Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Εγκαινιάστηκε η βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, στο κτίριο του παλαιού Χημείου

Με μία λαμπρή τελετή, στην οποία κυριάρχησε η χαρά και η συγκίνηση, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο κτίριο του παλαιού Χημείου.

"Ένα σημαντικότατο κομμάτι της ιστορίας του πανεπιστημίου μας, αλλά και της χώρας, ένα στολίδι για την πόλη της Αθήνας, σήμερα "ζωντανεύει" ως χώρος Παιδείας και Πολιτισμού", ανέφερε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.


"Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη, που συγκεντρώνει πολλές χιλιάδες τόμους νομικής της ελληνικής και της διεθνούς βιβλιογραφίας", τόνισε από την πλευρά της η κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, Διονυσία Καλλινίκου.


Συμπλήρωσε, παράλληλα, ότι η βιβλιοθήκη "ανήκει στην κουλτούρα του 21ου αιώνα", καθώς ενσωματώνει πολλούς τίτλους ηλεκτρονικών περιοδικών και καθιστά εύκολη την πρόσβαση του κάθε ερευνητή.

"Αποτελεί έργο μνήμης και πνοής για τη Νομική, για τη Φυσικομαθηματική Σχολή, για τη γειτονιά, για την πόλη της Αθήνας", είπε συγκινημένη η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, Βασιλική Στρακαντούνα, "έργο που συνδέεται με το κοινωνικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο του ΕΚΠΑ".

Την τελετή πλαισίωσαν τα μουσικά σύνολα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου