Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

394.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την αναβάθμιση του δικτύου πεζοδρόμων στην περιοχή Αμπελακίων στον Άλιμο

Τη χρηματοδότηση έργου προϋπολογισμού 394.180 ευρώ, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με αντικείμενο τη βελτίωση δικτύου πεζοδρόμων περιοχής
Αμπελακίων στον Άλιμο.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς και η διασφάλιση της άνετης και ασφαλούς μετακίνησής τους με παρεμβάσεις στο δίκτυο πεζοδρόμων της περιοχής των Αμπελακίων του Δήμου Αλίμου, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι εκτεταμένες τοπικές φθορές που παρουσιάζει.
 
Πρόκειται για μία πολυσύχναστη περιοχή λόγω της ύπαρξης σχολικών συγκροτημάτων, καθώς και της σύνδεσής της με τον κύριο οδικό άξονα του Δήμου Αλίμου, τη Λεωφόρο Καλαμακίου.

Συγκεκριμένα, θα εκτελεστούν εργασίες για τη βελτίωση και την αποκατάσταση των πεζοδρόμων των οδών Μεγάλου Σπηλαίου, Μεγίστης, Βάρναλη, Λάρνακος και Λευκωσίας, και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εκσκαφές και καθαιρέσεις, τοποθέτηση νέων κρασπέδων και πλακόστρωση πεζοδρομίων όπου απαιτείται, συντήρηση και νέες φυτεύσεις στις ζαρντινιέρες των πεζοδρόμων καθώς και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Αλίμου και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου