εξαγγελία του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και του Δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη για την κατασκευή του γηπέδου στην καρδιά του Πάρκου Γουδή, αποτελεί «επίδειξη απολυταρχίας και απροσχημάτιστης περιφρόνησης προς τα στοιχειώδη των πολιτών της Αττικής και των σχετικών νόμων» και «ταφόπλακα στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή».

Όπως σημειώνεται, η σχετική εξαγγελία συνιστά παραβίαση συνταγματικών διατάξεων, παραβίαση του Π.Δ187/2011 για την προστασία του όρους Υμηττού, των διατάξεων που περιλαμβάνονται στο Ρυθμιστικό της Αθήνας (ν. 4277/2014) καθώς και άλλων νομοθετικών ρυθμίσεων, οι οποίες διαφυλάσσουν και κατοχυρώνουν το Γουδή ως Μητροπολιτικό Πάρκο αναψυχής και πρασίνου, για ολόκληρο τον Αθηναϊκό λαό.


Βασικό αίτημα της εκδήλωσης ήταν «η άμεση εξαγγελία ακύρωσης των καταστροφικών σχεδίων για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή από τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τον Δήμαρχο Καμίνη! Η Περιφερειάρχης κ. Δούρου οφείλει να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να πάρει θέση κατά του γηπέδου, ενάντια στην καταστροφή του Πάρκου Γουδή».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η κατασκευή ενός τέτοιου γηπέδου στην καρδιά του Πάρκου στο Γουδή, που θα συνοδεύεται από εμπορικά κέντρα, γκαράζ και άλλες δραστηριότητες, γειτνιάζει άμεσα με την ζώνη αμιγούς κατοικίας της περιοχής, είναι δίπλα σε τέσσερα νοσοκομεία: 401, Σωτηρία, ΓΝΑ και Γεννηματά καθώς και με την Πολυτεχνειούπολη.

«Είναι ολοφάνερο ότι η εξαγγελία για το γήπεδο συνιστά μια καθολική απειλή κατά της ποιότητας ζωής και υγείας των κατοίκων της περιοχής και όλης της Αθήνας. Θα καταστρέψει εκατοντάδες στρέμματα πρασίνου καθώς και το τελευταίο εναπομείναν τμήμα της κοίτης του ποταμού Ιλισσού. Θα σημάνει την έκρηξη μιας χωρίς προηγούμενο περιβαλλοντικής καταστροφής όπως: Κατασκευή δρόμων, κυκλοφοριακή ασφυξία και ηχορύπανση, μόλυνση της ατμόσφαιρας εκτεταμένες εκχερσώσεις και καταστροφές στο πράσινο και την βλάστηση, υποβάθμιση του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος.


Θυμίζουμε ότι τα δικαιώματα του αθηναϊκού λαού και το νομοθετικό πλαίσιο για το Γουδή, παραβιάζονται κατάφωρα, ακόμα και σήμερα, με την παράνομη διατήρηση του Μπάντμιντον, γραφείων της ΕΠΟ και άλλων κτισμάτων, παράνομων δρόμων, κυκλοφορίας οχημάτων κλπ! Θυμίζουμε ότι η παραχώρηση που έγινε στον Δήμο Αθηναίων της επίμαχης έκτασης στην οποία θέλουν να χτίσουν το γήπεδο έγιεν με τον ν. 732/1977 ο οποίος ρητά προβλέπει ότι η παραχώρηση της έκτασης γίνεται αποκλειστικά για άλσος και πράσινο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου