Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Έντονες αντιδράσεις για την επίθεση με όπλο σε οδηγό απορριμματοφόρου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της δημοτικής αρχής, του συνόλου των δημοτικών παρατάξεων και της Ο.Μ. Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση αγνώστου, ο οποίος πυροβόλησε επανδρωμένο απορριμματοφόρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα το απόγευμα στη συμβολή των οδών Πελοποννήσου και Επτανήσου στην Αργυρούπολη, όταν άγνωστος πυροβόλησε στο τζάμι από την πλευρά του συνοδηγού και ο οδηγός που ήταν μέσα κινδύνευσε σοβαρά.


 
Η δήλωση του κ. Κωνσταντάτου:

Νοσηρά μυαλά έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές σκληρά εργαζομένων υπαλλήλων του δήμου που παλεύουν καθημερινά για την καθαριότητα της πόλης.

Πρόκειται για ενέργεια πέρα από κάθε λογική που στόχο είχε να διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας. Δόξα τω θεώ, δεν υπήρξαν θύματα. Αναμένω από την αστυνομία την διερεύνηση του περιστατικού.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης:

Απρόκλητη και αναίτια επίθεση, πιθανόν από ισχυρό αεροβόλο όπλο,  με την οποία κινδύνεψε σοβαρά η σωματική του ακεραιότητα, δέχθηκε οδηγός απορριμματοφόρου του Δήμου μας κατά την ώρα αποκομιδής απορριμμάτων.

Το περιστατικό συνέβη εχθές Δευτέρα (24 Απριλίου 2017) λίγο μετά τις 19.30 στην διασταύρωση των οδών Επτανήσου και Πελοποννήσου στην Αργυρούπολη με το όχημα σταματημένο να περιμένει την αποκομιδή των κάδων ενώ παράλληλα δεχόταν βολή στο τζάμι του συνοδηγού θρυμματίζοντας το κρύσταλλο που από τύχη δεν τραυμάτισε τον οδηγό.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την νοσηρή αυτή ενέργεια, για την οποία, ο Σύλλογος Εργατοϋπαλλήλων θα ζητήσει διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών από τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να αποκαλυφθεί και να τιμωρηθεί αρμοδίως ο υπεύθυνος που θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου μπορεί να είναι έρμαια και μέσα ικανοποίησης ψυχικά άρρωστων και ανισόρροπων ανθρώπων.

Είναι η ώρα, επιτέλους, να γίνει κατανοητό στην κοινή γνώμη ότι οι Υπάλληλοι της Καθαριότητας επιτελούν δύσκολο και σημαντικό έργο, αντιμετωπίζοντας πλήθος αντίξοων συνθηκών και εκθέτοντας τους εαυτούς τους  καθημερινά σε κινδύνους που δυστυχώς, από ότι αποδεικνύεται, μπορεί να είναι και πέραν πάσης λογικής.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ  ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ όπως και σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου μας, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΕΙΔΟΣ και  ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ σε κανένα να μας αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης:

Με αφορμή τον πυροβολισμό απορριμματοφόρου του δήμου τη στιγμή που σε αυτό ήταν εργαζόμενοι που έκαναν αποκομιδή, εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση και ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το δελτίο τύπου της δημοτικής κίνησης "ΞΑΝΑ Η ΠΟΛΗ Μπροστά":

Η παράταξή μας καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση, με πιθανόν πυροβόλο όπλο, που δέχθηκε χθες το απόγευμα οδηγός απορριμματοφόρου του Δήμου μας κατά τη διάρκεια της εργασίας του και παρολίγο να τον τραυματίσει.

Πρέπει τάχιστα η Ελληνική Αστυνομία να εξιχνιάσει τα αίτια αυτής της άνανδρης επίθεσης και να οδηγήσει τον υπαίτιο ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον υπάλληλο της υπηρεσίας καθαριότητας που δέχτηκε αυτή την πράξη βίας, αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων του Δήμου μας που καθημερινά πασχίζουν για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μας.

Το σχόλιο της Ο.Μ. Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ:

Δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει κανείς με τον κ. Κωνσταντάτο ότι ο πυροβολισμός σε επανδρωμένο απορριμματοφόρο του Δήμου (πράξη που καταδίκασαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις και το σωματείο των εργαζομένων) είναι "ενέργεια πέρα από κάθε λογική" και ότι πρέπει να διερευνηθεί και διαλευκανθεί από την αστυνομία.

Η διαπίστωσή του όμως -πριν γίνει η διερεύνηση- ότι "στόχο είχε να διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία
της υπηρεσίας", από πού προκύπτει και σε ποια "λογική" εντάσσεται;

Γιατί δεν μιλάει για αποτέλεσμα-συνέπεια, αλλά για "στόχο"!!!
Κεκτημένη ταχύτητα ή λόγια "πέρα από κάθε λογική";;;

Σχόλιο του κ. Κρητικού στη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση:

Basilis Kritikos: Θα ερμηνεύσει ο Δήμαρχος γιατί ενας ψυχοπαθης πυροβόλησε την υπηρεσία μας ειστε σοβαροί; γιατι εν ωρα υπηρεσίας πυροβοληθηκαν οι εργαζόμενοι μας πάνω στο απορριματοφόρο. Τι δεν καταλαβαινει ο ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει ο Δήμαρχος να το αναλύσει;καλό ειναι να μας πείτε γιατι στην Νότια Αθήνα μόνο εδω έχουμε ενα ακομα κρούσμα βίας και επίθεσης κατά Δημοτικής περιουσίας. Για πείτε μας την δική σας πολιτική ανάλυση.

Συριζα Ελληνικού: Παραβλέπουμε το θράσος του αντιδημάρχου κ. Κρητικού να αναρωτιέται στη σελίδα μας αν είμαστε σοβαροί και του προτείνουμε να κοπιάσει λίγο παραπάνω ώστε να κατανοήσει το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ Ελληνικού.

Αλλά θα προσπαθήσουμε να τον βοηθήσουμε:


1. Μας εγκαλεί ότι ζητάμε από τον κ. Κωνσταντάτο να είναι πιο αναλυτικός, όταν εμείς τον επικρίνουμε για το ακριβώς αντίθετο: ότι ορίζει τον "στόχο" του δράστη ή των δραστών, πριν γίνει οποιαδήποτε διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές. Άρα λάθος πόρτα χτύπησε για περαιτέρω ερμνηνεία.


2. Μια επικοινωνία με συναδέλφους του σε άλλους δήμους, θα του αλλάξει τη γνώμη για το αν ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης είναι ο μοναδικίος Δήμος "υπο πολιορκία". Ας ξεκινήσει από τον Άγιο Δημήτριο που είχε πρόσφατο κρούσμα σε σχολείο.


3. Αφού ο κ. Κρητικός εξέτασε τον δράστη και διέγνωσε ότι είναι "ψυχοπαθής", θα έπρεπε ήδη να είχε δώσει τα στοιχεία του στις αρμόδιες αρχές και να μην κρύβεται πίσω από το "ιατρικό" απόρρητο.


4. Εμείς θα συμφωνήσουμε με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου ότι "οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι" και θα διαφωνήσουμε με τον κ. Κρητικό ότι "εδω έχουμε ενα ακομα κρούσμα βίας και επίθεσης κατά Δημοτικής περιουσίας", γιατί θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι αντικείμενα.


5. Αλήθεια, τι έγινε με εκείνο το όχημα του Δήμου που κάηκε ολοσχερώς, ενώ ήταν αφύλακτο έξω από το σπίτι του κ. Κρητικού; Άραγε παρκάρει εκεί και το νέο όχημα της πολιτικής προστασίας για να είναι σε επιφυλακή;


Διαβάστε:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου