Τρίτη 25 Απριλίου 2017

4.880.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή πολυδύναμου κτιρίου στο Παλαιό Φάληρο

Με 4.880.000 ευρώ, εξ ολοκλήρους από ίδιους πόρους, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής την κατασκευή πολυδύναμου κτιρίου στο Παλαιό Φάληρο.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης οχημάτων καθαριότητας και υπέργειου χώρου γραφείων καθαριότητας και χώρου πρασίνου και παιδικής χαράς στο Ο.Τ. 381 που ορίζεται από τις οδούς Κοραή, Αγίου Πέτρου, Σωκράτους και Χαλκίδος.

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής με την κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, συνολικού εμβαδού δόμησης 475,24 τ.μ., το οποίο θα αποτελείται από ισόγειο, καθώς και Α΄ και Β΄ υπόγειο. Το εμβαδόν του Α΄ και Β΄ υπογείου είναι 1.598,85 τ.μ. και 1.693,14 τ.μ. αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, η κύρια χρήση του κτιρίου περιλαμβάνει την κατασκευή χώρων γραφείων, αποδυτηρίων και κυλικείου για την εξυπηρέτηση της υπηρεσίας καθαριότητας και των εργαζόμενων του Δήμου. Ακολούθως, στη στάθμη του Α΄ και Β΄ Υπογείου θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης μεγάλων οχημάτων και λοιπών αυτοκινήτων, καθώς και χώροι Η/Μ εγκαταστάσεων και αποθηκών.


Στον περιβάλλοντα χώρο του συγκροτήματος θα πραγματοποιηθούν εκτενείς διαμορφώσεις πρασίνου και δεντροφυτεύσεων, ενώ προβλέπεται η κατασκευή παιδικής χαράς, γηπέδου μπάσκετ, πλακοστρώσεων και ράμπας γκαράζ.

Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ο.Τ. 381 του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, το οποίο ορίζεται από τις οδούς Κοραή, Αγίου Πέτρου, Σωκράτους και Χαλκίδος (πεζόδρομος).

Τέλος, επισημαίνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Η Δημοπράτηση του έργου αναμένεται εντός του πρώτου 15μέρου του Μαΐου και αφού ελεγχθεί ο διαγωνισμός από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες με στόχο την ολοκλήρωση του έργου εντός 20μήνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου